10 Mayıs 2020 Pazar

Ahmed Musa & Galatasaray, geçen sezon yaz döneminin gündemiydi bu


Ahmed Musa ismini geçtiğimiz sezonun yaz döneminde konuşuyorduk. Dünya Kupası'nda özenle de takip etmiştik. O dönem Galatasaray'la adı anılıyor ve transferine "olacak" gözüyle bakıyorduk. Uzun sürdü o süreç ve gerçekleşmedi. Sonrasında da 16.5 milyon avro'ya Al Nasr'e transfer oldu. İyi de bir Dünya Kupası geçirmişti. Ayrıca o dönem Suudi Arabistan kulüplerinin bu tarz futbolculara ciddi paralar ödediği zamanlardı. Biz ancak kiralama ihtimalini zorlardık. Böyle bir bonservise çıkmamız imkansızdı.

1.5 yıldır Suudi Arabistan'da ve transferi yeniden konuşuluyor. Şartları konusuna takıldım, o şekilde olmaz. Maicon'un bonservisi ve Belhanda'yı istedikleri söyleniyor. Oysa her 2 futbolcudan elde edilecek bonservis gelirine ihtiyacımız var. 2 isim ver, 1 isim al tarzında bir iş imkansız. Hatta kafa kafaya takas bile imkansız. Ahmed Musa'yı o kadar da olmazsa olmaz görmüyorum. İyi futbolcu, katkısı olur ama başka bir isim de bulunabilir.

Belhanda'nın Arap yarımadasında piyasası olduğunu düşünüyorum. Maicon ise Al Nasr'da iyi iş çıkarıyor ve onu takımda tutmak istiyorlar. Oradan da gelebilecek 3-4 milyon avro'luk bonservis bedeli var. Bu sayede de piyasası daha düşük, maliyetsiz isimler kovalayacağız. Ahmed Musa'yı aldın diyelim, yıllık ücret noktasında seni zorlayacak. Fenerbahçe, Garry Rodrigues'i kiralarken dahi ne paralar verdi. Ahmed Musa çok daha iddialı bir futbolcu.

Geçen sezon daha iyi bir dönem geçirmişti. Bu sezon ise biraz daha sallanıyor gibi. Hem sol kanat, hem de forvette oynayabiliyor. Bu sezon ise tamamıyla sol kanatta, kat eden kanat gibi oynamış. Çok hızlı ve dayanıklı bir futbolcu. Teknik özelliği iyi değildir, müthiş de bir bitirici diyemem ama patlayıcı gücü çok yüksek. Forvete koyduğunda hem hızından, hem çalışkanlığından faydalanırsın. Kanatta ise patlayıcı gücü ve hızı ön plana çıkar.

Bu tarz futbolcuları da Fatih Hoca iyi kullanıyor. Garry Rodrigues ve Onyekuru iyi örnek. Ahmed Musa'nın forvette oynayabilmesi de artı. Tabii çok büyük bir maliyetinin olduğunu söyleyelim. Kiralama bir ihtimal olur, onda da yıllık ücreti zorlar. İlk tercihimiz yine Onyekuru olacaktır. En olmadı, yeni bir scout hareketi gerekecek. Hızlı ve atlet futbolcular önemli, hocanın da bu tarzdan artık şaşmayacağını düşünüyorum.

Desteklerinizi bekliyorum, hele ki şu dönemde.
Destek olmanın yolu da oldukça kolay.
Blogdaki tanıtımlara atacağınız 1-2 tık yeterli olacak :)

8 yorum:

  1. Kiralık olacaksa onyekuru olmalı yok vermiyorlarsa seviyeyi düşürüp scout transferi yapmamız gerek ahmed musa gereksiz :) Dünyada en çok bonservis verilen mevkilerin başında kanat fw bunu kullanmalıyız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüzde yüz katılıyorum. Zaten Emre Kılınç geliyor diye biliyoruz. Bence solda o oynayacak.

      Sil
    2. bence emre maalesef feghouli yerine düşünülüyordur. sol tarafta babel hariç oturmuş bi tarzımız var ve bence devam eder. hatta onyekuru alınamazsa bruma'ya gidilir.

      Sil
    3. Kılınç da hızlı. Belki ters ayaklı olmaz ama çizgi oyuncusu gibi düşünme.

      Sil
  2. Emre bana da sağa geçecek gibi geliyor :) Brumadan önce scout transferi isterim kendi oyuncumuzu oynatıp parlatıp satmalıyız diğer türlü bu ekonomide batışı görürüz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli ile de orada oturan tarz var, kanat oyun kurucu problemi olabilir.

      Sil
  3. Bizim ihtiyacımız olan bir mevki değil. O yüzden iki oyuncuya karşılık alınacak bir isim olamaz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir