24 Mart 2020 Salı

Saracchi tarzında bir de yerli alternatifimiz olacak


Kafa dağıtmak gerekiyor. Yoksa her şey üstüme üstüme geliyor. "Böyle bir günde yazılır mı" diye söyleyenler olacaktır, her zaman da oldu. Şu giriş onlara gelsin. Kendimi anlatmaktan bıktım, 11 yıl oldu ama değişen bir şey yok. Zaman geçsin diye yazıyoruz bir şeyler. Emre Taşdemir'in durumu da soruluyordu, konuşalım. Kayserispor'a kiralandığından bu yana sadece 1 maçta forma giymedi. 6 tane 90 dakikası var, 1'inde de 70 dakika sahada kalmış.

Emre Taşdemir transfer edildiğinde bu durumu eleştirmiştim. Ne kadar genç olursa olsun, 2 yıldır piyasada olmayan ve sakatlıklarla boğuşan bir futbolcuydu. Fatih Hoca, Milli Takım'da olduğu dönemde Emre Taşdemir'i kadrosuna alıyor ve gençleşme adımının önemli parçalarından biri olarak görüyordu. Bildiği, iyi tanıdığı bu tarz futbolcuların üzerine düşer. Galatasaray'a getirme nedeni de buydu. Bonservis yoktu ve çok düşük bir yıllık ücretle gelmesi de işin risk tarafını ortadan kaldırdı.

Yine de eleştirmiştim. Nedeni de beklentimin olmaması. Beni yanıltması ise uzun sürmedi. Katkı vermesi adına en azından bir süre geçer diye düşünürken, geçen sezon ligin 2. yarısında ilk 11 oynadığı maçlar oldu ve Nagatomo'yu güzel alternatif altına aldı. Sıfırdan ve hesapta olmayan yerli alternatif kazandık. Bu sezon da böyle birçok örnek var. Fatih Hoca'ya bu konuda güvenmek gerekiyor. Bu sezon da birçok isim için bizleri ters köşeye yatırdı çünkü.

Emre Taşdemir'in önemli bir potansiyel olduğunu hala düşünüyorum. Henüz 24 yaşında ve önünde uzun bir gelecek var. 1.5 yıldır da sakatlanmıyor olması güçlendirdiğini ve geri döndüğünü gösteriyor. Oyun tarzımıza da uyuyor, hücum beki. Oldukça tempolu, sol kanadı tek başına sürükleyebilecek enerjisi var. Teknik, orta ve pas konusunda elbette gelişim sağlamalı ama böyle bir yerli alternatifi değerli görüyorum.

Gelecek sezon da takıma geri dönecektir. Saracchi tarzında bir de yerli alternatifimiz olacak. Kayserispor'a kiralanması ve oynama alışkanlığını yeniden kazanması önemliydi. Fena da performans vermiyor. Bu sezon oyuncu grubu oldukça kalabalık. Haliyle de şans bulmakta zorlanmıştı. Böyle inandığımız ve maç alışkanlığı kazanması gereken isimleri oynayabilecekleri takımlara kiralamamız önemli.

6 yorum:

  1. Kayseri'deki performansını ben de beğendim. Biraz rahatlamış gördüm orada (olumlu anlamda) Acaba bazı futbolcularda stres mi yapıyor GS forması? O stres ile başetmek de sportif yetenekler kadar mühim bence performans konusunda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stres değil de beklenti var ister istemez. Oynama alışkanlığı yükselmeli.

      Sil
  2. Ben acikcasi kadroda en az 4 turk turk oyuncu olmasindan yanayım.Bizim her Avrupa basarilarimizda turk turk oyuncularin emeği buyuk olmuştur..
    2000 uefasi olsun 2008-09 uefa kupasi olsun(ki sakatliklardan çok cektik bir de Meiranin satilmasi durumu vardi v takim uefayi alacak gucteydi)2012-13 olsun semih selcuk burak hamit 4lusu hatta aydin ve umutunda katkilari olmusdu 13-14 sezonunda yine semih gokhan selcuk burak ve yedekten gelerek 3 gol atan umut
    Emreden beklentim büyük insAllah alternatif değil de ilk 11i görür.
    Gelecek sezonda en az 4 turk kadroda görmek isterim Mert Hakan Emre Kılınç Emre Taşdemir ve Kaan Ayhan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk 11'de garanti 3-4 yerli bence de oldukça önemli.

      Sil
  3. Saracchi'nin yedeği rahatlıkla olabilir diye düşünüyorum ben. Başka yerli alternatif bulabilir miyiz bilmiyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir