16 Nisan 2020 Perşembe

Galatasaray'a kimyası öyle bir tuttu ki, keşke imkan olsa da bir ömür kalsa


Onyekuru'yla alakalı sürekli aynı şeyleri yazıyor gibi dursak da, konu bir şekilde denk geliyor. Monaco'nun Onyekuru için 13 milyon avro'luk bonservis bedeli belirlediği konuşuluyor. Everton'a ödedikleri bonservis de 13.5 milyon avro'ydu. Monaco'da olmayacağı neredeyse kesinleşti, zorla gitmiş ve kalmak da istemiyor. Monaco da zararını çıkarma peşinde. Galatasaray'da göstereceği performans ve yeniden ayaklanması onlar adına önemli.

Onyekuru'yu kiralarken, keşke 1.5 yıllığına bu iş olsa diyordum. En azından gelecek sezon için kafalar rahatlardı. Ffp sarmalında büyük bonservisler ödememiz imkansız. An geliyor ve 3-4 milyon avro dahi veremeyecek noktada olabiliyorsun. Futbolcu satmak zorundasın. Böyle büyük rakamları ödemek için ise çok daha büyük rakamlara futbolcu satmak zorundasın. Orada dahi kazanılan rakamı sadece 1 futbolcuya vermen imkansız. Çünkü birçok transfer yapman gerekiyor.

Onyekuru'yu 1 yıl daha kiralayamazsak futbolcunun takımda kalması zor. Orada avantaj şu. Monaco'da devam etmesi imkansız ve "korona" mevzusunda da birçok takımın böyle bir rakamı vermesini zor görüyorum. Haliyle de futbolcuyu 1 yıl daha parlatmak adına Galatasaray'a bırakabilirler. Böyle bir şansımız olabileceğini düşünüyorum. Kalsın da isterim, Fatih Terim'in takımında garanti katkı gözüyle bakıyorum.

Yaz dönemi de Galatasaray için şartları zorlamış ama Monaco o bonservisi verince şansımız kalmadı. Monaco'da da ilk etapta şans bulmasına rağmen, düzenin değişmesinin ardından kadroya dahi girmekte zorlandı. Zaten istemediği bir takım, belli ki uyum da sağlayamadı. Aklı da Galatasaray'da derken bu ayrılık 6 ay sürdü. Yazın alabilsek elimiz çok daha rahattı. Ligin ilk yarısında eksikliğini çok hissettik.

Bugünden yazı kurgulamak zor. Futbolcu satabilecek miyiz, satarsak kim kaça gidecek ve yeri nasıl dolacak bilmiyorum. Yerli harekatı olacak gibi duruyor, konuşulan bazı isimler var. Sattığın kadar al durumunun zorladığı noktada da yeniden bu tarz kiralamalar gündem olabilir. Onyekuru'yu takımda tutmak da o çalışmalardan biri olur. Galatasaray'a kimyası öyle bir tuttu ki, keşke imkan olsa da bir ömür kalsa.

2 yorum:

  1. Bizdeki birkaç maçlık performans için kimse o parayı vermez. Bir de Monaco'da hiç olmadığı göz önüne alınırsa bize gelir yine futbolcu

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir