21 Temmuz 2020 Salı

Kerem Aktürkoğlu & Galatasaray, şu piyasaya bir de biz adım atalım



Maddi sıkıntılar ve olası yerli zorunluluğu kulüplerimizi alt liglere doğru yöneltti. Bu liglerde forma giyen birçok yetenekli futbolcu var ve içinde bulunduğumuz süreç neticesinde üst tarafa ışık yakıyor. Şimdiden de Fenerbahçe ve Trabzonspor gibi takımlar bu tarz transferlere başladı. Hatta Trabzonspor bunu bir süredir yapıyor ve oldukça başarılı. Bu sayede yıllık ücretleri mümkün olduğu kadar aşağı çekip, gençleşmeyi başardılar.

Galatasaray'ın da izlemesi gereken yolun bu olduğunu düşünsem de geç kaldık. Bu anlamda atılan adım var mı bilmesem de, pek haber çıkmıyor. Altay'lı genç stoper Cenk Özkaçar'ı konuşuyorduk ki Trabzonspor'la anlaşmış. Fenerbahçe de İsmail Yüksek transferini açıklamıştı. Bugünlerde de 24 Erzincanspor forması giyen Kerem Aktürkoğlu konuşuluyor. Transfer Merkez'in haberine göre Fenerbahçe'yle maddi olarak anlaşamadılar ve futbolcunun peşinde Galatasaray da bulunuyor. Fatih Terim'in bu transferi çok istediğinin altı çizilmiş.

Futbolcuyla alakalı müthiş bir bilgim yok. Tanıyan arkadaşlarımdan aldığım notlardan bazı çıkarımlar yapabilirim. Futbolcu 21 yaşında ve sol kanatta oynuyor. Tarz olarak Robben'i andırdığı söyleniyor, onun gibi kat etmeyi seven ve bitiriciliği yüksek bir kanat. Bu sezon forma giydiği 32 maçta 17 gol 1 asisti var. Yetenekli bir isim olduğu söyleniyor ve 3. Lig gibi sert ortamda da bu yetenekleri göstermek kolay iş değil. Sert bir lig, saha zeminlerine kadar büyük sorunlar var. Ayakta kalabilmenin başarılı olduğu bir ortam. Futbolcu gelişimi açısından da kıymetli.

Ali Yavuz Kol'un gelişimini izliyoruz. 2. Lig'de istikrarlı şekilde forma giymesinin artılarını geri döndüğünde yaşayacak. Bu liglere kayıtsız kalmamak ve iyi araştırmak gerekiyor. Hem uygun maliyetler var, hem de yerli zorunluluğu yükseldikçe sizin elinizi güçlendirecekler. İşin scout ayağında ağırlıklı olarak yurt dışını düşünmemek gerekiyor. Bazı noktalarda ülke içindeki taramalar çok daha önemli olabilir.

Bu tarz transferlerin zararı da yok. En kötü ihtimalde dahi elden rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Galatasaray'ın da böyle transferler yapmasını istiyorum. Etiket işinden mümkün olduğu kadar uzaklaşmalı ve maliyetleri aşağı çekmeliyiz. İyi bir altyapımız var, bazı futbolculardan beklenti sahibiyiz. Yine de çoğunun A takım tecrübesi pek yok ve kiralık olarak ayrılmıyorlar da. Alt liglerden gelecek isimlerin ise çok daha zorlu şartlarda tecrübesi bulunacak. Beklentiyi düşük tutarak, ne kazansak kar düşüncesiyle bakıyorum. 

20.06.2020 tarihli yazı..

6 yorum:

  1. Hayırlı olsun takıma. Gol sayısi gayet iyi. Alt liglerde gol atmak daha zor oluyor çünkü

    YanıtlaSil
  2. Artık zor diyorum.Bonservisi varsa hiç ihtimal vermiyorum.

    YanıtlaSil
  3. mustafa cengiz'i çok seven bu yönetimi her zaman savunan bir taraftarım. ama ortada çok ciddi bir hastalık var. başkan hasta. yönetimde birçok kişi seçim istiyor. böyle olmaz. böyle gitmez. yaya kalırız. en basit işi bile yapamayız. tüm futbolcuları kaptırırız.

    gs tam mesai ister. hele transfer döneminde. başkan inadı bırakmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muallakta kalıyoruz, ısrarın bence de anlamı yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir