4 Nisan 2020 Cumartesi

Adil Demirbağ & Galatasaray, istikrarıyla da oldukça öne çıkıyor


Transfer konusunda ağırlıklı olarak genç yerliler gündeme geliyor. Ağırlıklı olarak da 1. Lig'deki bazı isimleri konuşuyoruz. Son dönemde 1.Lig önemli bir kaynak. Süper Lig'i görmeden Avrupa yapan futbolcular oldu. Adil Demirbağ, şu an için o potansiyelde olmasa da, Galatasaray açısından bakınca iyi bir alternatif olabilir. 22 yaşında ve Adana Demirspor'un önemli kozlarından biri. İstikrarıyla da oldukça öne çıkıyor.

Gelecek sezon ki olası stoper rotasyonunu konuşmak lazım. Luyindama dönecek, Marcao'nun olası ciddi tekliflere satılma ihtimali var, Donk da sözleşme uzatacak gibi duruyor. Ahmet Çalık'ın ise devam etme ihtimalini düşünmüyorum. Olası transferler için "takas" edilme ihtimali var. Alttan gelebilecek Emin Bayram ve Işık Kaan Arslan gibi isimleri de unutmamak gerekiyor. Sayısal anlamda çok, kalite noktasında ise ciddi alternatiflere ihtiyaç duyulabilir.

Özellikle de bu tarz, geleceğe dönük adımlara hayır denilemez. Mali şartları çok bilmesem de o kadar da zorlayıcı olmayacağını düşünüyorum. Fatih Terim / Adana Demirspor ilişkisiyle de gerçekleşebilir bir transfer gibi görünüyor. İstikrarı ve potansiyeli değerli. Biraz da Luyindama'yı alternatif altına alacak bir stoper. Mert Çetin'in Gençlerbirliği günlerinde de bu hava vardı. Biraz daha gücü ve mücadelesiyle ön plana çıkan bir stoper. Agresifliği, sertliği ve çalışkanlığı oldukça önemli.

Sağ bek özelliğinin olması da diğer bir avantajı. Savunma açısından joker yapısı onun değerini katlar. Çıkan haberlere bakınca da Galatasaray'ın onu istediği ve futbolcunun da bu transferi beklediği söyleniyor. Fatih Hoca, bizzat bu transferle ilgileniyormuş. Ersan Gülüm de Adanaspor'dan Beşiktaş'a böyle gelmiş ve yürümüştü. Transferin tarzı biraz ona benziyor. Fatih Hoca da o dönem Ersan Gülüm'ü çok istemişti.

Her pozisyon için bu tarz genç yetenekleri değerlendirmeliyiz. Özellikle de yerlileri. Şu olaylardan sonra yabancı sınırının düşürülmesi iyice gündem olacaktır. Sanıyorlar ki maliyeti yabancılar yapıyor. Oysa bu sınır geldiğinde fiyatlar daha da uçuyor. Biz de bu durumu düşünerek hareket etmeli ve geçen sezon başladığımız yerli harekatına devam etmeliyiz. Şu ana kadar da hem maliyeti düşük, hem de iş yapabilecek yerlileri konuştuk.

4 yorum:

  1. Hem bek hem stoper oynayabilen oyuncular çok kıymetlidir. Hocanın elini çok guclendirir savunma hattında.

    YanıtlaSil
  2. FM 19'da Erzurumspor'a transfer etmiştim kendisini. Ordan bilirim, potansiyelli futbolcudur :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir