23 Nisan 2020 Perşembe

Emre Kılınç'ın dediği gibi, şu an en doğru zaman


Emre Kılınç'ın açıklamalarını izleyince az çok hangi takımda olacağını anlıyorsunuz. İsim vermemiş ama kararının ne olduğuna yönelik mesajı alıyorsunuz. Boluspor günlerinde de transfer etmek istediğimiz ama son anda gerçekleşmemişti. O günler çok gençti tabii, potansiyel bir yıldız adayıydı. O günlerde de şans bulmak zor, çok iyi bir takım vardı. Kendi de diyor, en iyi zaman bugün. Kendini kanıtladı, oyunu gelişti ve olgunlaştı. Galatasaray seviyesi adına hazır olduğunu düşünüyorum.

Feghouli yerine yazılsa da, Onyekuru yerine geleceğini düşünür oldum. Tarzı Onyekuru'ya biraz daha yakın. Ona göre farkı her 2 kanatta oynayabilmesi olacak. Sol öne Ömer Bayram'ı yazdığımızda, ondan yer yer alamadığımız hücum katkısını verecektir. Sağ kanatta ise kat ederek oynar ve oyunu hızlandırmak adına kıymetli olur. Bu sezon ağırlıklı olarak sağ kanatta oynadı. Rıza Çalımbay'nın onun üzerindeki dokunuşu.

Alabileceğin, bonservisi elinde yerliler içinde en kıymetli 2 futbolcudan biri. Diğeri de Mert Hakan Yandaş. O da futbol olarak büyük aşama kaydetti ve ligin en iyi orta sahalarından oldu. 8 / 10 gibi oynayabilen, topla oldukça hareketli, şut özelliği güçlü ve tempo kazandıracak isimlerden. Futbolcuların yaşları da genç. Her 2'si de 25 yaşında ve önlerinde uzun bir gelecek var. Değişim içinde de geleceği kazanmak adına değerli futbolcular.

Zamanında yapılan Selçuk İnan hamlesine benzetiyorum. O kadar iyi değil ama günümüz adına fark yaratabilecek yerlilerden. Mert Hakan Yandaş'ı daha öne koyuyorum ama Emre Kılınç da altta kalmaz. Onu da direkt 11 için düşünüyorum. Bu futbolcularla hem yerli kalitesi artıyor, hem gençleşiyorsun, hem de maaş dengesini aşağı çekiyorsun. Yerlerine oynayan yabancılar daha fazla kazanıyor. Yabancı sınırının düşüşü de yakın gelecekte oldukça olası.

"Boluspor'da oynarken Galatasaray'la anlaşmıştım. Galatasaray, Türkiye'nin en büyük kulübü. Son anda başkan vazgeçti. O zamanlar Sneijder ve Drogba gibi isimler oynuyordu. Ben bu duyguyu o zaman yaşayamadım. Belki şans bulamayacaktım. Şu an en doğru zaman."

Bu sözlerden çoğu şeyi anlayabiliyorsunuz. Transfer açıklandı gibi bir şey, hayırlısı olsun diyelim. Dediği gibi de doğru zaman bugün. O gün daha zor olacaktı, çünkü alt ligden gelecekti ve takımın ayarı da yüksekti. Bugün önü açık ve bu futbolcular üzerine yapılan plan var. Direkt olarak da 11 için geleceklerini düşünüyorum. Bugünün planlaması, ayarı, her şeyi yapılmıştır. Şu 2'liyi alanın önü fazlasıyla açılacak.

2 yorum:

  1. Kadroyu güçlendirmek adına yapılacak en mantıklı hamleler bunlar... Para yok olsa da sattigin kadar al var alamıyoruz futbolcu. En doğrusu bonservisi elinde olanlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Yerli eşiğini de oldukça yükseltecekler.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir