27 Mayıs 2020 Çarşamba

Sadece 3 maçı olsa da, iyi hatırlanmayı başarmak da önemli bir meziyettir


Emrah Başsan'ın Galatasaray kariyeriyle alakalı yazılabilecek çok fazla bir şey yok. Toplasak 3 tane maçı var ve konuşabileceğimiz bir performans göremiyoruz. Şu tabloda iyi hatırlanmak oldukça zordur. X futbolcu takımdan ayrılmak adına bin bir türlü zorluk çıkarır. Emrah Başsan ise çok sorun çıkarmadı ve parasını da bırakarak gitti. Portekiz'in Vitória Setúbal kulübüne gitti, oradan da Erzurumspor'a geldi.

Galatasaray seviyesinde tutunamamasıyla alakalı bir sorun oldu. Emrah Başsan'ı transfer ettiğimizde henüz teknik direktörümüz yoktu. Antalyaspor'la olan sözleşmesi bitmişti ve o dönem için adı geçen yerlilerden biriydi. Yine de seviyesini biliyor, az çok tutunamayacağını tahmin ediyorduk. Teknik direktör yok, beklenen transfer de gerçekleşmemişken Emrah Başsan'ın transferini açıklamakta dahi zorlanıyordu. Çünkü tepki doğacaktı.

Aldığı yıllık ücret o dönem için düşük dursa ve deneme / yanılma transferi gibi görünse de, asıl gerçekleşmesi gereken hamleler gerçekleşmediği için tepki doğması doğal. Emrah Başsan da bu sorunu doğal olarak yaşadı. Riekerink'le anlaşıldı sonrasında, birkaç transfer geldi ama o sezonun yapısı asla istenilen ölçüde olmadı. Emrah Başsan da o takım içinde kayboldu gitti ve Ocak ayında Fortuna Sittard'a kiralandı.

Yeni sezon için geri döndüğünde takımın başında Tudor vardı. Bir şekilde takımda kalmayı başardı ve en azından kupa maçlarında boy gösterdi. Sol ayaklı, sağ kanatta kanat forvet gibi oynayan bir futbolcu. Tabela yapabilen bir isimdi de, gol etkisinin yanında, duran toplarda sol ayağını da iyi kullanır. Erzurumspor'da bu yollu çok fazla gol ve asisti var. Süper Lig'de daha göz önündeydi tabii, 1.Lig'de aynı istikrarı koruyamadı.

Tudor sonrası Fatih Terim göreve geldiğinde ise takımdan ayrıldı. İyi hatırladığımız an da bu. Hiç sorun çıkarmadı, parasını da bırakarak gitti. Galatasaraylılığının altını ısrarla çiziyordu ve bu hareketiyle de altını doldurmuş oldu. Emrah Başsan'ı bu yüzden iyi hatırlar, örnek olmasını isterim. Sadece 3 maçı olsa da, iyi hatırlanmayı başarmak da önemli bir meziyettir. Galatasaray'da ise hiçbir zaman şansı yoktu, o ayrı mesele.

10 yorum:

  1. Takımda o kadar boş adam varken daha fazla süre alması gereken bir isimdi. Oynadığı çok kısa sürelerde enerjisi ve isteğini hep ortaya koydu. Rotasyonda iş yapabilirdi bence. Geçen sene Süper Lig'de 10+ asist yapan bir futbolcudan bahsediyoruz. Hem de tüm santraforlarının toplam gol sayısı 3 etmeyen bir takımda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O dönem adına bence de alabilirdi. Taylan Antalyalı ile birlikte Emrah Başsan'ı da konuşuyorduk. Değersiz değil, sol ayağı kıymetli.

      Sil
  2. Cabuk vazgecilen bir isimdi,daha fazla sure alsa katkisi olabilirdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özelikle Tudor döneminde bence de olabilirdi.

      Sil
  3. Burak bey. Bir gün serkan aykut la ilgili birşeyler de yazar mısınız? Oynadığı dönemde sevdiğim bir oyuncuydu.

    YanıtlaSil
  4. Bizde niye hiçbir zaman şansı yoktu, onu anlamadım. Bizdeki her kanat oyuncusu robben ribery falan mi ? Tamam ilk 11 olamaz ama en azından ztk bile olsa oynardı. rotasyon falan işte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoktu, çünkü şans bulamayacağı belliydi. Bizim seviyemizde değildi. Aşamayı Erzurumspor döneminde yaptı. Şimdi orada da düştü.

      Sil
  5. Sinan Gümüş'ün bulduğu sanslara bakarsak çok az oynattilar

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir