17 Haziran 2020 Çarşamba

Maliyeti kaldıramayacağımız gibi, istikrarsızlığı sorun olmaya devam edecek



Rizespor karşısında ciddi anlamda tıkandık ve kısır hücum görüntüsüne geri döndük. Ön tarafta bir şeyler yapmaya çalışan tek futbolcu Falcao'ydu. Ona da top ulaşmadığı için bir şey ifade etmedi. 2. bir isim ise yazmam imkansız. Bu tarz maçlarda bireysel yeteneklerin ön plana çıkmasını beklersiniz. Trabzonspor'da bu var mesela, en kötü anda dahi Nwakaeme gibi bir isim sahne alabiliyor. Galatasaray'da da bu katkıyı Feghouli'den beklersiniz. Maalesef yine sahnede yoktu.

Futbolculuğunu, kalitesini asla tartışmam. İstikrarını ise sonuna kadar eleştiririm. Ligin ilk yarısı kötü, 2. yarısı iyi olduğu dönemleri yaşadık. Özellikle de geçen sezonda gelen şampiyonluğun belki de 1 numaralı ismiydi. Bu sezon öyle de değil, ligin 2. yarısında o etkisi yoktu. Karantina sonrası süreçte de hiç iyi dönmediğini gördük. Ligin ilk yarısı kötü, 2. yarısı iyi olan bir isim için de haddinden yüksek maaşı var. Daha istikrarı bir katkı gerekmez mi?

Gerekirse kalite anlamında 1-2 tık daha düşük isimlerle oyna ama istikrarlı olsunlar, mücadeleden asla ödün vermesinler. Emre Kılınç derken, kalitesini Feghouli ile kıyaslamıyoruz. Yine de Feghouli'ye göre maliyeti düşük olacak ve daha istikrarlı olmasını bekliyoruz. Sadece Feghouli de değil, çoğu futbolcu için bu geçerli. Belhanda, Mariano, Seri, hatta Lemina bile derim. Lemina da "aman sakatlanırım" havasına mı girdi bilmem ama mücadelesinden ödün verir oldu.

Emre Kılınç'ın da eğer transfer olursa Onyekuru yerine olacağına inanıyorum. Sol bekin Saracchi ise o bölgeyi kapatman gerekecek. Savunma yardımı şart. Saracchi hücumda olduğunda biri onun arkasını tamamlayacak. Bunu da savunma yardımı olan, hareketli bir isim yapabilir. Dünkü 4-3-3 içinde Ömer Bayram'ın varlığı biraz bundandı ama o da hiç yardım etmedi. Onyekuru ise oralı dahi olmadı. Saracchi / Emre Kılınç'ı bu anlamda bekliyorum.

Feghouli konusunda ise yolların ayrılmasını bekliyorum. Bu maliyeti kaldıramayacağımız gibi, istikrarsızlığı sorun olmaya devam edecek. Mücadele dozunu arttıracak, istikrarlı isimlere yönelmek tek çare. Rizespor maçı gibi geçecek ortamlarda birileri şapkadan tavşan çıkarmalı. Geçen sezonun 2. yarısında Feghouli bunu yapsa da, ilk yarılar yok. Bugün ise bütünüyle yok, hala geri dönemedi. Kalan 7 haftada da dönecek gibi değil. Umarım yanılırım.

14 yorum:

  1. Aslında onun da çalım yeteneği çok iyi değil,daha çok oyun aklıyla iş yapabilen bir oyuncu. Böyle maçlarda şapkadan tavşanı Bruma tarzındaki oyuncular çıkartabilir. yeni sezonda ben bruma hamlesi bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri geçmiyor diyelim, topla aşırı hızlı değil hareketleri. Ama Feghouli'deki oyun aklı da Bruma'da yok. Feghouli de geçen sezon şapkadan çok tavşan çıkardı.

      Sil
  2. Kalite anlamında kıyas kabul etmez, ama malum durumlar sebebiyle gelecek sezon için Sekidika'dan umutlanmak istiyorum. Sağ kanatta istikrarlı ve mücadeleci bir futbol sergilese keşke seneye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de umutlanmak istiyorum, şu günlerde yavaş yavaş ısındırırdım da.

      Sil
  3. Feghouli ile yolları ayırıp orayı daha sağlam bir oyuncuyla doldurursak Falcao da daha iyi oynamaya başlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha istikrarlı biri lazım. Varsın 2 tık kalite düşüğü olsun.

      Sil
  4. Feghouli yi Belhanda'dan ayrı tutarım. Ciddi mana da katkısı oldu ve daha kaliteli bir isim. Teknik açıdan gayet başarılı bir oyuncu Galatasaray taraftarı böyle isimleri sever ama dediğin gibi istikrarsızlığı maalesef bu oyuncuyu takım içinde artık barındırmayabilir. En büyük sıkıntısı istikrarsız oluşu. Sarachi ise Galatasaray'a uyum sağlayamadı. Bence çok eksiği ve hatası var. Güvenmiyorum kendisine. (Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda'nın mı olmadı :) Bitmiyor şu düşünce yapısı maalesef. Fatih Hocaya havale ediyorum, kupalardan, başarılardan utanın ne diyeyim. (Burak).

      Sil
  5. Kesin satmalıyız 5 milyona yaklaşan maaşı var mac başı dahil vergi hariç. Sözleşmesinde çıkış maddesi vardi 4.5m du galiba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arap kulüpleri için öyle bir maddesi vardı diye aklımda.

      Sil
  6. hocam onyekuru da sürekli bekine yardım eden, rakibini kovalayan bir oyuncu siz daha iyi bilirsiniz bunu. son maçta, hem de saracchinin maçın en kötüsü olduğu bir maçta bunu gösteremedi diye emreyi oraya yazmak ne kadar doğru? emre SOL KANATTA falcaonun boşalttığı alanları doldurabilecek, sürekli içe kaçabilecek bir oyuncu mu? onyekuru kadar tamamlayabilecek mi pozisyonları? emre aslen sol kanat oyuncusu olsa da sistemi bozmamak adına sağda daha verimli olacaktır bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle de bu işlere pek girmemeye başladı. Sorun o. Emre Akbaba'yı sola yazmadım yalnız, o konuyu çok yanlış anlamışsın.

      Sil
    2. hocam Akbabadan değil Kılınçtan bahsediyorsunuz yazıda

      Sil
    3. Çok Emre var, hatlar karışıyor doğal olarak :) Yorum o kadar çok geliyor ki, nerede ne konuştuğumu unutuyorum. Doğru Kılınç'ı yazdım ve yazdığın özellikleri de karşılıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir