23 Mayıs 2020 Cumartesi

Elbet bir gün


Galatasaraylılığını asla gizlemeyen ve her fırsatta dile getiren bir futbolcu. Haliyle de şu paylaşımı gördüğümde "elbet bir gün" dedim. Futbolunu da beğenirim, Galatasaray'a katkısı büyük olacaktır. En azından birkaç yıl imkansız bir iş olduğunun da altını çizerim. Milan'a 23.3 milyon avro'ya gitmişti ve takımın da en önemli futbolcularından biri. Milan'ın yeni teknik direktörü olması beklenen Ragnick'in de Hakan Çalhanoğlu'yla alakalı yorumları vardı.

Hadi Milan'da kalmayacak diyelim. O vakit de Leipzig gibi takımlar devreye giriyor. Bu transferi bir süredir isteseler de gerçekleşmiyor. En kötü ihtimalle 15 - 20 milyon avro'lar konuşuluyor, yine imkansız. Gelecek sezon sözleşmesinin son yılına giriyor ve 26 yaşında. Ciddi bir takım ve sözleşme bulmasını olası görüyorum. Hakan Çalhanoğlu gündemini, futbolcu 30 yaşını devirdikten sonra açarız gibi.

Hakan Çalhanoğlu konusunda da bir Belhanda'lık var gibi. Beğenen ve beğenmeyen kesimler arasında uçlar keskin. Beğenmeyenin neden bu kadar keskin uçlarda olduğunu da bilmiyorum. Futbolcunun kariyeri ve yaptıkları ortada. Bu takımlara boşa gitmiyor ve bu bonservisler boşuna ödenmiyor. Klasik bir 10 numara ya da kanat değil mi diye bu yaklaşım bilmiyorum. Milli Takım performansından dem vurulsa da, orada da iyi işleri var.

Belhanda'dan farkını şut olarak ayırayım. Müthiş bir şut gücü var ve bu da onun en önemli özelliklerinden biri. Duran top konusunda da oldukça aktif. Belhanda'ya benzer tarafı ise pozisyonuna göre çalışkanlığı. Çok koşuyor, hareketli, mücadele içinde. Teknik ve pas özellikleri olağanüstü seviyede olmasa da, pozisyonunun gerekliliğini kaldıracak düzeyde. Topla kat edebilmesi, kanatlarda ya da 8 numara gibi de oynayabilmesi değerli.

Milli Takım'da da bunu verse de, klasik 10 numara algısına takılıyor bence. Olağanüstü pas ve çalımlar mı bekleniyor bilmiyorum. Bir de "pozisyonsuz futbolcu" yorumu var. Bence saydığım pozisyonlarda ortalamanın üzerinde, joker özelliği derim buna. Sneijder algısı kurulursa yine olmaz, Hakan Çalhanoğlu farklı bir futbolcu. Günün birinde de Galatasaray'da görmeyi çok isterim. Galatasaraylılığı da üst seviyelerde. 

2 yorum:

  1. Milan İtalya'da tuttuğum takımdır ama şunu net olarak söyleyeyim bu aralar futbolcu imha fabrikası gibiler. Hakan da kaç senedir iyi dayanıyor orda. En verimli dönemlerinde Milan'a değil de daha düzenli bir takıma gitse çok daha iyi bir yol cizebilirdi kendine

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ralf Rangnick ile bu durumu çözmeye çalışacaklar. Uzun süre lazım gibi ama doğru isim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir