27 Mayıs 2020 Çarşamba

Football Manager 2020'de üçleme tamamlandı, Samsunspor şampiyon


FM 20'deki Samsunspor serimde 3. sezonu tamamladım ve kendi adıma bir ilki gerçekleştiriyorum. 2. ve 1. liglerde şampiyon olduktan sonra, Süper Lig'de de ilk sezonumda şampiyonluğu kazandım. 3 ligi üst üste, ilk sezonunda şampiyon tamamlamış başka bir takım var mıdır bilmiyorum. Asıl hedefim biraz daha Avrupa kupalarına yönelik olsa da, iş öyle bir gelişti ki şampiyonluk tek hedef halini aldı. Bunu başarmış olmaktan dolayı sevinçliyim. FM / CM kariyerlerimde de en gurur duyduğum anları yaşıyorum diyebilirim.

Süper Lig'de imkanlar biraz daha genişliyor. En azından zarar etmiyorsunuz diyelim. Alt liglerde rekor puanlar gelse de, her şartta zarar ediyordunuz. Futbolcu satışı şarttı bu anlamda. Ben de sezona öyle girdim ve bonservisi elinde şekilde aldığım çoğu ismi sattım. Zaten iyi bir yerli iskeletim ve kadro istikrarım var. Bunun üzerine doğru hamlelerle birlikte iyi bir takım oluştu. Birlikte büyüdüğüm birçok futbolcu var. Bu istikrar da takımı başarılı kılıyor.

Bu şampiyonluk o kadar kolay olmadı tabii. Sezona üst üste kazanarak girsem de, Galatasaray ve Trabzonspor da şartları oldukça zorladı. Ligin 2. yarısında çok fazla puan kaybım oldu. Özellikle de kazanırım gözüyle baktığım çoğu maçta. Fark 8'e de çıktı, son 5 hafta kala 3'e de düştü. 32. haftada kendi sahamda Galatasaray'la oynarken fark yine 5'i görmüştü ve kazanıp şampiyonluğu ilan ettim. Bir ara öyle bir dönem geldi ki 5 haftada 1 galibiyeti ancak görebildim.

Şampiyonluğu özel kılan noktalardan biri de takımdaki yabancı sayısı. 14 yabancılı düzende 5-6 yabancıyla başarıyorum. Önümüzdeki sezon adına birkaç yabancı hamlesi mutlaka yapacağım. Avrupa adına seviyeyi yükseltmem gerekiyor. Tabii yine iskeletim aynı, yerli ağırlığı da değişmeyecek. Zaten gelecek hamleler de var. Yine bonservisi elinde isimlerle anlaşıyorum, çoğunu da satıp, maddi anlamda artı sağlamış olacağım.


Şu adamın altını çizmek isterim. 2. Lig'i şampiyon olarak tamamlayacağım belli olduğunda bazı yabancıları denemeye almıştım. Fabinho da onlardan biri. Denedim, beğendim ve 0 bedelle sözleşme imzaladım. 1. Lig'de iyi iş çıkardı, aynı istikrar Süper Lig'de de devam ediyordu. Şubat gibi 12.5 milyon avro'luk teklif gelince kayıtsız kalamadım tabii. 0'dan aldığım ismi bu rakama satabilmek oldukça değerliydi.


Transfer işine tek tek girmeyeceğim, oradaki trafik olabildiğince yükseldi. Transfer geliri arttıkça birçok yerli regen futbolcu alıyorum, bunların da geri dönüşü büyük olacak. Gökhan Otyakmaz da en değerlileri. Menajerlik serilerimde bilen bilir, gençlere şans veririm, mümkün olduğunca da yaş ortalamasını düşük tutarım. Yine kiraladığım isimler var. Bunlar da bu tarz takımlar adına olmazsa olmaz. Ekonomi büyüse de hala uçup kaçmıyor. Yine de yeni bazı isimleri paylaşayım.


Türkiye Kupası'nda da finale çıksam da Fenerbahçe'ye kaybettim. 2-0 öne geçip, 4-2 kaybettim. Hem rehavet, hem sakatlıklar, hem de 10 kişi kalmam etken. Final de başarı, ertesi sezon kupa hedef olacak. Şu aşamada şampiyonluk önemli. Ertesi sezon Şampiyonlar Ligi'nde yapabildiğimin en iyisini yapmaya çalışacağım. Ucu nereye gider bilmem, biraz da grup belirleyecek diyebilirim. Teklifler de geliyor tabii, şu aşamada bunları kabul edemem. 0'dan getirdiğim ve beraber büyüdüğüm bir takım var, vazgeçmek adına erken.

2 yorum:

  1. çok iyi genç oyuncular bulmuşssun 4 5 yıl daha sonrasını görmek isterim. tebrik ederim. bide böyle durumlarda oyun dinamiği değişiyor küçük takımlar ile başarı sağladığında. FM18 de bir adam 1000 (bin) sezon oynatmıştı 54 günde tamamlamış. oda çok ilginçtir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gençler bu oyunda oldum olası olmazsa olmazım :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir