7 Nisan 2020 Salı

Ülkeye gelen ilk Japon olan Inamoto'yu da anmak gerekir


Nagatomo'yu severiz. Galatasaray'a büyük katkıları olmuş ve 2 şampiyonlukta pay sahibi bir futbolcu. Galatasaray'a aidiyeti ve karakteriyle de hiçbir zaman unutmayacağımız futbolculardan. Ülkemizde çok fazla Japon futbolcu görmeyiz. Avrupa'da, özellikle de Bundesliga'da birçok Japon futbolcu izlesek de, Türkiye için aklıma 2 isim geliyor. En tanınmış ve kariyerli olan Nagatomo olsa da, ülkeye gelen ilk Japon olan Inamoto'yu da anmak gerekir.

Yine zor zamanlara döneceğiz. Maddi olarak sorun yaşadığımız ve transfer yapmakta dahi zorlandığımız günler. 2006 / 2007 sezonuna girerken de bu maddi sorunları zirvede yaşamıştık. Bir önceki sezon da türlü ekonomik zorluğa rağmen şampiyonluğa ulaştık. 2006 / 2007 sezonunda ise Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak bir takım için doğru adımlar atılamadı. Üstüne bir de Saidou ayrıldı, zaten pozisyonunda tek başına oynuyordu.

Saidou'nun yokluğunda sezona da Mehmet Güven'i o pozisyonda oynatarak başladık. Birçok futbolcu adı konuşulsa da istenilen hamle bir türlü yapılmadı. Gerets de "kimseyi alamazsak Mehmet Güven'i kullanacağım" diyordu. Hocanın hakkını vermek lazım, altyapıdan birçok isme şans verdi. Uğur Uçar, Ferhat Öztorun ve Aydın Yılmaz gibi isimler bir önceki sezon da forma buldular. Arda Turan da 2006 / 2007 sezonunda 11'in değişmezi oldu.

6 numara pozisyonunda ise Mehmet Güven, transferin son gününe kadar tek alternatifti. Son güne gelmeniz içerisinde paniği de fırsatı da biriktirebilir. Biz ise işin imkansızlık tarafındaydık ve West Brom'dan Inamoto'yu transfer ettik. Geçmişinde Arsenal gibi bir takım olsa da Premier Lig'de bir türlü tutunamamış bir isim. O dönem için de ağırlıklı olarak 8 - 10 numara gibi oynuyor, 6'da ara ara deneniyordu. Biz ise direkt 6 numaraya onu aldık, yanında da bonusu tadında Mehmet Topal geldi.

Gerets'i Mehmet Topal konusunda eleştiririm. İlk etapta şans verse de sonrasında unuttu. Inamoto ise istikrarlı şekilde 6 numarada forma giydi. Çok düşük bir ücret alıyordu. 6 numara da bana göre gerçek pozisyonu değildi. Kapasite belli, daha fazla ne alabilirdiniz ki? O da elinden geleni yaptı. Mücadele etti, koştu, baskı kurmaya çalıştı ama belli bir noktaya kadar bunu yapabildi. Futbolu doğal olarak beğenilmedi ve yetersiz de oldu.

Gidip de bu noktada Inamoto'yu eleştirmem. Kapasitesi dahilinde mücadele etti. O dönemin idarecilerini tartışmamız gerekiyor. Sezonun sonuna doğru biraz daha 10 numaraya kaymıştı ve daha iyi performans göstermişti. Galatasaray formasıyla toplam 33 maçta 1 gol 2 asisti var. Bordeaux deplasmanında attığı gol oldukça şık bir bitirişti. Galatasaray sonrası da Frankfurt ve Rennes kariyerleri var. Sonra da ülkesine döndü. 40 yaşına kadar futbol oynadığını da söylemek lazım.

5 yorum:

  1. Ön libero için tarz olarak kesinlikle uygun değildi. 8-10 numarada ise Galatasaray seviyesinde bir oyuncu değildi. Keşke Mehmet Topal bir sezon önce kazanılabilseydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerets gençlere önem verdi ama Topal'ı pek düşünmedi nedense.

      Sil
  2. Ülkeye gelmis toplam 3 tane var japon var sanirsam.
    1.Inamoto
    2.Bursasporda 2016da oynamisti Takayuki Seto diye bi oyuncu. O agresif savasci 6ydi. Vodafone acilis macinda Quaresmayla son dakika bir munakasasi olmustu. 3.sirada da Yuto var zaten hocanin bir anda cikarttigi bir adam. Oda baslarda kotuydu ama sonradan 2 sene muthis bir savunma performansi verdi hucumda da elinden geldiginde bisey deniyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kagawa da var...

      Sil
    2. Ben bizdekileri konuşuyorum daha çok :) Yalnız Kagawa da büyük hayal kırıklığıydı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir