10 Nisan 2020 Cuma

Trezeguet & Galatasaray, kiralamak istesen dahi ciddi bir maliyet var


Trezeguet transferi üzerinden yeni transfer stratejisini konuşmak gerekiyor. Olması gerekeni yazalım. Geçenlerde Samatta adı geçtiğinde de söyledim. Aston Villa'nın küme düşme ihtimali üzerine, Seri'de yaptığımız gibi "kiralık" ihtimali üzerine haberler yapılıyor. Ffp şartlarında geçici ama etkili bir çözümdü. Genellikle de 1 yılda iyi katkı alabildik bu futbolculardan. Bugünün şartı ise başka. Ffp'yi geçtim, bonservise takılmayın. Yıllık ücretleri de aşağı çekmek gerekiyor.

Galatasaray'ın maaş sınırı yüksek. Döviz kuru malum ki korona sürecinin ardından nasıl bir Türkiye ile karşılaşacağımızı da az çok biliyoruz. Dev takımlar dahi büyük transferler yapamayacak konuma gelebilir. Bizim de bu süreçte mümkün olduğunca futbolcu satıp, maaş sınırını aşağı geçmemiz gerekecek. Marcao transferi bu noktada iyi bir örnekti. 4 milyon avro bonservis, futbolcuya da 800 - 900 bin avro arasında değişen yıllık ücret vermiştik.

Bugün Trezeguet'i kiralamak istesen dahi bir maliyet var. Bedavaya kiralamayacaklar. Maaşı da 3 - 3.5 milyon avro sınırında geziyordur diye düşünüyorum. Bu rakamlar artık yüksek. Feghouli yerine Trezeguet gibi bir düşünceyi de hatalı görüyorum. Trezeguet'in futbolunu beğenip beğenmeme konusu değil yani. Kasımpaşa günlerinde de yazardım, beğenirim kendisini. Kenar oyun kurucu rolünde oldukça özel bir futbolcudur. Diagne'yle uyumları da harikaydı.

Trezeguet de Kasımpaşa döneminde Galatasaray için çok zorlamıştı. Hatta bir ara Çek Cumhuriyeti'ne gitti, sağlık kontrolüne girmesine rağmen vazgeçti. Ffp dolayısıyla çıkış maddesini kullanamadık. Sonrasında da Aston Villa onu çok ciddi bir bonservise transfer etti. Onlar da şu ekonomik durgunlukta bonservis bedeli kovalar. Veren olur mu bilmesem de ilk amaçları bu olur. Kiralama da bir ihtimal ama oluşan şartlar sonrası bizi aşar diye düşünüyorum.

Futbolcu satmak, gelirle de daha genç ve potansiyelli isimler almalı. Bonservise takılmayın, yıllık ücretleri düşük tutmalıyız. Yıllık ücreti düşük tutmanız demek futbolcudan her şartta zarar etmemeniz anlamına gelir. Kolaylıkla elden çıkarabilirsiniz. Bu maaş durumu bizim belimizi çok büktü. Feghouli / Belhanda gibi isimleri Arap kulüplerine dahi rahatlıkla satamamak bu yüzden. Neredeyse o ülkelerin sınırında maaşlar veriyoruz.

2 yorum:

  1. Teknik kapasitesi yüksek bir kanat oyuncusu olması önemli. Feghouli var su anda ama onun eşref saati olursa iyi oynuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trezeguet o isim de, maliyetler anlamsız artık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir