4 Mayıs 2020 Pazartesi

Jimmy Durmaz'la alakalı daha yüksek beklentilerim vardı


Jimmy Durmaz'la alakalı daha yüksek beklentilerim vardı. Yaz dönemi birçok bedelsiz hamle yaptık ve yerli kalitesini yükseltmek için uğraştık. Jimmy Durmaz da o bedelsiz yerliler içinde belki de en güvendiğim futbolcuydu. Gençlerbirliği'nden ayrıldığından bu yana Avrupa'da gelişim gösteriyordu. Özellikle de Fransa döneminde. Adı Galatasaray'la anıldığında çok mutlu olmuştum ve yıllık ücretine bakınca da şartları makul geliyordu.

Hazırlık kampındaki görüntüsü de fena değildi. Fena iş çıkarmıyordu ve sezona da 11 başlayarak girdi. Emre Mor geldikten sonra ise aldığı şans iyice azaldı. Jimmy Durmaz'ın bulması gereken şans Emre Mor'a kayınca iyice gözden düştü. Sonrasında da şans bulduğu anlar var ama performans olarak düşmüş oldu. Şampiyonlar Ligi listesinde yer alamaması da bunda etken. Beklemediğim bir karar olsa da yapacak bir şey yoktu.

Bu sezon toplamda 11 maçta şans buldu ve sadece 1 asisti var. Ağırlıklı olarak sağ kanatta kullandık ki, son yıllarında da o pozisyonda oynuyor. Gençlerbirliği döneminde klasik, sol ayaklı bir sol açıktı. Sol ayağını iyi kullanan, teknik ve şut özelliği güçlü bir futbolcu. Sağa geçince de kat ederek oynamaya başlamıştı. Emre Mor hamlesini o gün övdüm ve pişmanım. Jimmy Durmaz'ı aşağı çekmiş olduk.

Aslında sezon içinde "pozisyon devşirmesi" olabilir mi diye de düşünüyordum. Riera'ya yaptığımız gibi, sol bek oynayabilir mi düşüncesi aklımdaydı. Özellikleri Riera'ya benziyor. Sol ayaklı, oyun aklı, teknik özelliği, orta kalitesi iyi bir futbolcu. O dönem de sol bekte sorun vardı. Jimmy Durmaz şu değişimi yaşayabilse eminim ki kariyeri uzayacak ve Galatasaray'da bulduğu şans da artacak. Hala zaman var ama böyle bir hareket de gelmeyecek sanki.

2 yıl daha Galatasaray'da kalmak istediğini söylese de bunu zor görmeye başladım. Transferde birçok yerli kanatın adı geçiyor ve o rotasyon fazlasıyla dolacak. Jimmy Durmaz'ın da maaşına bakınca elden çıkarması kolay. Kalitesi de var çünkü, bilinen bir futbolcu. Anadolu'da hala fark oluşturur, iyi işlere imza atar. Ocak ayında Beşiktaş'la dahi adı anılıyordu. Talibi çıkar yani. Bakarsınız x bir transferde takas kozu da olabilir.

2 yorum:

  1. Bize geldikten sonra çok düştü sanırım pek çalışmadı Alanya kupa maçında oynamıştı sanırım en son ve cidden kötüydü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışmadığını düşünmüyorum ama mental bir gerileme var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir