24 Mart 2020 Salı

Emin Bayram'ın gelecek zamanını en iyi Fatih Hoca biliyor


Bu sezon doğru imkan henüz oluşmadı. Şans bulmasını beklediğim gençlerin başında geliyor. Doğru imkanın oluşmaması da içinde bulunduğumuz yarış yüzündendi. Yapılabilecek bir hatanın "genç futbolcunun tüm öz güvenini" yerle bir edeceği günleri yaşıyorduk. Daha önce bunun benzer örneklerini gördük, burası Türkiye ve Galatasaray. Doğru zamanı bekliyorduk. O zaman da yaz dönemindeki kampta gelecekti.

Yaşı da henüz 16 yaşında. Bazı şeyler adına erkendi. Sezon başında olsa belki daha fazla şans bulurdu, çünkü telafi imkanı var. Fatih Hoca da bu konuda ülkeye öncü olmuş bir teknik adam. Doğru zaman geldiğinde yaşa da bakmaz aslında, sahaya atardı. Emre Belözoğlu, Şampiyonlar Ligi oynadığında 16-17 yaşındaydı. Ya da geçen sezon Ozan Kabak'ı hep birlikte izledik.

Emin Bayram için de o doğru zaman gelecektir. Ciddi bir potansiyel. Yaşına göre fizik olarak oldukça iyi durumda. Gençlerle alakalı konuştuğumuz en önemli konu da fizikleri. Nice yetenek var ama fizik olarak aşama kaydedemedikleri için arafta kalıyorlar. U19'da oynarken oraya büyük geliyor, A takıma çıktıklarında ise fizik olarak yetersiz kalabiliyorlar. Emin Bayram bu anlamda iyi bir örnek. 

Kendisiyle alakalı beklenti de haliyle yüksek. Luyindama, Marcao, Donk diye rotasyonu yazarken, Emin Bayram da orayı yerli olarak tamamlayacaktır. Gelecek sezon için bazı isimlerin önüne geçmesi gerekecek. Yeni bir yerli stoper düşünmüyorum. Ya da Ahmet Çalık'ın şans bulmasını beklemiyorum. Stoperlerden biri ciddi rakamlara da satılabilir, o zaman da rotasyonda yukarı çıkacaktır.

Bazı önemli takımların radarında olduğu da yazılmış. Dortmund bunlardan biri deniliyor. Henüz erken olsa da 2-3 yıl içinde önemli noktaya gelecektir. Fizik var, mücadelede yıkılmıyor, havadan iyi, ayaklar fena değil. Öz güveni de yüksek, en iyi nokta bu. Yaşının tecrübesizliğini oynadığı maçlarda hissetmedim. Şu sıralar maç eksiği olmaması açısından U19'a döndü, gelecek sezon A takımda çok daha güçlü şekilde devam edecek.

2 yorum:

  1. Oynadığı az zamanda şunu gördüm ben ayağı çok iyi top kendisindeyken soğukkanlı ama müdahale ederken yeterince sert değil yumuşak kalıyor. Yaşına ve tecrübesine göre bu da gayet normal

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir