6 Mayıs 2020 Çarşamba

Galatasaray'da öyle 2 isim var ki tüm seyri değiştiriyor


L'écho Sport 'un karmalar rekabetlerinden devam edelim. Şimdi de Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Avrupa karmalarını çarpıştırmışlar. Fenerbahçeli arkadaşlar kusura bakmasın ama Galatasaray'ın Avrupa karması çok daha üstün görünüyor. Bir önceki Avrupa karmasına göre Perez ve Podolski gibi 2 doğru dokunuş gelmiş. Fenerbahçe'de ise Neustadter yerine Rapaiç gibi güçlü bir hamle var. Yine de Galatasaray'da öyle 2 isim var ki tüm seyri değiştiriyor.

Kalecileri pek konuşmaya gerek yok. Enke'nin Fenerbahçe'de sadece 1 maçı var. Orada otomatik olarak De Sanctis öne çıkıyor. Stoper tandeminde de Ujfalusi / Popescu 2'lisinin seviyesine ulaşmak zor. Bruno Alves / Kjaer 2'lisi de iyi ve güçlü olsa da yetmez. Beklerde ise çok uçuk farklar olmasa da yine Galatasaray önde. Perez çok istikrarlı bir sağ bekti, Riera da sol bekte Şampiyonlar Ligi'nde neler yaptı hatırlarsınız. Van Der Wiel hayal kırıklığıydı, Ziegler ise ortalama bir bek olarak kaldı.

Meireles, güçlü bir orta sahaydı. Galatasaray'daki karşılığı Donk gibi duruyor ve Fenerbahçe 6 numara anlamında çok daha iyi. Rapaiç'le de iyi bir 2'li olabilirler ama Sneijder / Hagi gibi faktörler göz önüne alınınca seviye bambaşka bir yere evriliyor. Hagi ve Sneijder'in karşılığı Fenerbahçe'nin şu karmasında yok. Haliyle orta sahada da Galatasaray üstünlüğü oluşuyor. Bence 2 takım arasındaki en büyük fark da burada.

Kanatlarda net şekilde Fenerbahçe üstünlüğü var. Kuyt'un forma giydiği her an katkısı ve istikrarı büyük oldu. Anelka da belki maç seçiyor gibi göründü ama maçı seçtiğinde de tek başına almasını biliyordu. Bizdeki karşılığı Podolski, o da maç seçen bir isimdi. Seçtiği maçlarda çok üstündü ama kötü bir döneme denk gelmesi şanssızlığı oldu. Bruma ise yetenekli, potansiyel sahibi bir kanattı. Riekerink sezonunu kendisi adına müthiş geçti. Yine de kanatlar kıyasında Fenerbahçe önde.

Forvette de Fenerbahçe'nin Van Hooijdonk gibi bir katkısı var. Neredeyse tek başına şampiyonluk getirmişti. 2. sezonunda düşüş yaşasa da, 2003 / 2004 sezonunda bambaşka bir seviyedeydi. Van Persie ise daha çok hayal kırıklığı tarafında. Baros'un da Galatasaray'da sağlıklı olduğu her dönemde iyi iş çıkardığını ekleyelim. Sakatlıklar çok etkiledi ve her seferinde geri attı. Buradaki farkı Van Hooijdonk belirlese de, genele bakınca Galatasaray çok daha üstün taraf.

4 yorum:

  1. Ujfa Pope feci akilli adamlar uyarmaya gerek bile yok. Sadece Donk'a Hoojdonkun frikikleri sebebine faul almamasini tembih etsen yeter. Hagi gibi Adam var orada bu kadro Feneri teknik direktorsuz bile yer.

    YanıtlaSil
  2. Ribery neden yok acaba kadroda? Enke'den daha fazla maça çıkmışlığı ve kupa almışlığı var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuya 19210381092310 kez açıklık getirdim, tekrar getirmek beni mutlu eder :)

      Enke mecburen kadroda, çünkü 2000 yılı sonrasında 2. bir örneği yok. Başka Avrupalı kalecileri yok. Maça çıkmasa dahi bu kadroda olacaktı.

      Ribery'nin kupa almışlığı var, Bruma'nın 3 tane kupası var mesela. Podolski de aynı şekilde. Ribery sadece 6 ay kaldı. Potansiyeldi, buradayım dedi ama efsane bir dönem geçirmedi. Bayern Münih'deki Ribery değil konumuz, Galatasaray forması giyen Ribery.

      Bruma'nın tam 2 sezonu var. Özellikle Riekerink dönemi tek başına takımdı. Podolski de forma giydiği 2 yılda belki tartışıldı ama gol asist rakamlarıyla çok önde, büyük maçlar kazandırdı. Haliyle de bu 2'li Ribery'den önce yazılıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir