5 Nisan 2020 Pazar

O kırılma noktaları da bu kadar uzun bir Galatasaray kariyeri olmasını sağladı


Aydın Yılmaz'ın Fatih Hoca'yla alakalı anısını okuyunca kayıtsız kalmak istemedim. Blog'da da çok tartıştığımız, çoğumuzun beğenmediği ve eleştirisini alan bir futbolcuydu. Yine de öyle anlarda sahne aldı ki Galatasaray adına iyi anlamda oluşturduğu birçok kırılma noktası var. O kırılma noktaları da bu kadar uzun bir Galatasaray kariyeri olmasını sağladı. İlk piyasaya çıktığı dönemde ciddi potansiyel, sonrasında yaşadığı uzun sakatlıklar, Fatih Hoca'nın onu geri kazanması ve Fatih Hoca sonrasındaki yok oluşu.

Anı da şu şekilde;

"Ben çok gol kaçırınca, Fatih hoca bana 'Golleri atsaydın şimdi şampiyonluğu kutluyorduk' dedi. Sonra benim kaçırdığım goller Kadıköy'de o tarihi kupayı kaldırmamızı sağladı. Kaçırmasaydım daha önce şampiyon olacaktık."

2011 / 2012 sezonundaki tarihi şampiyonluk sezonu. Kadıköy'de kupayı kaldırmış ve tekrarlanması zor bir başarıya imza atmıştık. Fatih Hoca'nın "golleri atsaydın şimdi şampiyonluğu kutluyorduk" dediği de, play-off'ta kendi sahamızda Fenerbahçe'ye 2-1 kaybettiğimiz maç. Maç 1-1'e geldiğinde Aydın Yılmaz'ın kalenin ağzından kaçırdığı goller var. O gollerden birini atmış olsa, gerçekten de iş son maça kalmayacaktı. Kader böyleymiş diyelim, belki de daha anlamlısı oldu.

Sadece o da değil aslında. "Baros'un direği" diye adlandırdığımız pozisyonda kimse Aydın Yılmaz'ı konuşmaz. Top direkten döndükten sonra Aydın Yılmaz'ın önüne düşüyor ama golü koklayamadığı için arkasında kalıyor. Kazanmış olsak yılların "Kadıköy lanetini" yıkmamız bir yana, play-off adına da çok daha büyük avantaj sağlayacaktık.

Yine de o sezon, Aydın Yılmaz'ın kariyerindeki en iyi dönemi. Müthiş bir 12. adama evrilmişti. Hemen hemen her maç sonradan oyuna dahil olur ve iyi işler yapardı. Play-off'ta Beşiktaş deplasmanında Galatasaray'ın 2. golünü atması gibi. Kenardan gelerek takıma hız katıyor ve bizi hücuma taşıyordu. Bunun başlaması da bir Mersin İdman Yurdu deplasmanındadır. O maçta da iyi işler yapmış ve maç sonunda da Fatih Hoca "bana taraftar izin versin, Aydın Yılmaz'ı kazanayım" demişti. O sezon için kazandı da.

2012 / 2013 sezonunda ise bir önceki sezondaki kadar olmasa da yine kırılma noktalarında sahne aldığı anlar var. Braga deplasmanı da bunun en büyük örneğidir. Şampiyonlar Ligi'nde devam etmemizi sağlayan golü atmıştı. O sezon sonrasını ise hiç konuşmayalım bile. Sözleşme dönemiydi, anlamsız bir rakam istedi ve tüm kampı kaçırdı. Son gün ise istediği parayı verdik. Kamp görmemiş Aydın Yılmaz da sakatlıkların kucağına yeniden düştü. Erman Kılıç'ın Şampiyonlar Ligi hayalini yemiştik Aydın Yılmaz için.

Devamında gelen eleştiriler doğal. Hak etmediği şansları almış ve kötü iş çıkarmıştı. O dönem sonrası iyi 1 tane dahi maçını hatırlamam. Mancini de Hamza Hamzaoğlu da ciddi şanslar vardi. Özellikle Hamza Hamzaoğlu'nun Aydın Yılmaz ısrarı çok anlamsızdı. Böyle olunca da taraftarın tepsini alıyorsunuz. Galatasaray sonrası düştüğü boşluk ortada. Anadolu'da dolaştı, yurt dışına gitti, sakatlık yüzünden kaçırdığı sezonlar var. Üstelik yaşı da henüz 32.

10 yorum:

  1. Sene bilmem kaç (sanırım 2006), Konya deplasmanındayız. Buzlu bir zeminde, son dk'da attığı gol sayesinde kazandığımız bir maç. Kendisini o zaman tanımıştık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte o maçlar da uzun bir Galatasaray kariyeri anlamına geldi.

      Sil
  2. Sence Sercan Yıldırım da yeteneğine ihanet etti mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etti tabii, çok daha uç yetenekti. Bursaspor'da ilk parladığı dönemler Türk Messi denildiğini dahi hatırlıyorum :) Çok teknik, patlayıcı gücü olan, seri bir futbolcuydu. Kafayı futbola vermedi, üstelik bulduğu onca şansa rağmen. Haliyle de yaş 30 olmadan Survivor'a gidiyorsun.

      Sil
  3. onun haricinde yurt içinde yetişmesine rağmen daha avrupai tarza yakın başka bi oyuncu görmedim. belki cengiz ünder diyebilirim. aydin gerçekten çok özel bi yetenekdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben diyemem, öyle bir tekniği ve bitiriciliği hiç olmadı.

      Sil
  4. Aydın Yılmaz'in çalışmadığı çok belli oluyordu. Fizik olarak zaten çok avantajlı bir yapısı özellikle boy olarak. Çalışıp kuvvetlenmedigi için de 35 yaşında oyuncu gibi son on beş yirmi dakikaların futbolcusu oldu. Son zaman onu da başaramadı.
    Duracağı yeri bilmesi son vuruşlardaki soğukkanlılığı vs iyi olsa da bunlar yeterli olmadı.

    YanıtlaSil
  5. Sercan Aydın Yılmaz falan bunlarin futbola ihtiyaci yok.Aydin zaten ucuk ta sercan suana kadar rahat 10milyon euroyu cebe koymustur. Zaten 1 milyon euroyu 1 aylik faize koydugunda normal vatandas icin 70bin lira yapiyor.
    Bankalarin ozel teklifiyle 80bin desek aydin ve sercan bankaya 2milyon atmis olsa aylik 160bin tl alacak. yillik 1.5milyon tl yapar.
    Sadece bir sezonluk maaslarini bankaya attiklarinda 1 sene de 1.5milyon tl kazanmis oluyorlar. Daha ne niye kassinlar kendilerini

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük paralar büyük harcamalar getiriyor. Bu kadar ısrarın başka nedeni olamaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir