25 Haziran 2020 Perşembe

Erdi Dikmen & Galatasaray, yerli bir sol stoper bulmak da kolay değil



Şampiyonluk iddiası kalmadı, şu an uğraş en azından 3. olabilmek adına. Yeni sezon için de arada çok zaman olmayacak. Transferde erken hareket etmek, şimdiden birkaç işi bitirmek lazım. Gelecek sezon ister istemez maç trafiği de yoğunlaşacak. Şu an çoğu takım da transferde hareketli ve oldukça agresif hareket etmekte. Şampiyonluk yarışındayız, işi sezon sonuna bırakalım demiyorlar. Galatasaray da bırakmamalı, bugünden bazı transferlerin adını koymak lazım.

Yerli transferi adına da alt ligler oldukça gözde. Bu liglerden birçok futbolcunun adı büyük kulüplerle anılıyor. Hatta anlaşma yapanlar da var. Stoper konusunda, Adana Demirspor'lu Adil Demirbağ ismini konuşmuştuk. Keçiörengücü forması giyen, 23 yaşındaki genç stoper Erdi Dikmen ismini de konuşacak gibi görünüyoruz. Sezon başında Samsunspor'dan bedelsiz şekilde alınmıştı ve bu denli bir çıkış yapmasını beklemiyordum.

Samsunspor altyapısından yetişse de, pek gözde bir stoper değildi. Bu yüzden de takımdan bedelsiz şekilde ayrıldı. Keçiörengücü'nde ise müthiş bir çıkış yakalayarak, ligin en iyi yerli stoperlerinden birine dönüştü. Bu sezon 26 maça çıktı ve hemen hemen hepsinde 90 dakika sahada kaldı. 2 de golü var. 1.95 boyunda zaten, fizik avantajı büyük. Bu fizik avantajına bir de sol ayağı ekliyoruz. Geriden de iyi oyun kurabiliyor, temiz bir sol ayağı var. 

Luyindama / Marcao ikilisinin geleceği ne olur bilmem ama, kalmaları halinde yedekleri Donk / Adil Demirbağ / Erdi Dikmen üçlüsü olabilir. Bir de Emin Bayram'ı bu isimlere ekleyelim. Luyindama ve Marcao'dan birinin ayrılması halinde ise daha iddialı bir stoper transferi gerçekleşir. Hem maliyetler düşüyor, hem gençleşiliyor, hem de yerli ağırlığı oluşturulmuş oluyor. Alt liglerde bu tarz isimler var. Kaçırmamak gerekli.

Erdi Dikmen, özellik itibarıyla büyük takım stoperi. Sahada ne yapar bunu görünce anlarız ama transferi adına ihtimal varsa değerlendirmek gerekir. Sol stoper bulmak da kolay değil, hele ki oyunu geriden iyi kurabilen isimler anlamında. Değişim böyle böyle gerçekleşecek ve bu ağırlıkta birçok futbolcuyu konuşmuş olacağız. Altyapı kısmını ise en yakından takip eden isim Fatih Hoca. Sürpriz kazanımlar ne ölçüde olur bilmiyorum.

5 yorum:

  1. Transfer politikamıza Mert Hakan'dan sonra büyük bir darbe yedik. Oğulcan da sözleşme yenilemiş galiba Rize ile. En azından senin burdan yazdigin türden gençleri kadromuza katmaya çalışıp aktif olmamiz gerekiyor bir şekilde. İçlerinden bir iki tane oyuncu tutsa yine başaridir. Yoksa hecentyaz olduğu gibi Falcao tarzı bir oyuncunun peşinde iki ay koşup transfer dönemini heba ederiz. Son günlerde de kiralık peşinde koşarız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yemedik aslında, farklı alternatifler vardır. Böyle konuşmak için erken.

      Sil
  2. Küçük takımlardan büyük takıma gelen oyuncular genelde sorun yaşarlar ama bunları göze almak lazım. Bahsettiğin oyuncuları inceledim bence yedek olarak mantıklı isimler. İleride kendilerini gösterebilecek potansiyelleri var. Yaşları ve fizikleri de uygun. Neden olmasın diyorum. (Alp)

    YanıtlaSil
  3. stoper için altyapıya güveniyorum, eğer yinede dışardan alınacaksa sol ayaklı olması tercih sebebi olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de güveniyorum ama bu tarz gençler de iyi isimler. Kayıtsız kalmamak lazım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir