24 Mayıs 2020 Pazar

Ali Yavuz Kol ve Emin Bayram'ın gelecek sezonu için beklenti var


Fatih Hoca'nın, Ali Yavuz Kol ve Emin Bayram'ı gelecek sezon ciddi anlamda düşündüğü haberleri yazılıyor. Ali Yavuz Kol için Bundesliga'dan bazı takımların ilgili olduğu yazılsa da takımda tutmayı ve değerlendirmek istediği söyleniyor. Emin Bayram ise bu sezonu A takımla birlikte geçirmekte ve eminim ki gelecek sezon onun için de planlar var. Ozan Kabak stratejisi gibi. O da ilk etapta A takımla uzun süre idmanlara çıkmış, ertesi sezon ciddi anlamda şanslar bulmuştu.

İkisi de aynı pozisyonun futbolcusu olduğu için ister istemez kıyas olacak ve Ozan Kabak etkisi beklenecek. Bu gerçekleşir mi hep birlikte göreceğiz. Tek söyleyeceğim şu olur, ikisinin aynı yaşlardaki fizikleri kıyaslandığında Emin Bayram daha önde. Yalnız Ozan Kabak'ın da top tekniği, oyun aklı gibi günümüz stoperinde aranan ciddi artıları vardı. Emin Bayram biraz daha sertliğiyle ön plana çıkacak gibi. Yaşı da henüz 17.

Ali Yavuz Kol'u ise diğer potansiyel gençlerden ayıran artısı Tarsus İdman Yurdu'na gidişi ve ciddi anlamda şans bulması oldu. Şans bulamayacak gencin kiralanması ve tabir-i caizse bulunduğu ligde dayak yemesi gerekiyor. 2.Lig'in sertliği ve zor şartları malum. Ali Yavuz Kol, o mücadelenin içinde ayakta kaldı ve 27 maçı geride bıraktı. Bu süre zarfında da 9 gol 2 asisti var. Kanatlarda da oynuyor, forvet olarak da. Her 2 pozisyon adına iyi bir alternatif.

Bu yaz dönemindeki kamp performansı da iyiydi aslında. Onu da diğer yaşıtlarından ayıran özelliği fiziğiydi. Fizik olarak oldukça kuvvetli ve ayakta kalmayı başarıyor. Hızlı, hareketli ve teknik becerisi de yüksek. Gelecek sezonun rotasyonunda şans bulabileceğini düşünüyorum. Oğulcan Çağlayan'ı bekliyoruz mesela, bana göre Ali Yavuz Kol'un şu halinin ondan aşağı kalır yanı yok. 1-2 yıl sonra ise çok daha ötesine geçmesi olası.

Atalay Babacan, Yunus Akgün gibi isimlerden de beklenti olsa bile, hala ciddi anlamda aşama kaydedemediler. Oynayabilecekleri bir takıma kiralanmaları doğru olabilirdi, en azından gelişimlerini daha net gözlerdik. U19'da gösterdikleri iyi performanslar benim için geçerli ölçüt değil, yaşıtlarıyla oynamıyorlar ve orayı aşalı çok oldu. Diğer yaşıtlarının bulduğu şanslar malum. Biz ise bu futbolcular için hala fizik, güç gibi şeyler konuşuyoruz. Oysa yaş 20 oldu. A takım seviyesinde buldukları şanslar bir elin parmağını geçmiyor. Özellikle de Atalay Babacan için.

Ali Yavuz Kol ise bu ikiliden 1 yaş küçük olmasına rağmen gümbür gümbür geliyor ve ayakları yere daha sağlam basar halde. Biz bu kiralama işini iyi kullanamadık. Ali Yavuz Kol umarım doğru örnek olmuştur ve bundan sonra uygulanacak plan bu olur. Emin Bayram'ın ise ışığı daha farklı. Ozan Kabak gibi bir anda şans bulmaya başlayabilir ve ısrar da edilir. Işığı veren de direkt oynuyor zaten, hele ki Fatih Hoca dönemlerinde.

4 yorum:

  1. ben 20 yaşına gelip paf takımında oynamaya devam etsem kendimden utanırım. mbappe 19 yaşında ülkesine dünya kupası getirdi. 3.lig bile olsa git oyna artık. hâlâ altyapi ve ztk maçlarında çürüyüp gidiyorlar. yaşıtın ozan bundesliga'da şov yapıyor, sen burda çocuk muamelesi görüyorsun. özellikle de yunus, atalay, celil vs gibi oyuncular için söylüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökay Güney neredeyse 22 yaşına gelecek, A takımda 1-2 maçı ancak var. Gitmiyorlar kiralık. Gidin, gösterin kendinizi. Alt lig deyip geçmemek lazım, Ali Yavuz Kol bu noktada müthiş bir gelişim gösterdi.

      Sil
  2. Ali Yavuz keşke kendini gösterebilse de Falcao'nun birinci yedeği olsa önümüzdeki sene

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir