17 Haziran 2020 Çarşamba

Belhanda için en kötü ihtimal 6-7 milyon avro bandını bekliyorum



Belhanda konusunda ayrılık haberleri yazılmaya devam ediyor. Aylardır aynı şeyleri konuşsak da, her haberin üzerinden mecburen geçiyoruz. Onu yazma, bunu yazma olayına girersek yazacak bir şey bulamayız. Yorum yapıyorum, haberler de blogun en önemli kaynaklarından biri. Bu sayede günde 3 yazı çıkabiliyor. Belhanda konusunda hemen hemen benzer şeyleri konuşacak olsak da, yine konuşalım. Bu seferki transfer haberi biraz daha sıcak gibi.

Ali Naci Küçük'ün haberine göre, Suudi Arabistan'ın Al Ahly kulübü Belhanda'ya 7 milyon avro maaş önermiş ve anlaşmaya varmışlar. Galatasaray'a önerdikleri bonservis bedeli ise 4 milyon avro, Galatasaray'ın istediği rakam ise 5 milyon avro'ymuş. Tam tersi olabilir gibi geliyor bana, Galatasaray'a önerilen rakam ile Belhanda'nın maaşı yer değiştirebilir. 4-5 milyon avro'ya satılması bana göre hayal kırıklığı olur. En kötü ihtimal 6-7 milyon avro bandını bekliyorum.

30 yaşına geldi, sözleşmesinin son yılına gelecek ve 7 / 24 bazı taraftarları tarafından eleştiriye maruz kalan bir isim. İstenmiyor algısı öyle oluşturuldu ki bu kesim "sat sat sat" mantığında. Yine aynı kesimin Rizespor karşısında "Belhanda oyuna girse de hakeme isyan etse" dediklerini de gördüm. Rizespor karşısında oyuna girdiğinde iyi iş çıkaran nadir Galatasaraylılardandı da. Takım içinde yerini bulsa da, bazı taraftarların 10 numara algısı işi bu noktaya getirdi.

Yoksa geriye dönüp baktığımızda kazanılan 2 şampiyonlukta büyük pay sahibi. Fatih Hoca da bunu bildiği için kendisinden vazgeçmedi ve her fırsatta ona döndü. Yine de yapacak bir şey yok, Galatasaray'ın maaş sınırını aşağı çekmesi gerekiyor. Bu tarz teklifler aldığında da hayır diyebilme lüksü yok. Belhanda'nın bağının kopup kopmama mevzusu değil yani, Galatasaray'ın bu tarz satışlara ihtiyacı var. Darısı Feghouli gibi isimlere de diyorum.

Burada istediğimiz rakamı alabilmeliyiz. Tok satıcı rolüne ister istemez giremiyoruz, transferi isteyen takım da mutlaka sosyal medyayı ya da algıyı iyi biliyor. Haliyle de rakam düşmüş oluyor. 6-7 milyon avro'yu görmek bizi rahatlatır, 4-5 milyon avro ise Belhanda gibi bir isim için ise düşük kalır. Bu tarz satışlarla birlikte (gözden çıkarılabilecek isimler için yazıyorum) 15 milyon avro bandına yaklaşmamız gerekir.

12 yorum:

  1. ali naci küçük'den sonrasını okumadım.

    YanıtlaSil
  2. İyimser bir yaklaşım ben en fazla 5 kazanabiliriz diye düşünüyorum. Bir de şu var son maçta yine orta saha biraz Belhanda girdikten sonra toparlandı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5 bile olsa sırtımda taşır götürürüm.

      Sil
    2. Bana da öyle geliyor ama en kötü 6-7 kazanabilmek gerekiyordu.

      Sil
  3. Belhanda olmasaydı da 2 şampiyonluk bence gelirdi. Belhandayı yükseltmenin manası yok. Aynı fiyatlarda başka bir 10 numara da olsa bundan kötü mü oynardı? Bu karakter yoksunu, Galatasaray'a yakışmayan futbolcunun getirisi ve götürüsüne bakınca sınıfta kaldığını söylerim. Galatasaray'ın 10 numarasına yakışmıyor adam sırıtıyor. Yıllardır ısrarla şans buluyor ama yeter artık umarım 5 milyon civarına da olsa satılır gider. Serzenişim sana değil Burak. (Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. üstte 5 milyon olursa sırtımda taşırım dedim ama bu adam iki şampiyonlukta da direkt katkı verdi, emek verdi.

      Sil
    2. Katkısını kimse inkar edemez. Bu sezon iyi olmadığını kabul etmekle birlikte.

      Sil
    3. Ayrıca yukarıdaki yorum olabildiğince klişe ve her zaman karşı durduğum bir düşünce. Tamamen nefretle alakalı, saha içiyle alakası yok. Bana olamaz zaten, olsa da çok umursamam açıkçası :) Benim blogum, kendi görüşümü yazıyorum her zaman.

      Sil
  4. Yorumdaki arkadaş halâ 10 numara muhabbeti yapıyor. adam gitti gidecek , bizimkiler daha halen Belhanda'nın 8 numara olduğunu kavrayamadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıllardır bu düşünceyle savaşıyorum da yoruldum artık :)

      Sil
    2. Belhanda 8'e benzeyen 10 numaradır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir