18 Haziran 2020 Perşembe

Ffp kuralları esnetildi denilse de, bu sezonu yok sayıyorlar gibi bir durum yok


Ffp kuralları esnetildi denilse de, bu sezonu yok sayıyorlar gibi bir durum yok. 2020 ve 2021 mali yılları tek bir dönem gibi değerlendirilecek. 2020'de mali değerlendirme olmaması bir şey değiştirmez. Günü kurtarmak gibi bir şey söz konusu bile değil. 2020'de ipin ucunu kaçırdığın an, 2021'de zor yakalarsın. Haliyle de aynı mali disiplin içinde ilerlemek gerekiyor. Zaten maddi gelirlerin neredeyse yarı yarıya azaldı. İstesen de harcayamazsın. Harcarsan da olmayan parayı harcıyorsun demektir.

Galatasaray'ın da anlaşması devam ediyor, sattığın kadar al gibi kuralları bu dönemde de göreceğiz. Sadece biraz daha esneme yapıldı, 2020 yılında ufak da olsa nefes alınacak. Biz yine satmamız gereken futbolcuları satıp, maaş bütçesini düşürmek için çabalayacağız. Zorunda olduğumuz için "yapacağız" gibi konuşuyorum, aksi tabloda bir şey söylemenin anlamı kalmayacak. "Esneme" haberlerini gören taraftarlar yine "transfer" diye yatıp kalksa da, işler o kadar basit değil.

Geciken borçlar esniyor, ödeme süreleri biraz daha genişliyor. Borç yine aynı borç, hiçbir şey gözden gelinmeyecek. Verilen cezalar da geçerli olacaktır diye düşünüyorum, çünkü bu sezona yönelik hareket edilmedi. Son yılların faturası kesildi ve o konuda bir esneme gelmeyecektir. Mali kayıplar ister istemez yaşandığı için bu dönemi biraz daha toparlanma ve yeniden yapılanma diye değerlendirmek lazım. Galatasaray'ın planı da az çok belliydi, bir şey değişmez.

Uefa turnuvaları için oyuncu kaydı adına da son tarih 6 Ekim olarak belirlenmiş. Fifa'da ülkelerin transfer dönemleri açıklanmıştı ama o konuda değişiklik gelir. Uefa'nın önerdiği tarih 5 Ekim. Eylül'de ligler başlayacak, Ekim'in ilk haftasında da transfer bitecek. Eskiden de Ağustos'ta ligler başlar, Eylül başında transfer biterdi. 1 aylık bir kayma söz konusu. Transferin başlangıcı mühim tabii. Ligler bitmedi, hatta Avrupa kupaları Ağustos ayında oynanacak ama bazı takımlar iddialı transferler açıklamaya başladı.

Galatasaray açısından bakarsak, herhangi bir değişiklik olmayacaktır. Bizde planlar belli, aynı şekilde ilerlenir. Maliyetler ister istemez düşer, bol bol oyuncu satışı okuruz ve transferde de yerli ağırlıklı, bedelsiz veya genç kiralık isimleri görürüz. Bunun adı küçülmek değil, yapılanmadır. Bir süredir de bu yapılanmaya ihtiyaç vardı. Araya pandemi süreci girmişken de tam zamanı gibi görünüyor. Ffp anlaşması devam etmekte, yarını düşünerek hareket edilmeli.

2 yorum:

  1. Biz hiç esneme olmamış gibi devam etmeliyiz yola. Kurtulursak bu mali durumdan ancak öyle kurtuluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 yılın sonunda bilançoya her şekilde bakacaklar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir