22 Haziran 2020 Pazartesi

Lemina / Taylan Antalyalı stoper tandemini hayal edemezdim



Lemina'nın son zamanlardaki görüntüsünü geçtiğimiz günlerde eleştirmiştim. Mücadeleden olabildiğince uzaklaşmıştı çünkü, ekonomik oynuyordu. Ekonomik oynarken de ondan geriye bir şey kalmıyordu. Sahada aynı işi yapmaya çalışan Seri var çünkü, onu da bozuyordu. Bu yüzden de Lemina'nın kalan haftalarda stoper oynaması gerektiğini düşünüyordum. Nedeni de hücumda 1 kişi daha fazla kalmak.

Rizespor maçının 2. yarısı neyse de, Gaziantep FK karşısında da stoper performansı pek sırıtmadı. Açık alanda etkili bir rakibe karşı oynadık. Hızlı ve atlet hücumcuları var, onlara karşı da ayakta kalabildi. Ahmet Çalık dağıldı mesela. Belhanda'nın pası hatalı ve golü de yediren o. Yine de Ahmet Çalık uyuyor, alabilir miydi o topu diye düşünüyorum. Ya da yeme kırmızı kart, 2-2 olsun. Her şartta geri dönecektik, hücumda iyiydik.

Sadece o pozisyonda da değil, birçok anda dağıldı. Müdahale zamanlamaları problem, açık alanda zaten sorun. Lemina ise ayakta kalmayı başardı, bir anlamda tek başına mücadele etmesine rağmen. Geriden iyi oyun kuruyor, topla çıkabiliyor ve defansif aksiyonu kuvvetli. Donk döndüğünde de Lemina'yla birlikte tandem oluşacak. Savunma tarafında bir beklentim yok, hücumda ne yapabiliriz ona bakıyorum. Bunun için de Lemina'nın stoper oynaması şart.

Beni asıl şaşırtan ise Taylan Antalyalı'nın stopere geçmesi. Aklımın ucundan geçmezdi. Fena da iş çıkarmadı aslında. O da geriden oyun kurma konusunda oldukça iyiydi ve Saracchi'ye attığı pas gol oldu. Fizik mücadelede bir şey bekleyemem, ayakta kalması zor. Selçuk İnan'ın yerine Emin Bayram'ın oyuna girmesini ve Taylan Antalyalı'nın orta sahaya geçmesini beklerdim. Selçuk İnan da orta sahada sertlik konusunda zafiyet oluşturdu.

Lemina'nın maça kaptan başlaması da beklemediğim bir olay. Fatih Hoca bu konularda genellikle kronolojiye göre hareket eder. Lemina'yı stopere aldığı için, ona duyduğu güveni mi göstermek istedi bilmiyorum. Çok takılmadım, hatta Lemina için artı sağlamış bile olabilir. İyi bir maç çıkardı çünkü, en azından kalan haftalar adına artı sağlayabilir. Keşke tek sorunumuz stoper olsa tabii. Konuşacağımız daha çok konu var.

2 yorum:

  1. Hiç kimsenin aklına gelmedi ama Taylan stoperde beklediğimin çok üstünde oynadı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir