26 Haziran 2020 Cuma

Aytaç Kara & Galatasaray, adı geçen yaz döneminde anıldığında da yazmıştım



Aytaç Kara ismi yaz döneminde de Galatasaray'la anılıyordu. Hatta Bursaspor'la sözleşmesini de fesih etmişti ve bu transferi bekliyorduk. Yusuf Erdoğan'da olduğu gibi onun da transfer bir şekilde gerçekleşmedi ve bu ikili Kasımpaşa'nın yolunu tuttu. Aytaç Kara beklediğim ölçüde iyi sezon geçiriyor, Yusuf Erdoğan ise benim için biraz daha sürpriz oldu. Galatasaray'a transferine karşı olduğumu hatırlıyorum. Bugün düşününce o da katkı verirmiş diye düşünür oldum.

Aytaç Kara, bu ligin değerli yerlilerinden biri. Hakkı da hiçbir dönem tam anlamıyla verilmemiştir. Oyunun 2 yönünü oynar ve teknik / pas yeteneğiyle ön plana çıkar. Orta sahanın merkezinde daima da iyi bir alternatiftir. Trabzonspor günleri beklenildiği gibi olmasa da, Eskişehirspor zamanında daha büyük bir potansiyeldi. Bursaspor / Kasımpaşa performansları ise fazlasıyla istikrarlı. Bu sezon 29 maçta 8 gol 3 asisti var.

Aytaç Kara ismine eminim ki bugün de karşı duranlar olacak. Ben yine katılmayacağım. Bonservis verilmesine elbette karşıyım ama boşa çıkması halinde kaçırmayacağım bir futbolcu olur. Bugün Seri için alternatif üretemedik mesela. Orta saha noktasında elimizde iyi yerliler yok ve Selçuk İnan'ı her maçta kenardan getiriyoruz. Ya da Emre Akbaba ve Taylan Antalyalı gibi 10 numara özelliği olan futbolculardan 8 numara çıkarmaya çalışıyoruz. Aytaç Kara o pozisyon için iyi bir alternatif olacaktı.

Seri'ye 1 numaralı alternatif. Oyunun 2 yönünü oynar, geriden oyunu iyi kurar ve temposu da yüksektir. Bu tarz yerli orta saha da çok yok. Çalışkan, fizik olarak da diri bir futbolcu. Duran topları da iyi kullanır. Değerlendirmedik maalesef. Bugün de transferi zor, bonservis durumu oluşacak ve 27 yaşındaki bir isim için bonservis vermemek gerekiyor. Büyük takımlar adına üzerine biraz daha koymalı ama Adem Büyük'ün kaydettiği aşamanın ardından da bunu yapardı.

Orta saha konusu konuşulacak. Seri / Lemina ayrılacak gibi duruyor, bir anda elimizde 0 isim kalıyor. Selçuk İnan'ı saymıyorum, Emre Akbaba / Taylan Antalyalı da bana göre 10 numaralar. Ne ilk 11 adına, ne de alternatif noktasında kimse yok. O pozisyona birkaç transfer gerekecek. Sattığın kadar al varken de bu iş nasıl olacak bilmiyorum. Belhanda'yı da satıldı gördüğüm için yazmadım. Şu an transferdeki en önemli düşünce orta saha tarafında.

4 yorum:

  1. Geçen sene eleştirenlerden biriyim ve hala arkasındayım. Fakat bunu sınırdan önce düşünüyordum. Şu an her türlü vasat üstü yerliye muhtacız. Tercihim yine Mehmet Özcan gibi daha genç biri olur ama şu şartlarda Aytaç'a hayır diyemeyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonservisi elinde olursa alınır tabii, şu tabloda gelsin demiyorum.

      Sil
  2. Yabancı sınırı geldiğinde değerli olur Aytaç gibi oyuncular.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir