18 Mayıs 2020 Pazartesi

Fatih Hoca'nın Sneijder öncesinde asıl isteği Kaká'ydı


Nostalji ister istemez önümüze düşüyor. Fatih Hoca'nın 3. döneminin ilk ve 2. sezonlarında istediği farklı isimler vardı. Felipe Melo transferi öncesi asıl isteği Cambiasso'ydu. Cambiasso için uğraşıldı ama o dönem Inter bırakmamıştı. Sonrasında da Melo kiralandı ve efsane bir hikaye yazıldı. 2. sezonunda da Sneijder öncesinde asıl isteği Kaka'ydı. Hasan Şaş'ın "Sneijder listemizde 4. sıradaydı" söylemini hatırlarsınız. Tamamen o gün oynanan 4-4-2'ye göre bir yorumdu ve o listenin başında da Kaka vardı.

Kaka'dan da bu konuda bir açıklama gelince, nostalji ister istemez önümüze düşmüş oluyor;

"Fatih Terim’le tanışıyoruz. Kendisine de geçmiş olsun diyorum. Onunla ilgili şöyle bir anımız var. 2012 ya da 2013 yılında henüz Real Madrid’deydim ama formamı kaybetmeye başlamıştım. Menajerim Galatasaray’ın beni istediğini söyledi. Değişik bir macera olabileceğini düşündüm. Sonra menajerim beni Terim’le görüştürdü. Terim’in benimle ilgili düşünceleri çok etkilemişti. Beni Galatasaray’a gitmeye ikna olmuştum. Sonra görüşmeler kesildi."

Transferin neden gerçekleşmediğini bilmiyorum. Ciddi şekilde gündem olmuştu ve bu durum da basına yansımıştı. Fazlasıyla iddialı bir isim daha. Fatih Hoca da bu tarzda iddialı isimleri severdi ve transferi için şartları zorlardı. Drogba'nın transferindeki yorumunu hatırlarsınız. Drogba'yı alırsak Chedjou'yu alamayız dediklerinde "gerekirse ben stoper oynarım" demişti. Yeter ki o isim düzenine otursun.

Kaka da o dönem için Fatih Hoca'nın 4-4-2'sine daha net uyuyordu. Kaka da 10 numara ama kanatlarda oynayabilme özelliği Sneijder'e göre daha baskındı. Haliyle de hocanın ilk tercihi Kaka'dan yana olmuştu. O listede Tadic gibi isimler de vardı, yine 4-4-2'nin sol tarafı için oyun kurucu özellikli bir futbolcu arayışı. Sneijder'in ilk günlerinde de 4-4-2'nin solunda denendiğini görmüştük ve olmamıştı. Sonrasında da düzen onun için 4-1-2-1-2'ye döndü.

Bu da Fatih Hoca'nın taktik esnekliğini gösteriyor. Sneijder, Drogba ve Burak Yılmaz'ı bir arada oynatmayı bu şekilde başardı. Sonrasında yaşananlara bakınca da Sneijder'in gelişi daha iyi olmuş. 28 yaşındaydı çünkü, önü daha açıktı. Kaka'nın o dönemde yaşadığı sakatlık sorunları da oluyordu ve Real Madrid'de düşüşe geçmişti. Sneijder de Inter'de forma bulamıyordu ama sakatlık durumu yoktu ve daha gençti. Böylelikle de eğrisi doğrusuna oturmuş oldu.

O dönem Ronaldinho da seçenekler arasındaydı. Takımın da böyle bir yıldıza açlığı vardı demek ki, Sneijder geldiğinde nasıl sevindiğimizi hatırlıyorum. Kaka ve Ronaldinho ikilisinden biri gelse de aynısını yaşardık. Her ne kadar düşüşte olsalar da o dönem için büyük futbolculardı. Eminim ki hepsinin farkı büyük olurdu. Ronaldinho'yu hoca istemedi, Kaka ilk tercihiydi, hatta 2 kez direkten döndü.

19.04.2020 tarihli yazı..

14 yorum:

  1. Maddi şartlar yetse Kaka Sneijder birlikte bile olabilirdi ikisi birbirinin birebir aynısı oyuncular değiller. Ama tabii o takımda Kaka da olsa Türkiye'nin değil Avrupa'nin efsane kadrolarından biri olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olurlardı da o maliyet, takım yapısı falan denge zor kurulurdu.

      Sil
  2. Ronaldinho'yu hocanın istememesi ne kadar isabetli olmuş görebiliyorum. Hakkında birçok yerde disiplinsiz bir yapısı olduğu söyleniyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel hareketler izlerdik de orta vadede zordu.

      Sil
  3. hayırlısı olmuş. sneijder kadar iş yapmazdı. daha kırılgan bi karakter.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orası belli olmaz işte.

      Sil
    2. belli olmaz değil belli. sneijder 2015 yılında müthiş golleriyle 4. yıldızı takarken kaka abd liginde oynuyordu. kaka sakattı ayrıca.

      Sil
    3. Bu mantıkla gidince, Belhanda da şampiyonluklar kazanırken, Sneijder Katar'da sürünüyordu. Son 28 yılda denk geldiğim en mantıksız yorum oldu.

      Belli olmaz değil, belli değil. Belli olmaz gayet. Kaka bize gelse kariyeri farklı şekillenebilirdi. O işler hiç belli olmaz. Sneijder bize gelmese bakarsın çok daha keskin düşecekti. Doğru yer doğru zaman önemli.

      Sil
    4. evet o mantıkla gideceksin. sneijder'in gönderilmesi ve belhanda tercihi doğru olandı. sneijder i çok severim ama olması gereken oldu ve başarılar geldi.

      Sil
    5. Bu mantıkla gideceksin derken, çok alakasız bir mantıktasın. Diyorum ki, Kaka bize gelse belki de burada tutunacak ve efsane olacaktı. MLS e gitmeyecekti belki de. Doğru yer doğru zaman. Sen bambaşka bir noktadasın.

      Sil
    6. görünen köy kılavuz istemez noktasındayım. kaka sakattı bitişe doğru ilerliyordu. ve bitti. sneijder ise oynamak için çırpınıyordu.

      daha sonra sneijder de kilo problemleriyle falan artık düşüşteydi. daha hareketli olan ve defansif görevlerini getiren belhanda'yı almak doğruydu.

      yüzde 10luk ihtimallere bakıp "gelse belki de coşardı" diyemeyiz. evet belki de. yüzde 10. diğeri 90.

      Sil
    7. Kaka sakatlıktan çıkmıştı, forma da giyiyordu iyi kötü. Bitişe doğru ilerleme kısmı doğru yer, doğru zaman ile alakalı. Galatasaray'a gelse her şey bambaşka olabilirdi. Yüzde 10lu ihtimal falan değil, bu ihtimalleri kim neye göre belirliyor. Ben istediğimi derim.

      Sil
  4. Aysal Fatih hoca savaşı hic dinmedi hoca Kaka istedi Aysal Sneijder Aldi hoca sol bek istedi Aysal Drogba aldi
    Bir cok meselelerde karsi karsiya geldiler ancak Aysalin unuttuğu bir şey vardi Aysal Fatih hoca oldugu için hep hakli çıkıyordu hoca durumu hrp idare etti hep en iyisini yapti hocamiz gitti takke düştü kel göründü sonra kendisi kaçtı..
    Kaka meselesinde bende Kakanin transfer edilmesini istemiştim Sneijderden daha kariyerli daha kaliteli bir isimdi karakteri de bir Brezilyaliya göre cok yüksekti Sneijderin katkisi yuksekti hakki yeyilmez ancak Kaka ne yapabilirdi esas soru bu
    Onu da bu forma altinda izlemek isterdim
    Hocanin 4-4-2 sine cok uygundu gerektiginde sol sag gerektiginde forvet gizli forvet forvet arkasi her turlu kullanıla bilirdi
    Formuna ve sakatliklarina cok takilmamak gerekir Melo geldiğinde yilin bidonu seçilmişti bizdeki performansi muazzamdi
    Sneijder de geldiginde 6 aya yakin ayagina top değmemişti
    Bu tur ornekler cok vere biliriz
    İsim olarak Kaka bize ne verebilirdi bunu hic bir zaman cevaplayamayacagiz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğin gibi, hoca gittiği an ortaya enkaz çıktı. Fatih Hoca olmadan hiçbir şey yapamadılar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir