24 Mayıs 2020 Pazar

Yüzde 56'lık gole çevirme oranı fazlasıyla çılgın


Fanatik'te Tolga Kuru'nun imzasıyla paylaşılan Falcao istatistiği. Bu sezon attığı goller üzerine düşünülmüş ve rakamları ortaya konmuş. Daha önce de paylaşmıştım, maç başına gol ortalaması bir hayli yüksek. Özellikle de ligin ilk yarısının son haftasında oynanan Antalyaspor maçıyla birlikte bu ortalama daha da yükseldi. Oynadığı 14 Süper Lig maçında 9 gol 1 asist, son oynadığı 8 lig maçında ise 8 gol 1 asist. Maç başına 1 gol ortalamasına geldi yani. 

Ligin ilk yarısında hem takımın hücum fakiri, temposuz görüntüsü, hem de sakatlıkları onu çok geri attı. Ligin 2. yarısında da bu sorunu yine yaşadı ama her seferinde ayağa kalkmasını bildi. Takım da biraz olsun tempo kazanıp, hareketlenmeye başlayınca farkını ortaya koyar oldu. Kalan haftalar eğer oynanırsa yine beklentim yüksek. Gelecek sezon için ise çok daha iyisini yapacaktır. Hazırlık kampı görecek, uyum gibi sorunlar da kalmayacak. Ligi de beliyor derken ipleri eline alır.

Atletico Madrid dönemindeki Falcao, belki de pozisyonunun en iyi 2-3 futbolcusundan biriydi. Puyol da geçen açıkladı, beni en çok zorlayan forvet Falcao diyor. Golün her türlüsünü atıyordu çünkü. Rakip ceza sahası içindeki etkisini konuşmaya dahi gerek yok. Her iki ayağı, kafası ya da röveşata, vole. Her şekilde topu kaleye gönderir ve golünü yapar. Son dönemde ise biraz daha takımı oynatan, oyun aklı ve teknik becerileriyle ön plana çıkmaya başladı.

Galatasaray'da da bu oyunu oynuyordu. 4-2-3-1 içinde Emre Akbaba'yı yükseltiyor, 4-3-3 içinde de Onyekuru'ya alan açıyordu. Fenerbahçe deplasmanındaki oyununu hatırlayın, hücum tarafındaki en büyük oyun aklımızdı. Yine rakip ceza sahasında etkisi büyük, bu şekilde attığı golleri izledik ama oyun ağırlığı "yönlendirme" yönünde. Onu tamamlayacak parçaları da yükseltiyor. Onyekuru ve Emre Akbaba bu anlamda iyi örnekler.

Galatasaray'da sol ayağıyla vurduğu 6 şutun 5'i gol olmuş. Bu konuda çılgın bir istatistiği var. Henüz kafayla golü yok ki, Sivasspor deplasmanında kaçırdığı kafayı hatırlarsınız. Bu konuda da oldukça iyi bir isim olsa da, Galatasaray'da henüz göremedik. Yüzde 56'lık gole çevirme oranı fazlasıyla çılgın. Top Falcao'ya gelsin yeter ki, ceza sahası içinde onu daha fazla bulmak gerekiyor. Golü bulma konusunda sıkıntısı yok. Maç sayısı artıp, ritmi yakaladıkça daha da yükselir.

4 yorum:

  1. Bir doyamadık ki... Nasip mi değil, anlamıyorum. Tam oynamaya başlıyor, bir şey oluyor. E zaman da yerinde saymıyor, akıp gidiyor. Umarım kendisini en azından 1 sezon sağlıklı ve güçlü izleyebiliriz... Tutamıyoruz zamanı :(
    Böyle büyük oyuncuları her zaman izleyemiyoruz. Şimdi kontenjan da getirecek futbolun cahilleri...

    YanıtlaSil
  2. İlk kısmı da iyi gecirse 25. Haftada filan gol rekorunu kiracakti herhalde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırardı tabii. İlk etapta da gerçi oyun kurgusuyla alakalı sorun vardı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir