24 Haziran 2020 Çarşamba

Gerson Rodrigues & Galatasaray, Boyd'un Beşiktaş günlerinden pay biçin



Ankaragücü, son dönemlerde iyi yabancılar buluyor ve onların üzerinden bir şekilde lige tutunuyor. Geçen sezon Boyd / Orgill ikilisiyle bunu başardılar. Devamında da Boyd'un Beşiktaş'a transferini ve hayal kırıklığı oluşunu izledik. Şimdi de Gerson Rodrigues'i parlattılar. Ocak ayında Dinamo Kiev'den kiraladılar. Şu ana kadar da iyi katkı aldıklarını söyleyebilirim. 9 maçta 4 gol 2 asisti var ve takımı hücum noktasında taşıyan en önemli isim olabilir.

Boyd için söylediklerim geçerli olacak. Anadolu'da parlamış olsa da, iş büyük takımlara geldiğinde bu tarz futbolcular sorun yaşıyor. Galatasaray'lı Pino'yu hatırlayın, çok benzer tarzlar. Hem kanatta, hem forvette oynarlar ama her 2 pozisyonda da tam anlamıyla o pozisyonun adamı değilim derler. Bitiricilik sorun, teknik düzeyi ise yeterli seviyede. Oldukça da hareketli bir isim. Özellikle de Ankaragücü formasıyla büyük maçlarda ön plana çıkıyor.

Açık alan seviyor çünkü, enteresan işleri de var. Olmadık bir noktadan çıkardığı şutla gol de atar, boş kaleye golü de kaçırır. Ortasını bulmak zor olsa da, Ankaragücü için yararlı işte. Şampiyonluk iddiası barındıran takımlarda ise oldukça sırıtır, bu yüzden de düşünmemek lazım. Medyada adı Galatasaray'la anılsa da, bu transfer için hamle yapılmaz diye düşünüyorum. Biraz olsun piyasasını arttırdı, bonservis durumu da olacak.

Orta sahada olduğu gibi, forvet konusunda da bir değişim bekliyorum. Falcao'nun durumu dahi an itibarıyla belli değil, x teklife ayrılığına şaşırmam. Andone zaten gidiyor, Adem Büyük'ün de yaşı malum. Oraya transfer edilecek isimler de pivot özellikli ve ön alanda mücadele edebilecek isimler olur. En azından 1 isim diyelim, hadi diğeri hızlı ama yine mücadele gücü yüksek olur. Bonservis durumu da en büyük etken olacak.

Gerson Rodrigues, olmadık anlarda olmadık işler yapsa da, oyun aklı problem olur. Elimizde bu tarzda parlatabileceğimiz isimler de olacak. Sanmıyorum ki büyük bir takım bu transferi yapsın. Mutlaka alıcısı çıkar, özellikle de kendisi adına daha doğru yapılarda yine parlar. Seviyesi bu değil sadece, ne kadar çıkış içinde olursa olsun. Haberi görünce de bunları yazmak istedim. Transferi adına yeşil ışık yakmamak lazım.

2 yorum:

  1. Sekidikia var zaten. yakın tarzlarda oyuncular. Maaş ve bonservis yatırmaya değecek bir isim değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklılar aslında, Gerson daha net bir forvet.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir