29 Haziran 2020 Pazartesi

İyi çalışmışız ve ne istediğimizi o kadar iyi biliyorduk ki



Başakşehir karşısındaki bazı rakamları da konuşalım. Futbol Verileri (@futbolverileri) 'nden aldığım istatistikleri paylaşacağım. Galatasaray'ın maçı kazanmayı neden hak ettiğini buradan da görebiliriz. Sadece gol beklentisi dahi çok şeyi açıklıyor. Başakşehir'in, maçın 2. yarısının başında bulduğu baskıda girdiği 2-3 pozisyon olsa da, Galatasaray'a bakınca maçın genelinde bunları görebiliyoruz. Maçın başında da, sonunda da bu pozisyonlar vardı. Üstelik "saf bir forvetinin" olmadığı ortamda.

• İsabetli Şut 
Başakşehir: 4/11 
Galatasaray: 6/21 

 • xG (Gol Beklentisi) 
Başakşehir: 0.87 
Galatasaray: 2.01 

• Rakip Ceza Sahasında Topla Buluşma 
Başakşehir: 24 
Galatasaray: 27

Galatasaray, bu sezon deplasmanda en çok şut attığı maçı Başakşehir'e karşı oynadı. 21 şut var ve bu da arayışı gösterir. 4-6-0 biraz da ezber oyunu, o ezber adına zamanımız yoktu. Ezber olmayınca da organizasyon bulmak zor. Haliyle de kaleyi gördüğün noktadan şut deniyorsun. Şutlar çok etkili olmasa da zorlamamız doğru karardı. Şut tarafında beklerin etkisi oldu. Orta sahanın merkezinde ise beklediğim şut etkisi yoktu. Ömer Bayram dağa taşa vurdu, Belhanda ise müsait her anda şut denemedi.

Forvetimiz olmasa dahi, rakip ceza sahasına rakipten çok girdik. Rakip, Crivelli'yle başladı, sonra da Demba Ba'yı oyuna sürdü. Hatta Robinho'yu dahi forvet düşünün. Gulbrandsen de oyuna girdi. Rakibin forvet rotasyonu bu. Bizde kimse yok, Emre Akbaba'yı orada deniyoruz. Rakip yeri geldiğinde 4-4-2'ye de döndü. Buna rağmen rakip ceza sahası içinde daha fazla topla buluştuk ve pozisyonlar ürettik. Bu da iyi oyunu gösterir. Şu kurgunun ezberi olsa eminim ki bu sayı da artardı.

Gol beklentisi de doğal olarak yüksek oluyor. Rizespor maçında felaket durumdaydık, Gaziantep FK karşısında ise hakem kıyımı olmasa rahat kazanacaktık. Yine de Başakşehir deplasmanındaki oyun çok daha güçlü ve akılcı geldi. İyi çalışmışız, ne istediğimizi biliyorduk ve tüm eksiklere rağmen de galibiyeti hak ettik. Kalan haftalar adına ümitliyim. Belki şampiyon olamayacağız ama gelecek sezonlar adına ciddi anlamda ışık aldım. Bazı tabular yıkılacaktır.

8 yorum:

  1. Rize maçında dersimize iyi calismamistik kaybettik. Gaziantep maçı kırmızı kart ve talihsizlik burda işler düzeldi ama rakip iyiydi. Bundan sonra treni kacirdigimiz için uzulecegiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada da kırdı attılar bizi. O sakatlıklardan sonra toparlanmak cidden zor. Arada olur öyle maçlar :( Kötü bir gündü.

      Sil
  2. keşke imkân olsa da seri'yi tekrar kiralayabilsek filan. takımı onun kursaydık güzel olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zorlayacağız gibi duruyor. Bonservis girdisi elde edersek o tarafı da zorlarız.

      Sil
  3. Katılır mısınız bilmiyorum ama Falcao olsaydı tam onun maçı olurmuş. (Alp)

    YanıtlaSil
  4. Bir de Fatih Hoca'ya motivasyon gazdan başka bir şey bilmez derler.
    Bunlar akılsızca ve cahilce yapılan yorumlar. FBu ülkenin futbolda yetiştirdiği sadece en büyük hoca değil en büyük de taktisyen Fatih Hoca'dır. Elinde müdahele edebilecek bir Adem bile olsa biz o maçı alırdık; geçtim Falcao'yu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca önemli bir taktik deha. Bu kariyer de başka türlü olmaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir