25 Haziran 2020 Perşembe

Beto & Galatasaray, Muslera döndükten sonra ne yapacaksın?



Galatasaray'da kaleci transferi konusunda iddialar bitmeyecek gibi görünüyor. Benim bu konudaki fikrim net. Okan Kocuk'a inanıyorum ve Muslera dönene kadar ki süreci onunla götüreceğimizi düşünüyorum. Onun arkasına, 2. kaleci olmayı kabul edecek, tecrübeli bir yerli alabiliriz. O da Volkan Babacan ya da Sinan Bolat gibi iddialı isim olmaz. Ufuk Ceylan gibi bir isim olabilir. Muslera döndüğünde de 3. kaleciliğe geçer. Altyapıdaki genç kalecilerimizi ise kiralık olarak, gelişmeleri için göndeririz.

Genç bir kalecinin yedek bekleyerek gelişme olanağı yok. Kaleci oynamak zorunda, bu yüzden de kiralık gitmeleri mantıklı. Yedek kalecinin mümkün olduğu kadar tecrübeli olmasını isterim. Az şans gelecek ve o an geldiğinde ayakların titrememesi lazım. Okan Kocuk arkasına da yerli, tecrübeli bir kaleci alınabilir diye düşünüyorum. Önüne bir kaleci ise düşünmüyorum. Muslera elinde sonunda dönecek, o da en kötü ihtimalle gelecek sezonun 2. yarısında olur. Hatta o kadar da sürmeyecek.

Yabancı sınırını unutuyoruz. Bugün tecrübeli bir yabancı almaya kalksan, Muslera döndükten sonra ne yapacaksın? Carrasso kağıt üzerinde iyi işti ama yabancı hakkından 1 düştü. Üstelik bu sefer sınır da aşağı inecek. 6 oy oynamaya kaleci mi ikna edeceksin? Muslera döndükten sonra lisans işi ne olacak? Elinde bir de Okan Kocuk gibi bir kaleci var, üzerine git işte. Onun kaderini kalan haftalar belirleyecek olsa da, şimdiden negatif bir algı oluşturuldu.

Beto, bu ülkedeki en iyi ve istikrarlı kalecilerden biri. 38 yaşına gelse de, hala kalitesinden izler sunuyor. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek ve akıbetini ben de merak ediyorum. Muslera'nın sakatlığı sonrası Galatasaray'la adı anılmış. Dönene kadar ki süreçte tecrübesiyle iş yapar diye düşünülmüş. En azından haberi yapılmış diyelim. Böyle bir düşünce var mı bilmiyorum ama iş yabancı konusuna dönerse de ihtimallerden biri olacağı kesin.

Yabancı bir kaleci düşünüleceğine inanmıyorum. O da yukarıda yazdığım sebeplerden dolayı. Yerli konusundaki kararı da Okan Kocuk'un kalan haftaları belirler. Bu konuda adım atarken "Muslera'nın mutlaka geri döneceği" unutulmamalı. Tahmin edilenden önce döneceğine de inanıyorum, bu sakatlıkta kaleci olması büyük avantajı. Beto gibi bir isimle yabancı hakkı doldurulur, Muslera döndükten sonra da büyük sıkıntı yaşanır.

14 yorum:

  1. Tribünde oturacak yabancıların olacağını düşünürsek, bence 1 senelik mantıksız bir hamle değil. Muslera'nın 6-8 ay olmayacağını düşünürsek, ilk etapta Muslera yerine kontenjana yazılabilir. Ufuk bence çok yetersiz bir kaleci, yerine Çipe'yi bile koyarım, en azından altyapı kontenjanını doldurur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancı kaleci işi bana mantıksız geliyor :( En azından sezon sonu konuşulacak bir konu.

      Sil
    2. Yani ucuz maliyetli yerli 3.kaleci bulamayız diye dedim. Mesela Ramazan Köse ikna edilirse o olabilir. Muslera'nın ilk devre lisansını çıkartmak ne kadar mantıklı bilemiyorum.

      Sil
    3. Yerli düşünülebilir diyelim. Yabancı işi Muslera döndüğünde sıkıntılı.

      Sil
  2. okan bu seneyi tamamlamalı. aşırı kötü oynamazsa seneye de ilk devre o olmalı. yeter biraz güvenelim. kimseye güvenmiyoruz yetenekli olsa da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamlayacak da. Umarım iyi geçer haftaları.

      Sil
  3. Okan'a güvenerek yola devam etmeliyiz. Önünde oturaklı bir savunma hattı olduğunda kaleci performansı da artar.

    YanıtlaSil
  4. Kişisel düşüncem Okan'ın Galatasaray için yetersiz bir kaleci olduğudur buna katılmayanların sayısı çok olabilir seviyesi yetersiz ve oynasa da ilerisi için çok aşırı bir değişim göstereceğini düşünmüyorum. Lig bitiminde bunu göreceğimize inanıyorum. Muslera gelinceye kadar Volkan Babacan kaleyi idare edebilir. Daha sonra da ikinci kaleci olarak Okan ve Babacan yarışır. Muslera ve Okan arasına bir kaleci alınmalı. Muslera'nın performansı düşerse Okan birinci kaleci olacak potansiyelde değil.(Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalan 6 hafta belirleyecek bu tabloyu. Volkan Babacan şu an daha iyi bir kaleci değil. Tecrübesi öne çıkar.

      Sil
    2. okan'ı tam bir kaosun hakim olduğu sadece 2 maçla değerlendirmek hata değil mi sevgili anonim?
      volkan veya benzeri yaşlı türkler yerine "dur bakalım şu genç kaleciyi belki kazanırız" demek gerekmez mi? (ayrıca volkan fbli)

      Sil
    3. Hata, hem de büyük hata.

      Sil
  5. Evet dostum tabi senin düşüncende doğru olabilir saygı duyuyorum ama bence kaleci işi şansa bırakılmaz bir kalecinin pişmesi için yıllar gerekebilir ve Galatasaray'ın bu kadar zamanı yok. Galatasaray'da başarılı olmuş bütün kaleciler tecrübeleriyle ön plana çıkmıştır. Bu kültüre sahip kişiler gerekiyor. Bazı şeyleri netleştirmek için Okan'a en az 2 yıl sabır etmemiz gerekir bu süreler büyük takımlar için çok fazladır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şans değil bu, göreceksin ve şans vereceksin. Kalan 6 haftayı da izleyelim, sonra konuşuruz. 2 yıla falan gerek yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir