5 Nisan 2020 Pazar

Cevabı biliyordum tabii, elbette Ayhan Akman fark yapacaktı


2010 / 2011 sezonu Galatasaray'ın en kötü dönemlerinden biri. O kötü dönem de "bam" diye nitelendirilen Barış Özbek / Ayhan Akman / Mustafa Sarp orta saha üçlüsü üzerinden yorumlanır. Elle tutulur çok fazla tarafımız yoktu, kötü isimleri konuşurken neredeyse tüm takımı konuşmak gerekir. Yine de bu işin ihalesi o orta sahaya bırakılmış gibiydi. Daha doğrusu o sezonun simgesi oldular diyelim.

Ben de Twitter'da, bu orta saha üçlüsü içinde en çok hangisinin hakkını biraz da olsa yedik diye anket açtım. Cevabı biliyordum tabii, elbette Ayhan Akman fark yapacaktı. Çünkü bu formayla önemli bir geçmişi var. Arkaya dönüp baktığımızda iyi bir kariyer bıraktı. Kazanılan şampiyonluk ve kupalarda mutlaka rol oynadığını görürüz. Ofansif orta saha olarak geldiği Galatasaray'da, defansif ağırlıklı bir futbolcuya dönüşmüştü ve joker kimliği vardı.

O dönem düştü tabii. Düşünce de ihale ona kaldı. Biraz da etrafıyla alakalı bir konu. Biraz daha rotasyon içine dahil olması gereken zamanlardı. Kadronun yetersizliği ise onu ısrarla 11'e yazdı. Etrafı kötü olunca o da düştü. "Bam" diye nitelendirilen ekibin içinde olmasını istemesem de dönemi öyle hatırlamak durumunda kalıyoruz. Neyse ki Fatih Hoca göreve geldiğinde futbolu bu formayla şampiyon olarak tamamladı.

Mustafa Sarp ve Barış Özbek çekişmesi mühim burada. Benim 2. sıraya yazdığım isim Mustafa Sarp'tı. Ankette ise 2. sırada Barış Özbek var. Mustafa Sarp'ın "kalitesi" ölçüsünde iş yaptığını düşünüyordum. Kapasite meselesi ve onu da sonuna kadar zorladı. Galatasaray kariyeri de iyi başlamıştı. Kimsenin beklemediği bir performans izliyorduk ve sürpriz gollere kadar her şeyi yapıyordu. Zaman içinde ise o da düştü.

Barış Özbek ise içine girdiği "olmadan oldum" havasının neticesinde düştü. Kalli dönemini hatırlayın, şampiyonluğun x faktörlerinden biriydi. Sonrasında yıldız havasına girdi gibi, kendisinden beklenmeyen işlerin içine girdi. Enteresan paslar, şutlar, çalım denemeleri. Her şeyi gördük. Mücadeleci yapısı vardı ki onu da bıraktı. Haliyle de benim için şu orta saha yapısının en zayıf halkasıydı. Bizden sonraki kariyeri de ortada zaten.

4 yorum:

  1. Hepsinin de iyi oynadığı dönemler oldu. Mustafa Sarp'ın bir ara kornerden 3-4 maç gol attığı bir dönem vardı. Barış ve Serkan'ın 2007'deki şampiyonluğun X faktörleri olduğunu da unutmamak lazım. Ama Ayhan'ı ben Galatasaray efsanesi olarak sayarım. Dile kolay 11 sene top oynadı bu adam bizde. O da Selçuk gibi hücumcu kimliğinden defansif ortasahaya dönünce eleştirilmeye başlandı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsinin var ama o kötü dönemde bir arada oynayınca ihale onlara bırakıldı.

      Sil
  2. Tek tek bakınca üçü de kötü oyuncular değiller aslında.
    Ayhan Akman yılların Galatasaraylisi ve aidiyet anlamında çok sağlam bir oyuncu. 2007 yılında mali kriz zirve yaptiginda futbolcular antrenmana çıkmamıştı Ayhan, Hakan ve Hasan Şaş öncü olup takımı toparlamislardi.
    Barış Özbek ise transer edildiği sezonda en iyi performansıni vermişti ve o sezonki performansı gayet iyiydi sonra sakatlıklardan ayağa kalkamadı.
    Mustafa Sarp ise sanırım 2 sezon takımda kaldı ve saha icindeki hırsı ve mücadelesi çok iyiydi. Pino'ya savurduğu küfürler halen daha aklımda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belirli dönemlerde iş yaptılar ama o kötü dönemde bir arada oynayınca ihale onlara kaldı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir