12 Haziran 2020 Cuma

Kariyerinin son virajını böylelikle iyi almış olacak



Nagatomo'yu severim. Galatasaray'a katkısı büyük olmuştur. 2.5 sezonluk bir Galatasaray kariyerini geride bırakacak ve maalesef kalan 6 ayda forma giyemedi. Bu konuda yapacak bir şey yok, düşüşün sinyallerini veriyordu. Yaşı da 33 oldu ve ne kadar kendine bakarsan bak, bir noktada takılabiliyorsun. Nagatomo'nun Galatasaray'a ilk geldiğindeki etkisiyle, şu son dönem arasında bayağı bir fark var. Milli Takım'ı da bırakmadı, yaş ilerledi, sürekli oynadığı turnuvalar derken de oldukça yıprandı.

Uzun yıllar Inter forması giydi, ciddi bir İtalya kariyeri var. Galatasaray'a o şartlarda kiralanması da bir Fatih Terim başarısıdır. Şükrü Hanedar imzalı bir transferdi ve son gün sol bek işini çözmüştük. Kazanılan şampiyonlukta da katkısı büyük oldu. Dolayısıyla da bonservisi alındı ve Galatasaray'da devam etti. Geçen sezon ise performansı yukarıda bahsettiğim yorgunluk kaynaklı oldukça dalgalıydı. Bu sezonu ise konuşmaya dahi gerek yok. Performansı hiç iyi değildi.

Tabii bu biraz da takım yapısıyla alakalı. Ağır isimlerden oluştuk, pas oyunu diye tempoyu yitirdik. Nagatomo, Mariano gibi isimler de bu süreçte oldukça eleştirildi. Takım tempo kazanınca Mariano top tekniği sayesinde ayağa kalksa da, Nagatomo'nun yine şansı yoktu. Bu ikiliyi bir arada oynatma durumu maalesef yok, bu yüzden Saracchi transfer edildi. Temposuyla ön planda o da. Müthiş bir pasör ve teknik sol bek değil yoksa. 

Nagatomo'nun tekniği özelliği hiçbir dönemi müthiş seviyelere ulaşmadı. Temposu, her 2 bekte oynayabilmesi ve çalışkanlığı gibi artıları vardı. Yaş ilerledikçe bunlar da kayboluyor ve geriye bir şey kalmıyor. Yoksa daha uzun süre devam etmesini, en azından sözleşmesini bitirirken oynamasını isterdim. Şu an takımda, idmanlara da katılıyor ama yabancı sınırı gereği kadroya bildiremedik. O da Ocak ayında takımdan ayrılmadı.

Sözleşmesi bittikten sonra Al Nasr ile anlaşacağı söylenmekte. Kariyerinin son virajını böylelikle iyi almış olacak. Ciddi bir yıllık ücret elde edecektir ve son döneminde biraz da para kazanayım diyor. Saygı duymak lazım. Tabii keşke Ocak ayında gitseydi, biz de biraz olsun bonservis kazanabilirdik. Ya da Nagatomo'nun 6 aylık ücreti kasada kalabilirdi. Yolu açık olsun diyelim, Galatasaray adına iyi hatırlanacak isimlerden biri oldu.

6 yorum:

  1. Bir de küçük ekleme yapalım Nagatomo, Galatasaray için uzak doğuda bir reklam oldu. Bir çok japon Galatasaray'ı araştırdı, öğrendi. (Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray yine biliniyordu bence, o pazarı hiç kullanmadık bile.

      Sil
  2. Inamoto geldiğinde de uzakdoğu pazarına açılacağız. Japonya da reklam ve tanıtım işleri yapacağız denmişti o zaman da olmamıştı şimdi de olmadı. Büyük liglerin pek çok takımı uzakdoğu ozellikle japonya piyasasını çok iyi kullanıyor ama biz beceremedik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nagatomo geldiğinde olan tek şey, Japon metrolarında transfer haberinin dönmesiydi :)

      Sil
  3. İyi adamdı ama Nago da Mariano da fena kazık yedik bize toplam maliyetleri ve yıl bazında maliyetleri çok yuksek oldu.

    Mariano kendi 2.2 aldı bonservis bölü 3 yıl etti 1.5 yıllık ortalama 3.7m euro bir bek için çok fazla.

    Nago kiralama ücreti ve bonservis 3m euro. Maaşı da koyunca 3.2m euro yıllık maliyet ortalaması.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl bir kazık yemek oluyor o, 2 şampiyonlukta net katkı veriyor adamlar :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir