23 Mart 2020 Pazartesi

Öyle bir süreçti ki, ilk adı çıktığında karşı olanlar dahi bu transferi ister olmuştu


Bugünlerde futbolla alakalı yeni konu bulmak zor. Tam da böyle bir anda, Falcao'nun Beinsports'a vermiş olduğu röportaj imdada yetişti. Özellikle de Galatasaray'a transfer süreciyle alakalı konuşmuş. Transfer olayı aylar olsa da hala o noktadayız. Çok büyük olaydı çünkü. Aylar sürdü, geldi / gelmedi üzerine çokça kez konuştuk ve son gün de olsa nihayete erdi. Öyle bir süreçti ki, ilk adı çıktığında karşı olanlar dahi bu transferi ister olmuştu.

"Galatasaray’ı ilk olarak Mondragon aracılığıyla tanıdım. Önceden burada oynamış Gustavo Victoria sayesinde de birkaç şey duyuyordum. Atletico Madrid’de beraber forma giydiğim Arda Turan da bana kulüp tarihinden birçok şey anlattı."

Arda Turan'ın da yeni bir röportajı var ve Galatasaray / Fatih Terim ikilisi üzerine güzel şeyler söyledi. Şimdi de Falcao röportajında Arda Turan'dan bahsediyor. Bu transferde mutlaka payı vardır, yardımcı olmuştur. Gustavo Victoria Mendez'i de böylelikle hatırlamış olduk, o da güzel hatıra. Kolombiya deyince Mondragon'u konuşuruz ama bir de Gustavo Victoria'mız var. Hatta Pino da var ama o pek tanınmaz.

"Monaco ile sözleşmenin son senesinde olduğum için çok fırsat vardı. Galatasaray her sezon şampiyonluğa oynayan bir takım, bu amacı ve bu amaca ulaşmak için olan tutkusu kalbimi kazandı. O süre ailemle birlikte seçenekleri değerlendirmekle geçti."

Elbette bu transferde para etken. Falcao gibi bir markayı bedavaya getireceğimiz hayali kurulmamalı. Falcao bunu söylediğinde "para" diyen çok kişi var çünkü. Suudi Arabistan ve Çin'e de gidebilirdi yalnız, çok daha büyük paralar kazanabilirdi. Hala hedef kovaladığı için Türkiye'ye geldi. İyi de kazanacak elbette. Hangi takıma giderse gitsin bu paraları kazanacaktı. Atletico Madrid, Valencia gibi takımlarla da adı geçti. Önemli bir transferdi. Tutku ve isteğimiz onu Galatasaray'a çekti. Saha içinde her şeyini verdiğinden de herkes emin olmalı.

"Fenerbahçe-Galatasaray derbisindeki atmosfer farklı ve güzeldi. Fenerbahçe’yi sahasında yenme fırsatını bulduk. Bu maç, takımın bağını kuvvetlendirdi ve gücünü gösterdi. Uzun süredir kazanamama serisine sahiptik. Kazanmamız için mutlaka gole çevirmem gereken bir penaltının başındaydım. Konsantre oldum. Gol atma hedefimin olması, bana o an için büyük bir sorumluluk yükledi."

Fenerbahçe deplasmanını mükemmel oynamadı mı? Harika işleyen düzenin en önemli parçalarından biriydi ve görevini yerine getirdi. Açtığı alanda Onyekuru cirit attı ve etkili olduk. Herkesin ayağının titreyeceği anda da penaltıyı gol yaparak takımını öne taşıdı. Hemen hemen herkesin ayağı titrer o an. Yıllardır kazanamıyoruz, her sezon aynı bir buhran. Falcao bu yüzden geldi, böyle anlarda takımını ayakta tutmak için. Sadece futbolu, atacağı goller değil, lider özelliğiyle de.

"Fatih Terim, bana başarılı olduğum dönemlerdeki antrenörleri hatırlattı. Her durumda sorumluluğu alan bir yapısı var. Son sözü söyleyerek futbolcularla teknik adam arasında oluşan durumları belirliyor."

Fatih Hoca ciddi anlamda çok büyük. Büyüklüğü de bu tarz yıldızların ona duyduğu saygıyla perçinleniyor. Falcao da kendisine o saygıyı gösteriyor ve sahada elinden geleni veriyor. Falcao'nun Simeone ve Jardim ile büyük işler yaptığını gördük. Bu listeye Fatih Terim'i de ekleyeceğiz. Zaman geçtikçe daha da iyi olacağına inanıyorum. Sakatlıklar bunu aksattı, şimdi de "korona" davasından soğuduk. Yine de bir geri dönüş olacak.

6 yorum:

  1. Falcao kendisini elestiren tayfaya en iyi cevabi sahada verdi ..
    Onumuzdeki 8 macta beklentim en az 10 gol
    Gelecek sezon icin daha iyi bir Falcao bekliyoruz
    Ornek bir profesyonel yıldız kelimesinin en cok yakıştığı isim takımda
    Heyecanı takıma teknik heyete taraftara olan saygısı rakip takimlara olan saygisi
    Genc oyuncularin ondan cok sey ogrenmesi lazım
    Gelecek sezon oturmus bir sistemle daha iyi olacagindan kuşkum yok yeterki kadro istikrarı bozulmasin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük bir lider olarak görüyorum Falcao'yu.

      Sil
  2. Ben gelecek sezon daha iyi bir Falcao izleyeceğimizi düşünüyorum. Sen ne düşünüyorsun ?

    YanıtlaSil
  3. Alınış sürecinde harcanan enerji ve katkısı arasındaki oran halen tartışılsa da Falcao gerçekten çok büyük forvet

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kaliteyi de gün geçtikçe daha da belli edecek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir