29 Haziran 2020 Pazartesi

Emre Akbaba için "Sasa Iliç" örneğini veririm



Bu konu hakkında yazmaktan sıkılmış olsam da, haksızlık yapılmaya devam edildiği sürece devam edeceğim. Doğru yorumlandığında değerli bir futbolcu. Doğru yorumlanmıyor maalesef. Bunda hoca da sebep, yanlış yerde oynatmak adına ısrar etmesinden dolayı. 4-3-3 ısrarımız var ve vazgeçmeyeceğiz gibi görünüyor. 4-3-3 içinde de Emre Akbaba'yı genellikle 8 numara gibi kullanmaya çalışıyoruz. Sonra da futbolcu için "hiçbir özelliği yok" diyen oluyor.

En iyi döneminde dahi 2. forvet gibi oynamış bir futbolcu. Alanyaspor'da Vagner Love'la birlikte forvet oynuyorlardı hatta. Rakip ceza sahasına mümkün olduğu kadar yakın oynuyordu. Bu da 10 gol / 10 asist bandında gezmesine sebepti. Galatasaray'da ise bu rolde ligin 2. yarısındaki 4-2-3-1'de görmüştük. Oynadığı her maçta da golü vardı. 4-3-3'e geri döndükten sonra ise yine 8 numara gibi zorladık ve eleştiriler başladı.

Başakşehir karşısında ise "sahte 9" diyelim. En öndeki futbolcu gibiydi ama olabildiğince hareketli oynamaya çalıştı. Savunmasına yardım etti, oyun kurmaya çalıştı ve yine orta sahaya çok yaklaştı. Bu maçla alakalı rolüydü diyelim. Kendisiyle alakalı, oyun kurmasını ya da ikili mücadeleler kazanmasını beklemiyorum. Bu yapıda bir isim değil. Hatta topla da mümkün olduğunca az buluşsun. Emre Akbaba'nın topla buluşacağı yer mümkün olduğu kadar rakip ceza sahasının çevresi olmalı.

Sasa Iliç örneği gibi. O da bir 10 numara değil, gizli forvet gibi oynardı. Gol katkısı ortada ve kendisini nasıl hatırladığımız. Emre Akbaba da bu rolde bir futbolcu ve Başakşehir karşısında 1-0 geriye düştükten sonra rakip ceza sahasının içinde daha çok kaldı. 1 golü var, 1 de Onyekuru'ya al da at dediği pozisyon. Topla her buluşması da tehlike olmaya başlamıştı. Bu rolü hiç de fena yapmadı. Yine de nedense kötü hatırlanır, eleştiri alır.

Emre Akbaba'nın bu sezon ligde attığı 3 golün asisti de Saracchi'den gelmiş. Saracchi konusu da ayrı konu. O da ısrarla eleştirilen ve beğenilmeyen bir bek. Ben ise "daha fazla ne yapabilir" diye düşünüyorum. Yaşı daha 21, bu unutuluyor. 90 dakika boyunca da zorluyor, temposundan bir an olsun ödün vermiyor. Asistleri var, deniyor. Emre Akbaba, Saracchi ve Okan Kocuk konusuna bu anlamda takığım. Neden beğenilmediklerini anlamıyorum.

12 yorum:

  1. kimse rakip oyuncuyu hem de isim vererek övmez. ama okan buruk övdü. emre ciddi anlamda planlarımızı bozdu dedi.

    demek ki emre önemli özelliklere sahip. yeter ki doğru kullanılsın. 4-3-3 8 numarası olmaz. ısrar boş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sahip tabii. Nedense Galatasaray cephesinde bazıları algı yapıyor ve insanlar da buna kapılıyor.

      Sil
  2. Aklıma Barcelona'da Neymar'ın sakatlığında forma şansı bulup iyi işaretler veren Arda Turan ile sonra merkez orta saha üçlüsünün alternatifi olarak görülmeye başlanan ve çöküşünün başlangıcını yaşayan Arda Turan geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol tarafta ve forvet arkasında yine görülür belki. Bilmiyorum durumunu tabii.

      Sil
  3. Emre Akbaba'nın kumaşı sağlam, kalitesi belli ama bunu bazı sebeplerden dolayı bir türlü tam olarak gösteremedi. Zamanla ne olur bilemiyorum. Okan Koçuk bu takımın 1. kalecisi imkansız olamaz sezon sonu ısrar edilirse yanarız . Saracchi çok istikrarsız, bazen iyi oynuyor gibi görünüyor ama aslında iyi oynamıyor. Bu kalitede ki birisinin Galatasaray'da işi yok zaten tecrübesiz ve çok hata yapıyor. Bir çok defa takıma zarar verdiğine şahit olduk. Hareketli ve hızlı olması artı bir özellik ama dediğim gibi yetersiz. Sana da saygı duyuyorum. (Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlıklar sorun oldu, doğal olarak geriye attı. Okan Kocuk gayet iyi oynuyor, birçok defayı ben göremedim nedense :) 1 hatası vardır sadece, onu da telafi etti.

      Sil
  4. Emre akbaba 8 değil 10 da değil. İkisini de verimli oynayamaz. Sasa iliç dogru bir örnek. Forvetin yanında yada arkasında oynayınca gerçek performansı ortaya çıkıyor ki 4 2 3 1 de ne kadar faydalı olduğunu gördük daha önce ve son maçta da çok iyiydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Akbaba forvet özellikli bir 10 numara. Her 10 numara klasik tipte olmak zorunda değil.

      Sil
  5. Tek forvetli düzenlerde rakip savunmayi zorlayamiyoruz. Emre'nin forvet arkası oynaması hücum anlamında işlerimizi çok kolaylaştıracak ve Saracchi ile de iyi uyum sağlıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao da sahada olduğunda onunla da uyumu çok yüksek.

      Sil
  6. Diagne arkasında emre enner onyekuru yada bruma is yapar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Enner Valencia arkada nasıl olacak. Anlamadım :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir