16 Mart 2020 Pazartesi

Ömer Bayram'ın sezon genelindeki etkisini böyle anlarda unutabiliyoruz


Bu konuda benim de yanılgım var. Beşiktaş maçı özelinde Belhanda'nın doğru bir tercih olabileceğine inandım. Bunu da Ömer Bayram'ın son haftalardaki pas aksiyonunda sallanmasına bağlamıştım. Daha doğrusu böyle bir hamle bekliyordum diyeyim. Ömer Bayram'ın sezon genelindeki etkisini böyle anlarda unutabiliyoruz. Bu saatten sonra da Ömer Bayram'dan vazgeçilmeyecektir. Vazgeçilmemesi de gerekir.

Fatih Hoca'nın da en büyük yanılgısı oldu oldu. Belhanda tercihiyle birlikte ilk 45 dakikayı çöpe attık. Varlığı tüm takımı etkiledi çünkü. Çok fazla pas hatası vardı ve işin mücadele tarafında da yoktu. Lemina'nın 6, Seri'nin 8 oynamasını zaten eleştiriyorum. Bu ikili arasında Belhanda'nın topu öne taşıması gerekirken yapamadı. O zaman Seri de düşüyor işte, çok fazla pas hatası yapanlardan biri. Lemina da yediği baskıda nefes bile alamadı.

Ömer Bayram oyuna girdikten sonra ise hareketlilik kazandık. Topu öne taşıdı, rakip yarı sahasında faul aldı ve biraz daha hücumda çoğalmaya başladık. Topla ilişkisi bence de iyi değil ama o hareketliliğinin de muadili yok gibi. Kazanılan duran topların da etkin kullanımı Ömer Bayram'dan geçiyor. İlk yarıda bıraktığımız avantajlardan biri de bu. 4-3-3 kurgusunda Ömer Bayram'ın orta sahadaki varlığını olmazsa olmaz göreceğiz.

Fenerbahçe deplasmanında Belhanda iyiydi mesela. O iyi görüntüde Ömer Bayram'ın da payı var. Ömer Bayram olmadan topu öne taşımak gerçekten de zor. Galatasaray'ın en önemli eksiklerinden biri de şut mesela. Ömer Bayram bu konuda da nadir isimlerden biri. Ceza sahası dışında kaleyi gördüğü an deniyor ve etkili de oluyor. Beşiktaş karşısındaki 2. yarı performansını beğendim. Onun da muadili yok.

Hala Lemina'nın 6, Seri'nin ise 8 numarada olmasını anlamıyorum. Lemina sakatlıktan döndükten sonra oluşan ayar bozuldu gibi. Seri'nin geriden oyunu daha iyi yönlendireceğini ve kuracağını izledik. Lemina ise dikine çıkışları ve enerjisiyle hücum kısmında daha faydalı olur sanki. Lemina'yı 6 tutup, Seri'yi 8'e yazınca hücumda çoğalmak ve topu öne taşımak sorun yaşıyor gibi. Bir de Ömer Bayram'ı kesince iyice kilitlendik.

2 yorum:

  1. Takımın bütün sezon boyunca en istikrarlı oyuncusu olduğunu unuttuk ne yazık ki

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir