19 Haziran 2020 Cuma

Diğer sıkıntı da, Falcao'nun tek kalması olacak


Gaziantep FK karşısında olabildiğince eksik bir kadroyla oynamak zorundayız. Muslera, Marcao ve Andone gibi isimler sakat, Donk ve Adem Büyük ise cezalı durumda. Özellikle stoper rotasyonunda sorun yaşarken, Donk'u da kaybetmiş olduk. Yine de beklediğim bir durumdu, mutlaka sarı kart cezalısı durumuna düşecekti. Bunun da Başakşehir / Trabzonspor maçlarından önce olması o kadar da kötü bir durum değil. 

Diğer sıkıntı da, Falcao'nun tek kalması olacak. Andone sezonu kapattı, Adem Büyük de cezalı duruma düştü derken, forvet alternatifi kalmadı. Belki Onyekuru ya da Emre Akbaba gibi isimleri 2. forvet olarak düşünebilirsiniz. Çok zorlarsanız da Yunus Akgün gibi ihtimal var. Asıl pozisyonu forvetti, sonradan sağ kanada geçti. Olabildiğince kısıtlı ve mental anlamda düşüş yaşamış bir takım olacak. Kazanacağımızı düşünsem de o kadar kolay olmayacak.

Formasyon değişikliği görür müyüz diye düşünüyorum. 4-2-3-1'e dönüş olabilir, forvet alternatifi kalmaması bunda etken. Emre Akbaba ile Feghouli'yi desteklemek doğru bir düşünce. Lemina'yı direkt stopere çekeriz, Seri / Belhanda merkezde oynar ve önlerinde Emre Akbaba. Belhanda da Rizespor karşısında bir şeyler yapmaya çalışan nadir Galatasaraylılardandı. Solda da Onyekuru olur. En azından hücumda 1 kişi fazla olmuş oluruz.

Stoper tandemi sorun. Lemina'yı orada kesin görüyorum, yanındaki isim için ise Emin Bayram olabilir mi diye düşünmekteyim. Şimdi değilse ne zaman hatta, tam zamanı. Bence şampiyonluk şansı zor, en azından şu aşamada yeni isimleri kazanmak doğru düşünce. Stoperde de bu kadar isim yok ve Ahmet Çalık'a duyulan güven 0'ın altına düşmüşken Emin Bayram'ı kullanma vaktidir. Lemina'yla birlikte kağıt üzerinde nasıl olur diye düşündürüyor olsalar da, bu hattı görmek istiyorum.

Kocuk
Mariano Emin Lemina Saracchi
Seri Belhanda
Feghouli Akbaba Onyekuru
Falcao

Kafamdaki 11 böyle. Üzerine konuşulacak çok fazla ihtimal de yok. En fazla 4-3-3 devam eder ve Emre Akbaba yerine Ömer Bayram oynar. Ya da Ahmet Çalık ısrarı devam eder. Bu ısrara da sanki gerek yok. Kimi kazanabilirsek kar diye bakıyorum, Emre Akbaba, Emin Bayram diye uzar liste. Yarın başka isimleri de konuşmaya başlarız. Çok düştük, özellikle mental anlamda. Fizik durumu da gözüme hiç iyi görünmedi.

10 yorum:

  1. İçimdeki 11 bu aynı düşünüyoruz ağabey yine. Umarım bu şekilde çıkar. Hatta Onye sol forvet ve Ömer sola Emre Akbaba da forvet arkası. 4-3-1-2 şekilde ama orta üçlü ileriye yakın hem de ortayı çoğaltmak gibi düşündüm. Antep açık oynayan takım 2-3 tane atıp maçı rölatelite almak gibi düşündüm. Günü kurtarmak amaç.

    YanıtlaSil
  2. Düşüncelerine ve formasyona katılıyorum. Galibiyet konusunda net değilim. Artık Galatasaray her maçı kazanır gözüyle bakamıyoruz son yıllarda hiç bu kadar umutsuz olmamıştım. Çok önemli sakatlıklar, form düşüklükleri, pandemi süreci derken maalesef Galatasaray şampiyonluk yarışından kopma noktasına geldi. Falcao'yu çok seviyorum, çok iyi bir transfer oldu ancak besleme konusunda sorun yaşıyoruz buna rağmen oynadığı sürece istatistikleri iyi, kendisine çok büyük iş düşecek ama son dakikalara doğru bitkin düşeceği kanaatimdeyim. Defans konusunda ise güvenim yok Nasrettin Hoca misali ya tutarsa diyorum. (Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de net değilim, o kadar kolay değil maalesef.

      Sil
  3. Zor olacak bundan sonrası. Onyekuru yerine emre daha iyi bir seçenek olabilir bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol açık için katılmam diyebilirim.

      Sil
    2. Forvet arkası için demiştim anlatamamışım :)

      Sil
    3. Forvet arkasında başka opsiyon yok zaten. Bir de Taylan Antalyalı :)

      Sil
  4. Lemina artık orada denenip görülmeli. Geniş bir kadromuz var derken sakatlıklarla cezalarla alternatifler azaldı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir