5 Nisan 2020 Pazar

O dönem iyi bir alternatif, ilerleyen yıllarda ise çok daha iyisi olabilirdi


Feldkamp'a saygım büyük. Yıllar sonra teknik direktörlüğe döndüğünde bile farkını ortaya koymuştu. Ekonomik anlamda kemerleri sıkmak isteyen ve Lincoln'ün etrafında daha genç bir takım kurmak isteyen Galatasaray'da büyük iş çıkardı. Hem o genç kadroyu kurdu, hem de ısrarcı oldu. Sezonun geneline bakın, istikrarlı şekilde katkı alabildiği tek yabancı Nonda. Bazı maçlara 11 yerliyle dahi çıktık. Transferleri içinde de isminin kimsenin bilmediği, sürpriz futbolcular vardı.

Barış Özbek ve Serkan Çalık ikilisi de bu transferlerden 2'si. Almanya'nın alt liglerinden bulduğu bu 2 genç o dönem hiç de fena işler çıkarmadılar. Barış Özbek daha ön plandaydı tabii, şampiyonlukta çok ciddi katkısı oldu. Serkan Çalık ise biraz daha rotasyon içindeydi ama ciddi bir potansiyeli vardı. Saraçoğlu'nda oynadığımız ve 11 yerliyle çıkıp kaybetmediğimiz bir Fenerbahçe maçı vardı. Türkiye Kupası maçıydı ve iyi oynamıştık. Maçın da yıldızı Serkan Çalık olmuştu.

Dunga o dönem Fenerbahçe'deki Brezilyalı futbolcuları izlemeye gelse de Serkan Çalık'a hayran olmuş, bunu da dile getirmişti. Böyle bir potansiyelden bahsediyorum. 2007 / 2008 sezonunda Galatasaray formasıyla toplamda 29 maçı var ve 5 gol 1 asist yaptı. Trabzonspor deplasmanını da hatırlarsınız, 89. dakikada uzaktan muhteşem bir gol atmış ve galibiyeti getirmişti. Forvet de oynadı, sağ kanatta da. O dönem iyi bir alternatif, ilerleyen yıllarda ise çok daha iyisi olabilirdi.

Şanssızlığı ise yaşadığı büyük sakatlık. 2008 Nisan ayında yaşadığı sakatlık sonrası tam 1.5 yıl futboldan uzak kaldı. Paylaştığım fotoğraf Rijkaard döneminden. Yeni yeni idmanlara başlıyordu. Tabii o 1.5 yıllık dönem Serkan Çalık'ı çok geri attı. Skibbe dönemini göremedi bile, dönüşü Rijkaard zamanı oldu. O dönem de doğal olarak forma şansı bulamadı. 2010 Ocak ayında Gençlerbirliği'ne bedelsiz gittiğinde Anadolu turu başladı.

Bir daha da Galatasaray'daki potansiyeline hiç ulaşamadı. Kademe kademe düştü. Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve amatör küme. Ben severdim Serkan Çalık'ı. Barış Özbek için olmadan oldum havasına girdi dememin nedenlerinden biri Alman Milli Takım'ını seçmesiydi. Neye güveniyordu bilmiyorum bile. Serkan Çalık'ın tercihi ise Türkiye olmuştu. Yaşadığı o 1.5 yıllık sakatlık olmasa eminim ki konumu farklı olacaktı.

4 yorum:

  1. Rolünü doğru belirleyip oyuncuyu o role ikna edebilseydik iyi işler yapabilirdi. Hiçbir zaman değişmez 11 oyuncusu olamazdı zaten ama taktiksel hamleler için kıymetli bir yedek olması mümkündü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belirledik de aslında, iş yapıyordu. 1.5 yıllık sakatlık onu çok geriye attı.

      Sil
  2. 2007-2008 şampiyonluğumuzun öyküsünü izledim. Bence 2011-2012 sezonundan sonraki en dominant futbolumuzu oynamışız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üstelik o futbolu da yerli ağırlıklı, genç ve maliyeti düşük bir takımla oynadık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir