23 Mayıs 2020 Cumartesi

Umutlanmak istesem de, söz konusu Diagne olunca düşünmek istemiyorum


Diagne için her gün yeni bir iddia konuşuyoruz. Son dönemde de adı daha çok İngiltere piyasasında geçiyor. Daha alt sıra ve lig takımları için konuşuluyor. O liglerde de iddialı bonservis bedelleri ödenebildiği için imkansız diyemiyorsunuz. Bu transfer bir şekilde gerçekleşecektir, Diagne'nin takımda kalma ihtimali pek yok. Yine de söz konusu Diagne işte, her an her şey olabilir. Güven duygusunun en alt limitlerde olduğu ortamdayız.

Diagne'nin piyasasını doğru belirlemek gerekir. Sorunlu futbolcu olduğunu tüm Dünya biliyor. Ocak ayının sonu olduğu ve müthiş bir gol patlaması yaşadığı için bu transferi gerçekleştirdik. Gerçi biz de bu kadarını beklemiyorduk. Gerçi Galatasaray'da da kötü performansı yok ama hal hareketleri o kadar kötüydü ki değerini düşürdü. Club Brugge'de kadro dışı kaldı, neredeyse 7-8 aydır topa dahi değmedi.

Bizim hayalimiz de, Belçika Ligi'nde leblebi gibi gol atması ve Şampiyonlar Ligi derken de vitrine yeniden çıkmasıydı. Bu da olmayıp, kadro dışı hadisesi gelişince değeri daha da düştü. 28 yaşında olması ve Türkiye Ligi'nde yaptıklarıyla hala piyasası olması gerektiğini düşünüyorum. Bu futbolcuyu bir şekilde satmalıyız ve onu aldığımız rakamı görebilme hayallerinden de vazgeçmeliyiz. Çıkıp da kimse o 13 milyon avro'yu bize getirmeyecek.

Benim kafamdaki limit 5-6 milyon avro civarı. Dünya'nın içinde bulunduğu konum da rakamları aşağıya çekecektir. Diagne için 5-6 milyon avro'lar görüldüğü an beni mutlu eder. Yapacak bir şey yok, önümüze bakmak istiyorum. Maicon'dan da 2.5 - 3 milyon avro'ları görebilirsek elimize iyi bir bonservis girdisi geçmiş oluyor. Satmayı düşündüğümüz başka futbolcular da olacaktır. Sattığın kadar al sarmalında rahat hareket etme imkanımız olacak.

Sözleşmesi biten futbolcular da var. Onların da büyük maaş girdileri var ve yeniden yapılanma noktasında elimiz güçleniyor. Biraz daha yerliye dönüş ve gençleşmek önemli. Yabancı transferde de futbolcuların geleceğine yatırım yapıp, maaşları düşük tutmak önemli. Marcao örnek işte, bu yoldan ilerlenmeli. Tabii öncelikle Diagne gibi futbolcuların durumunu çözmeli ve elimizi güçlendirmeliyiz. Umarım bir yerlere gider ve şu rakamları görürüz.

4 yorum:

  1. aslında jardel'den sonra buralarda gördüğüm "golcü' tabirine en çok uyan oyuncu. zaten 60 yıllık ligin rekortmeni bu adam. problemli olması bunların üstünü örttü.

    YanıtlaSil
  2. Anlasabilecegim takımlar var dediyse gerçekten eğer gitsin onlara uce beşe bakmadan göndermek lazım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir