4 Mayıs 2020 Pazartesi

Babel'i unutuyorum, Babel ise kendisini bir şekilde hatırlatıyor


Babel'i unutuyorum, Babel ise kendisini bir şekilde hatırlatıyor. Kiralıkları düşünürken, onlardan gelebilecek bonservis bedellerini hayal ediyorum. Maicon ve Diagne'den beklenen rakamlar var. Bu rakamlar da gelecek sezonun transfer stratejisini belirlemede önemli olacak. Babel'den ise bonservis bedeli beklentim yok. Ajax dönemi de kötü geçiyor, Euro 2020 ertelendi derken, planlar suya düştü. Yaş 33, 2022'e kadar olan sözleşme ve kazandığı ciddi yıllık ücret. Nereye satabilirsin ki?

İş dönüp dolaşıp "Babel'den katkı alalım" noktasına dahi gelebilir. Satamıyorsan mecbursun, en azından eldeki alternatiflerden biri yapacaksın. Maaşların indirilmesi gündemdeydi, Babel de buna yanaşır. Zaten başka yolu da yok. Son olarak vermiş olduğu röportajda ilginç detaylar var. Değişeceğini, hataları olduğunu belirtmiş. Galatasaray'a büyük beklentilerle gelmişti. O beklentileri karşılayabilecek mi göreceğiz.

"Galatasaray ile 2022'ye kadar sözleşmem var. Sözleşmem bitince futbolu bırakabilirim. Bunu düşüneceğim. Belki, önümüzdeki sezon da Ajax'a kiralanırım. Bunu henüz konuşmadık. Konuşmak için da çok erken."

Ajax'a kiralanamaz, tutmazlar onu. Galatasaray'a dönüşü kesin bence. Belki bir ihtimal MLS olabilir diyorum. Çin ya da Arap kulüplerini düşünmez, onlar da bu saatten sonra Babel'i anımsamaz bile. Sürekli ABD'e gidiyor, çalışıyor, aktif orada. MLS'i bu açıdan düşünebilir diyorum ama bu da düşük bir ihtimal. Onun için Euro 2020 büyük hedefti. Hazır olmak adına Galatasaray'a geldi, Ocak ayında da Ajax'a kiralandı. Bu hedef de ihtimal dahilinde olmadığı için, elimizde hedefsiz bir Babel olacak. Umarım bu süreçten zararsız çıkarız.

"Galatasaray'a geri dönersem nasıl bir futbolcu olduğumu ve neden bu kadar değerli olduğumu göstereceğim. Kendimi değiştireceğim. 1 Haziran'da kiralık sözleşmem bitiyor. Galatasaray da razı olursa Ajax'ta antrenmanlara devam etmek isterim. Sürekli fit kalmak istiyorum."

Bir hedef ışığı mı dersiniz? Kalitesinden kuşkum yok, istediğinde büyük futbolcu. Tek başına size maç kazandırabilecek kalitede. Galatasaray'ın ligin ilk yarısındaki yanlış kurgusu da konuşulmalı. Ağır ve yaşlı bir takımdık. O ağır yapıda da Babel / Nzonzi gibi isimler oldukça sırıttı. Yine de Babel'den asıl beklentim Şampiyonlar Ligi'ndeydi, orada yokları oynaması sıkıntılı oldu. Ayağa kalkabileceğine inanıyor, yaz kampında bir şekilde göreceğiz. Tabii bu maaşla devam etmesi zor olacak, o da parayı düşürmeli. Şu mesajlarından da kabul edebileceğini düşünüyorum.

4 yorum:

  1. Nüvesi çok sağlam isterse ciddi bir seçenek olabilir bizde. Umarım dediği gibi olur. Yoksa o maaşla iki sene daha elimizi yakacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel konusunda büyük bir bilinmezlik var :(

      Sil
  2. euro 2021 yine hedefi olmaz mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşüneceklerini zannetmiyorum. Euro 2020 hedefini de kaybetmişti zaten :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir