5 Haziran 2020 Cuma

Lemina'nın stoper oynama ihtimali?


Marcao'nun yokluğundaki stoper arayışında ihtimallerden biri de Lemina olarak belirlenmiş. En azından çıkan haberlerde bunu görebiliyoruz. Lemina'nın sağ bek oynadığını hatırlasam da, stoperde hiç görmedim. Bugün Fernando takımda olsa, stoper için rahatlıkla alternatif olabilir, hatta orada devam ederek kariyerini dahi uzatabilirdi. Stopere evrilebileceğini düşündüğüm bir 6 numaraydı. Lemina ise çok daha farklı bir futbolcu, stoperde nasıl olur bilmiyorum.

Futbolcunun ikna olma konusunda sorun olmaz, takımı için her şeyi yapar. İstenilmesi halinde stoper oynar, belki de bambaşka bir noktaya geliriz. Fizik olarak sorun yaşayacağını düşünmüyorum. Marcao, Lemina'ya göre daha fizikli bir futbolcu değil. Yine de pozisyonu orası, ezber var. Lemina'da bu yok ve ezber konusunda sorun yaşayabilir. Pozisyon bilgisi gibi konular stoper için tartışmaya açık ve görmeden bilemediğimiz şeyler.

Prandelli, Melo'yu stoperde denediğinde o iş olmamıştı. Melo orada oynamak istemedi ve orta sahadaki alışkanlıklarını bırakmadı. En geride riskler aldı, topu tutmaya çalıştı, ısrarla topla kat etmek için uğraştı. Bu deneme de doğal olarak 2 maç sürdü. Lemina'nın da orta saha için belli alışkanlıkları olsa da, Melo kadar tutucu olacağını düşünmüyorum. İş biraz da iknada yatıyor. Çok kritik süreç ve olağanüstü işler yapmalıyız.

Muslera
Mariano Donk Lemina Saracchi
Seri Ömer Belhanda
Feghouli Falcao Onyekuru

Orta saha kurgusu Fenerbahçe maçındaki gibi. Seri en derine geçecek ve oyun kuracak. Ömer Bayram ve Belhanda da oyuna tempo getirecek, topu öne taşıyacaklar. Fenerbahçe maçında tutan bir kurgu olsa da, Lemina döndükten sonra eski ezbere geri dönmüştük. O günlerde Seri'nin 6, Lemina'nın 8 numarada oynaması gerektiğini düşünüyordum. Seri 8, Lemina 6'ya dönünce biraz yavaşlamıştık.

Orta sahada sorun olmasa da, stoper konusunu bilmiyoruz. Top mümkün olduğunca bizde kaldığında sorun yok. Rakibe geçtiğinde ise neler olacağını göreceğiz. Amansız pas oyununu kenara bırakıp, daha dikine oynamaya başlamıştık. Bugün de bundan şaşmayız. Ahmet Çalık ve Emin Bayram'ı stoper için hala 1. öncelik olarak düşünüyorum. Lemina sonraki ihtimal olur ama o kadar da imkansız görünmedi.

6 yorum:

  1. Jailson'un yaşadığı sıkıntıları yaşayabilir. Arkasinda kimse olmadan oynaması ile arkasına defans hattını alarak oynaması cok farklı şeyler. Ön libero oynayan kolaylikla stoperde oynar algısı yanlış bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de yaşayabilir ama burada birkaç maçı idare etmek söz konusu olacak.

      Sil
  2. Lemina, defans da oynayabilecek bir oyuncu gibi gelmiyor bana. Zaten son tercih olarak düşünülür. Bugün tekrar düşündüm ve sn Fatih hocamız Ahmet Çalık yerine, Emin Bayramı almalı. İlk seçeneği Emin Bayram olmalı. Ortaya yeni bir Ozan Kabak çıkabilir. Ahmet Çalık süper lig seviyesinde bir stoper değil. Kötü ihtimale gelirsek açıkça söylüyorum iki oyuncunun da tutmaması demek Galatasaray'ın şampiyonluktan olması demektir. Kalan maçlara baktığımız da defans bizim için çok önem arz ediyor. (Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sıcak olmasam bile şu ortamda kafamda acaba var.

      Sil
  3. 3 1 3 1 2 oynasak nasıl . Lemina zaten stoperlerin arasına giren bir adamdı ve 3. Stoper olur mesela
    Muslera
    Donk Lemina Saracci
    Seri
    Mariano Feghouili Ömer
    Emre A.
    Falcao Onyekuru 0

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3lü düzene dönmeyiz gibi. Dönsek de Saracchi olmaz gibi orada.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir