2 Mart 2020 Pazartesi

Maç yazısında Taylan Antalyalı'yla alakalı yaptığım yorumu biraz daha açayım


Maç yazısında Taylan Antalyalı'yla alakalı yaptığım yorumu biraz daha açayım. Takımın geneline baktığımda sırıttığını düşünsem de tercih anlamında doğru hareketti. Fenerbahçe deplasmanında 4-3-3'e döndük ve bu da devam edecek gibi. Rakip Gençlerbirliği olsa da "orta saha güvenliğini elden bırakmayalım" diyerek Emre Akbaba yerine Taylan Antalyalı tercih edildi. Her ikisi de bu pozisyonun futbolcuları değil ama Taylan Antalyalı en azından savunma becerisiyle sivrilir.

Her ikisi de 4-2-3-1'in 10 numaraları. Emre Akbaba daha bir forvet özellikli ve bitirici. Tabelası daha yüksektir, rakip ceza sahasının çevresinde forvet gibi hareket eder. Orta saha çizgisine aldığınızda ise bu özelliklerinden geriye bir şey kalmaz. Oyun aklıyla o kadar ön plana çıkmaz, benim için oyun kurucu değildir. İyi bir 2. forvet olarak bakıyorum ki Türkiye'de bu tarzda çok fazla futbolcu yok. Galatasaray için de önemi büyük.

Taylan Antalyalı ise forvet özellikli olmasa da rakip ceza sahası etrafında etkili bir futbolcu. Şutu var, topla dikine çıkar, size tempo katar, oyunu hızlandırır. Emre Akbaba'ya göre de daha hareketli bir isim. Emre Akbaba forvet özellikliyle, Taylan Antalyalı da 8 numara özellikli bir 10 numara. Yine de geriye çekilince etkisi düşer. Orta saha çizgisinde, hatta daha gerisinde oynamaya çalıştığında bu meziyetlerden geriye bir şey kalmaz.

Gençlerbirliği karşısında da böyle oynadı. Hoca, 4-3-3'den vazgeçmedi ve Lemina / Belhanda ikilisi yokken doğal olarak tempoyu tercih etti. Taylan Antalyalı da sahada kaldığı sürede o hareketliliği gösterdi. Çok mücadele etti, koştu, rakibi bozdu, sert fauller aldı. Top ayağında olduğunda beklentinin aşağısındaydı. Hücum olmadı, savunma yönüyle parladı diyelim. Kötü bir maç çıkarmasa da seviye olarak bence de sırıttı.

Eleştireceğim bir nokta var yine de. Antalyaspor maçı onun adına zirveydi. Oynayabileceği en iyi pozisyondaydı ve Falcao'yla uyumu mükemmeldi. O maçın ardından da "geliyor" derken eşiği aşamadı işte. Kabuğunu kıramadı diyeyim, Antalyaspor maçında kaldı maalesef. Sonrasında bulduğu fırsatlar olsa da iyi değerlendiremedi. 25 yaşında tabii, hala zaman var. Ömer Bayram'ın geldiği seviyeyi unutmayın, iş futbolcuda bitiyor. Taylan Antalyalı da bir noktada o eşiği geçebilir.

10 yorum:

  1. Herkes Lemina yokken çok zorlanacağımızı düşünüyordu ama ilginç şekilde daha iyi oynadık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurgu değişti çünkü. Seri'yi 6 ya atıp, 4-3-3 yapınca sorun olmadı.

      Sil
  2. En çok top kapan oyuncumuz olmuş galiba maçın büyük bölümünde... Maç boyunca pek aktif değil gibi göründü ama iyiymiş yine de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savunma tarafında iyiydi ama hücum kısmı sırıttı.

      Sil
  3. BEnce bunlardan bağımsız kolay geçecek bir maçtı bunu biliyordu terim ve bu maçta daha önce fazla şans bulamamış lemine belhanda dönünce de oynatma şansı olmayan bir oyuncuyu dinç tutmak için yapılmış bir hamle. çok fazla beklentisinin olduğunu düşünmüyorum. yedekte bekleyen futbolcusunu kolay bir maçta oynatmış sadece. Asıl önemli olan önümüzdeki 2 maç. eğer bu iki maçta 6 puan alırsak herkese geçmiş olsun bu şampiyonluğu vermeyiz. ama sivas ve beşiktaş maçları çok önemli çünkü kaybedildiği anda kolay fikstürde kazandılar işte zor rakiplerde takıldılar denilecek. sivas zaten rakibimiz yenmek zorundayız. ama beşiktaşta alacağımız bir yenilgi sergen yalçını öve öve bitiremeyen bir beşiktaş taraftarı yaratırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da olabilir ama orta sahada dirençten vazgeçmedi ve düzenin devamını istedi sanki.

      Sil
  4. ilk 20 dakika berbattı. hoca kenarda delirdi. sonra toparlandı ama eh işte.

    antalyaspor maçı tavanıymış demek ki. bir daha öyle tek pas bile atamadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orayı aşamadı işte. Aşması gerekir. Aşması adına da hala zaman var.

      Sil
  5. Bence çok az süre alabildi buda büyük etken sallanır görünmesinde ki daha şunun şurasında doğru düzgün emin emin bir kaç haftadır rahat konuşabiliyoruz hatta fenerbahçe karşısında mağlup olsak çok kişi inancında kırılırdı. Ne mevcutu abartalım ne de gereksiz gerçekçilikten ve zamandan uzak yerelim halimizi.
    Ancak ortada yeşeren bir oyun var ve hoca ilk devre erkenden ocak işareti verdiğinde inanın çok şaşırmış anlayamamıştım bu söylemini. Ki an itibariyle oynanan oyuna eklenen saracchi ve Henry var. Çözmek zor bazen çözemiyorum da çoğunlukla.
    Bu filizlenen sistem hepimize umut aşılıyor inanın önceki 2 seme kadar inatçı hissediyorum diyemem şampiyonluk için oluruz olamayız ayrı konu fakat bir oyun şablonu bulup onu oturtup sürdürmek inanın keyif veriyor.
    Taylan özelinde beklenen hayal edilen ne bilmiyorum fakat Ömer örneğinde verdiğin gibi bırakmaz çalışır ise muhakkak bu takımın parçası olarak hisseder kendini ve hocanın elinde gelişir.
    Ben kadroyu görünce sevindim.
    Onlar çalışacak bizde desteğimizle morallendirerek teşvik edeceğiz.
    Kısaca devam devam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru yerde de oynamadı bir de. 8 olmaz, 10 oynamalı. 8 oynadığı an çoğu özelliği sırıtır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir