8 Nisan 2020 Çarşamba

Luyindama saha çalışmalarına da başlamış


Luyindama saha çalışmalarına da başlamış. Nisan ortası gibi dönebilirim dediğinde hayal satmamış. Zaten güçlü bir futbolcu, x futbolcuya oranla daha hızlı dönmesini bekliyordum. Yine de Nisan ortası çok gerçekçi gelmemişti. Yaşadığı sakatlık çok büyük ve ülkesindeki 1-2 günlük ihmal neticesinde de bu sakatlık çok daha uzun bir süreye yayıldı. Tam da form tutmaya başlamış ve takım kötü durumda olsa da, Şampiyonlar Ligi'nde piyasasını yapıyordu.

Mevcut yapıda çok fazla değerimiz yok. Yarın için "çok daha büyük paralara satarız" diyebileceğimiz sadece 2 isim var. Luyindama ve Marcao'dan bahsediyorum. Ozan Kabak / Garry Rodrigues ikilisinin satışları sonrası oluşan bonservis girdisiyle böylesine 2 yatırım yaptık. Hatta forvet için de şartları zorladık ama Ocak ayının son günleri bu iş imkansızlaştı. Bonservis girdisi oldukça, bu tarz yatırımlar devam eder diye düşünüyorum.

Bonservis girdisi olmazsa da, sattığın kadar al devam ettiği sürece "kiralık" hamleler devam eder. Öyle de günü kurtarmayı deniyorsunuz. Kiralık futbolcu iyi iş çıkardığında da "takımda tutabilmek adına" büyük çaba gösteriyorsunuz ama eliniz kolunuz bağlı. Galatasaray'ın mümkün olduğunca bu tarz yatırımlar yapması gerekiyor. Bu yatırımlar gelsin ki büyük satışları konuşalım. Abartmıyorum, Luyindama için 18 - 20 milyon avro aralığı hayal değildi.

Marcao'nun mevcut hali için bile, özellikle İtalya Ligi'nden 12 milyon avro'ları konuştuk. Eğer korona belası olmasa bence o değeri katlamıştı ve 15 milyon avro'nun üzerine gidişi olasıydı. Bugün her şey değişti. Kimsenin büyük yatırımlar yapabileceğine ihtimal vermiyorum. Sadece bizim için değil, herkes için büyük satışlar ve harcamalar imkansızlaştı. Haliyle de bu futbolcularla en az 1 yıl daha devam ederiz.

Luyindama bir de sakatlıktan dönecek. Bu aylarda dönmesi demek, yaz kampının ilk gününde tam olarak hazır olması anlamını taşıyordu. Şimdi ligler sarkacak, bu yüzden biraz daha bekleyecek. Keşke imkan olsa da futbolcuyu kullanabilsek diye yazdığımda "lisansı yok" diye cevaplar geldi. Yazdığımdan anladığı bu işte, ne diyeyim. Sanki ben böyle olduğunu bilmiyorum. Benimki temenni, futbolcuyu da sahada görmüşken.

4 yorum:

  1. Seneye de luyindama marcao ile devam ederiz bence de... Önemli olan bu oyunculardan verim alabilmek ve de yedeklerini sağlam alabilmek

    YanıtlaSil
  2. Alternatif alt yapıdan ve Anadolu'dan olmalı önemli bir maaş düşüşü yaparsa Donk da olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk da maaşı mutlaka düşürecek. Yaş da geldi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir