14 Mart 2020 Cumartesi

SC transfer 2020 #1; Jemerson


Sezon sonu sözleşmesi biten futbolcuları konuşmamız bir blog geleneğidir. Çok transfer konuşulacak ortam olmasa da oyalanmak adına konuşalım derim. Galatasaray'a gelebileceğini düşündüğüm, en azından daha makul gördüğüm "sezon sonunda sözleşmesi bitecek" futbolcuları yazmaya çalışacağım. Tabii bu yazılar içinde "herkesi mi izledin" gibi sorular yine gelecek. Ligi, futbolcuyu bilen, bu konuda iş yapan arkadaşlarımın katkılarını fazlasıyla alıyorum.

Monaco'lu Jemerson ilk isim olsun. Sezon sonunda sözleşmesi biten, 27 yaşında bir stoper. Ocak ayının ortasından bu yana kadroya alınmadığının altını çizelim. Herhangi bir sakatlık durumu yok. Sözleşmesinin bitiyor olmasıyla alakalı olabilir. Sezon sonu da Monaco'dan ayrılacak gibi görünüyor. Yeni sezonda x takımla anlaştığı haberi henüz gelmedi. Mutlaka ciddi talipleri olacaktır. Eski havası olmasa da futbolcunun yaşı ve yeteneği onu ciddi liglere taşıyabilir.

Bu sezon toplamda 15 maçı var. Uzun zamandır da kadroya dahi alınmıyor. Bir önceki sezon ise toplamda 35 maça çıkmıştı. Pasör ve atlet bir stoper. Geriden iyi oyun kuran, topla çıkabilen, hızı da fena diyemeyeceğimiz bir isim. Bu tarz stoperlerde genellikle konsantrasyon kayıpları oluyor. Jemerson'un da en büyük eksikliği bu. Çabuk dağılabiliyor ve bu noktada da büyük bir gelişim gösterebilecek gibi görünmüyor.

Galatasaray'ın bonservis geliri elde edebilmesi durumunda ağırlıklı olarak "scout" işlerine döneceğini düşünüyorum. Mesela Marcao bahsedilen rakamlara gitti diyelim, yerine gelecek isim de onun ilk geldiği dönem gibi olur. Yazın da elinizde bütçe varken bu konuda hareket etmek çok daha rahat. Jemerson'u transfer edersiniz de, yıllık ücret adına ciddi bir rakam gözden çıkabilir. Böyle bir rakamı da kimseye bağlayacaklarını düşünmüyorum.

Marcao yerine uyar yoksa. Belki sol ayaklı değil ama tarzları birbirlerine çok benziyor. Hatta Marcao'ya oranla da fizik olarak 1 tık daha güçlü. Yine de Marcao'yu daha potansiyelli görüyorum ve gelecek yıllarda çok daha önemli yerlerde görebiliriz. 15 milyon avro civarında bir rakama giderse de yerine gelecek ismin ben de "scout" ağırlıklı olmasını isterim. Yine de Murillo'yu isteyen Galatasaray'ın Jemerson'u istemesi de ihtimal dahilinde.

4 yorum:

  1. Türkiye ligine çok rahat uyar. Burda defansı toparlayan oyuncu olur. Marcao bosnervis ile giderse yerini bonservissiz doldurma imkanı tanır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyar uymasına da maaşına takılıyorum. Marcao 850 bin alırken, Jemerson'u getirmek 2 - 2.5 milyon avro arası olur.

      Sil
  2. Jemerson yasi ve CVsi sayesinde yine satilabilir iyi oynayacagi 1-2 sezon sonra. 1,5 - 1,8 milyon euro'ya ikna edilebilir belki.. Denemek lazim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Monaco'da maaşı yüksek, kafama o takılıyor. 2 milyon altını zor görüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir