5 Haziran 2020 Cuma

Emin Bayram için "şimdi değilse ne zaman" sorusu ister istemez soruluyor


Ozan Kabak'ın Galatasaray formasıyla 11 başladığı ilk maç Kasımpaşa karşısındaydı. Maçın 45. dakikasında rakibin sol kanadı Trezeguet'le mücadelesini unutmam. Ozan Kabak, Trezeguet'in karşısında müthiş durmuş ve topun auta çıkmasını sağlamıştı. Taraftarlar da sanki Galatasaray gol atmış gibi bir tepki vermişti. Ozan Kabak adına olabilecek en iyi başlangıçtı. Sonrasında yazılan hikayeyi zaten biliyorsunuz.

Ozan Kabak, Galatasaray adına müthiş bir seviye. Çıtayı yükseğe çekti ve alttan gelecek isimden ister istemez o potansiyel beklenecek. Hele ki stoper pozisyonunda. Emin Bayram da uzun zamandır beklenen ve konuşulan bir genç yetenek. Marcao'nun sakatlığının ardından ister istemez "şimdi değilse ne zaman" diye sorulacak. Şu sıralar Emin Bayram ismi hiç konuşulmadığı kadar konuşuluyor. 

Marcao'yla alakalı yazdığım yazıda belirtmiştim, Emin Bayram özelinde konuyu biraz daha açalım. İlerleyen dönemde kendisini bekliyordum. Olası 8+2+2 senaryosunda olabilecek bir kurgum da vardı. Yeni sezonda, özellikle ilk dönemler beklenti biraz daha düşük olduğunda forma bulmasını ve ısrar edilmesini düşünüyordum. Henüz 17 yaşında ve direkt olarak ateşin içine atılmasını istemem. Olası 2 haftanın Galatasaray taraftarı özelinde kredisi olmayabilir. Taraftar algısına güvenemiyorum.

Ahmet Çalık hata yapacağına Emin Bayram hata yapsın da denilebilir. Bu kredi verilecek mi, konu o. Ahmet Çalık'la alakalı beklentiler zaten düşük, gelecek adına da şu olabilir gibi bir düşünce yok. Daha tecrübeli tabii, tek maçlarda katkısını bekliyorum. İş üst üste forma şansı bulmaya geldiğinde istikrar sallanıyor. Umarım o da Donk gibi bir istikrar verir ve sürpriz kazanımlardan olur. Beklentim düşük tabii.

Emin Bayram'la alakalı ise geleceğe dönük hayallerim var. Onu da bugünden kaybetmek istemem. Tabii o ışığı verir ve formayı alır bilemem. Fatih Hoca, bu konuyu en iyi bilen isim. Formayı veriyorsa bildiği vardır ve Emin Bayram hazır durumdadır. Kalan haftalarda mutlaka şans gelecek ve bunu iyi değerlendirmesi önemli. Belki de kendisiyle alakalı yeni bir başlangıç olacak ve hikayeyi çok daha erken yazmaya başlayacak.

4 yorum:

  1. Emin Bayram boy olarak stoper için iyi sayılır fiziki açıdan ne durumda acaba ? sizce ikili mücadele ve top kazanma konusunda başarılı olabilir mi? Sadece birkaç maç oynadı ve birkaç pozisyonla bunları anlamak zor. Ayrıca tecrübesizlik sebebiyle penaltı yaptırma ihtimali yüksek geliyor. Ahmet Çalık ise yıllardır bir halta yaramadı, yerinde saydı güven vermiyor açıkçası pek işimizi görmeyecek gibi geliyor. (Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fizik açıdan iyi durumda, zaten diğer gençlere göre de farkı bu. Ahmet Çalık'ın da penaltı yaptırma ihtimali az değil :)

      Sil
  2. Bence artık altyapıdaki stoperlerden biri oynamalı. Eğer Emin riske edilmeyecek kadar büyük bir potansiyel ise Işık Kaan, Ercan veya Ogün var. Hatta oyun kuralım diyorsak Abdussamed bile olur. Hoca zaten kararı verecektir. Seneye yabancı sınırı kesin geliyor. Ahmet'in hatası yerine bizim çocuklarımız yapsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdussamed büyük sakatlıktan çıktı, ne durumda hiç bilmiyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir