15 Nisan 2020 Çarşamba

Artem Dzyuba & Galatasaray, size katacağı değer o kadar yüksek olurdu ki


Bu sefer gündemle alakalı değil de, gönlümden geçen isimlerden birini yazayım. Yaz döneminde mutlaka forvet transferi yapılacaktır. Andone sonrası ihtiyaç da olacak. Fatih Hoca'nın da yaz dönemindeki Vedat Muriqi isteğini düşünerek, bu tarz bir forvet için isteği olabileceğini düşünüyorum. Gençleşelim diyorum, maliyetleri de düşürelim ama bonservissiz Dzyuba'yı alabilmek ihtimal dahilinde olmalı.

Geçen 1-2 sezonda ismi Galatasaray'la anılan futbolculardan. Bu yaz ya da Ocak döneminde gündeme girmemiş olması da "sattığın kadar al" durumuyla alakalı olabilir. Fatih Hoca'nın tuttuğu ve beğendiği forvetlerden biri olduğunu düşünüyorum. Ön alanda servis özelliğiyle ön plana çıkacak, mücadele edecek, fizik özelliği güçlü bir pivot elimizi güçlendirir. Bu tarz bir forvet uzun zamandır elimizde yok. Eren Derdiyok'u saymıyorum.

Falcao'ya uygun bir oyuna döndük. Falcao tipik bir ceza sahası golcüsünden ziyade, rakip yarı sahasında oyun kurucu gibi. Çok dolaşıyor, pas oyununu yönlendiriyor ve boşalttığı alanı da kenar oyuncularımız dolduruyor. Diagne'yle de denediğimiz oyun buydu ve başarılıydık da. Alternatifi ise bir tek Adem Büyük. O da elinden gelenin fazlasını yaptı. Kanatlarda da oynayabilmesi diğer artısı ama güçlü alternatiflere ihtiyaç var.

Forvet konusunda çeşitlilik lazım. Güçlü bir forvete ihtiyaç var. Hatta bu sayede 4-4-2 dahi ihtimaller arasına girebilir. Falcao / Dzyuba da iyi bir ikili olur. Dzyuba'nın gol özelliği kadar, asist özelliği de kıymetli. 1.96 boyu var, zaten hava hakimiyeti yüksek. Servis yapar, sırtı dönük oynar, ön alanda mücadelesiyle top kapar. Falcao'yu fazlasıyla besler. Falcao için de geçerli bu, o da oyun tarzı itibarıyla servis yapabiliyor.

Dzyuba'nın bu sezon 28 maçta 15 gol 12 asisti var. Zenit ve Rus Milli Takım'ının istikrarlı futbolcularından biri. Sözleşme uzatmaya yanaşmıyor gibi, birçok takımla adı çıktı. En son Lazio konuşuluyordu. Galatasaray'ın araya girmesi ve bu işi düşünmesi gerek. Şu an önümüzde iyi bir fırsat transferi var. Maliyet biraz zorlar ama çok da imkansız bir iş değil. Böyle bir maliyeti de karşılayabiliyor olmak gerekir. Size katacağı çok büyük değer var.

6 yorum:

  1. O gücüyle bizim ligdeki defanslari süpürüp geçer. Yeterli servis yapılsın etrafı cesitlendirilsin yeter ki

    YanıtlaSil
  2. lemina ve seri kiralık oyuncular. belhanda'nin durumu da net değil. bi faydası yok ama selçuk da olmayacak. taylan ise beklentilerin altinda. bi tek devşirme ömer'i sayabiliriz kesin olarak. lafi getirmek istediğim yer orta sahaya kaliteli 3-4 oyuncu birden katmak bu şartlarda çok zor. oraya 2 tane direkt kaliteli oyuncu almak yetebilir alternatifleri ile birlikte. bu da düzeni değiştirip 4-4-2 gibi bi oyuna dönmemizi sağlayabilir. dzyuba da tam 4-4-2'nin oyuncusu. çift forvet için biçilmiş kaftan. falcao ile çok uyumlu olurlar diye düşünüyorum. ikisi de hem oynar hem oynatır. falcao da seviyor zaten bu sistemi, alışık olduğu bi düzen. imkan varsa zorlanmali bu transfer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taylan Antalyalı o pozisyonun futbolcusu değil ki. En iyi halinde dahi merkezde olmaz.

      Sil
    2. bu yazımdan bunu mu çıkardığın anlam bu mu :)

      Sil
    3. Taylan Antalyalı ile alakalı bağımsız bir yorum yaptım. Yapamaz mıyım :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir