22 Nisan 2020 Çarşamba

Daha önce de ekonomik sorunlar yaşadık ve transferde maliyeti iyice düşürdük


Transferle alakalı bir "yerli" operasyonundan bahsediliyor. Mert Hakan Yandaş ve Emre Kılınç'ı uzun zamandır konuşuyoruz. Oğulcan Çağlayan ismi de bir süre önce gündem oldu ve belli ki o iş de olacak. Bir de beklediğim Semih Kaya hamlesi var. O transfer için de birçok kez yazdım. Sezon sonu sözleşmesi bitiyor, hocanın da daima yanında görmek istediği bir isim. Avrupa kupaları adına kontenjan durumu gibi konular var. Bu transferi de bekliyordum.

Haber şu. Bu futbolcuların transferiyle birlikte transferin kapatılacağı ve yabancı futbolcu alınmayacağı yazılıyor. Nedeni de Dünya'nın yaşadığı sorunlar ve dövizin geldiği konum. Ekonomik noktada daima hak veririm, önümüzdeki yıllar herkes adına çok sağlıklı değil. Maaşların ciddi şekilde düşürülmesi lazım ve yerliler için ödenen Türk Lirası da avantaj. Yine de tek çıkar yol bu değil. Yabancı transferi yapmadan bu iş imkansız. Bir yanda da hedefler var.

Maliyetleri düşürmenin yolları var. Tüm maaşların şu aşamada düşürülmesi gerekir. Yüzde 30 mu olur, ne olur bilmem. Çılgın maaşlar var ve bunları karşılamak imkansız. Falcao, Belhanda, Feghouli diye uzar liste. Muslera'dan dahi isterim bu indirimi. Dünya'nın en büyük kulüpleri de yapıyor, sen de yapmak zorundasın. Hala bu konuyla alakalı bir hareket gelmedi ve Selçuk İnan dışında da konuşan yok. Futbolculara da bir yandan kızıyorum. Sözleşmesi var, hakkıdır diyebilirsiniz de, yaşanan her şey bizim dışımızda gelişiyor. Herkes taşın altına elini sokacak.

Futbolcu da satılmalı. Özellikle de maaşı yüksek isimlere gelecek teklifler kesinlikle değerlendirilmeli. Falcao da gidebilir bu uğurda, yapacak bir şey yok. Boşalan yerlere de daha ucuz, scout hamleleri gelmeli. İş bonservis değil, ödenen maaşlar. Bugün Marcao'nun ya da Luyindama'nın maaşları Galatasaray'ı zorlamıyor. Feghouli ve Belhanda gibi isimlerin maaşı ise belimizi büküyor. Yabancı transferi olmazsa olmaz bence. 14 yabancılı düzende 7-8 yabancıyla oynamak, Hamza Hamzaoğlu'nun 2. sezonuna eşdeğer.

Mariano gidecek diyoruz en basitinden. Orayı tek başına Linnes mi dolduracak. Nazım Sangare'yi almakta bonservis ister ki o da yeri doldurmaz. Mecbursunuz yabancı transferine. Daha önce de ekonomik sorunlar yaşadık ve transferde maliyeti iyice düşürdük. O sezonlarda da ipi göğüslemeyi başardık. Gerets ve Feldkamp dönemleri gibi örnekler var. Şimdi de Fatih Terim başımızda, bu işi en iyi yapabilecek isim.

4 yorum:

  1. Bence artık dünya üzerindeki tüm kulüplerin maaş seviyesini düşürmesi lazım. En azından dolar düşene kadar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşürüyorlar da. Koskoca kulüpler düşürüyor rakamları. Biz de düşürmeliyiz.

      Sil
  2. Yönetim ücretlerin düşürülmesi ile ilgili toplanıp oyuncularla görüşülecek diyordu sonrasında harhangi bir haber görmedim. Sizin bir bilginiz var mı? Toplantı falan olmuşmu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiçbir fikrim yok :( Başkan, maaş bütçesi 10 milyon daha aşağı inmeli dedi ama ses yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir