25 Haziran 2020 Perşembe

Ali Akman & Galatasaray, yeni sezonu kurgulamak adına ideal günler



Bursaspor, İrfan Buz'la anlaştığı andan itibaren çoğu genç adına sevindim. Yalçın Koşukavak'ın da Bursaspor günleri uzun olmasa da, çoğu gence şans verdi ve gelişimlerinde önemli rol oynadı. 18 yaşındaki Ali Akman da, Bursaspor'un bu sezon piyasaya sürdüğü gençlerden biri. Toplamda 20 maçı var ve 4 gol / 1 asisti bulunuyor. Alt yaş gruplarında çok sayıda golü var ve Milli Takımın çeşitli yaş kategorilerinde de boy gösterdi.

Adının Galatasaray'la anılıyor olması da beni şaşırttı. Alt liglerdeki gençleri konuşsak da, bu sefer beklemediğim yerden geldi. Ali Akman'ın adının yurt dışından 2-3 takımla da anıldığını biliyorum. Takip edilen gençlerden biri, bu yüzden de transferi kolay olmayabilir. Tek avantajımız 1 yıllık sözleşmesinin kalması gibi. Bir de Ayhan Akman'ın yeğeni olduğunu atlamayalım. Eğer bu transfer gerçekleşirse önemli bir genç yetenek kazanımı olur.

Gençlerin şans bulabilmesi de önemli bir mesele. Ali Akman ne kadar genç olsa da, yaşına göre önemli bir tecrübeyle gelecek. Transferi gerçekleşirse de, gerçekleştiği gibi rotasyona dahil edebilmek gerekiyor. Bursaspor altyapısı daima bu tarz yetenekleri çıkarmasını bildi. Bugün Enes Ünal da Avrupa'da iyi işler yapmakta. Türkiye ile uğraşmadan direkt Avrupa'ya gitmiş ve kariyerini başlatmıştı. Ali Akman da o potansiyelde bir futbolcu.

Gol özelliği yüksek, iyi bir bitirici. Oyun zekası, teknik becerisi, fırsatçılığı da iyi seviyelerde. Gelişime olabildiğince açık diyelim. Bu tarz gençleri transfer etmemiz ve şans vermemiz gerekiyor. "Daha altyapından çıkan futbolculara şans vermiyorsun ki" diyenler var ve haklılar. Galatasaray'ın da elinde pozisyonlarına göre değerli gençler olsa da hala kendilerini tam anlamıyla izleyemedik. Yeni sezonla birlikte hem gençleşme, hem yerli ağırlığı diyoruz. Bir yerden başlayalım.

Bu isimleri konuşurken korkuyor da insan. Galatasaray kiminle ilgilense, 2 gün sonrasında Fenerbahçe'nin adı geçiyor. İhtiyaç olsun ya da olmasın, direkt teklif yapıyorlar. Bakarsınız Ali Akman adına da bir savaş yaşanır. Bu tarz transferler adına da gecikiyoruz, diğer takımlar çok daha agresif davranıyorlar. Galatasaray'ın da bir an önce hareketlenmesi ve hamle yapması lazım. Bu sezon bitti artık, yeni sezonu kurgulamak adına ideal günler.

4 yorum:

  1. Ayhan Akman'ın yeni sezonda stafta yer alacağı haberleri ile birleştirince olur gibi geliyor bana. Alıp en az 1 sene Bursaspor'a kiralamak iyi olur. Bir iki maçına denk geldim, Ayhan Akman'ı çok sevdiğim için duygusal bakmış olabilirim ama Necati Ateş ışığı verdi bana. Umarım olur bu iş. Milan'ın Maldinileri gibi bizim de Akmanlarımız olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Enes Ünal tarzında aslında. Yetenekli bir forvet.

      Sil
  2. Oyuncudan çok ümitli değilim üst seviye bir takimda özelikle çürüyüp gidecek gibi geliyor yedekte.
    Zaten dediğin gibi biz ciddi isek de Fenerbahçe biraz daha fazla para verip alır birkaç gün içinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güçlenebilir, bu yatırımları yapmak zorundayız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir