26 Haziran 2020 Cuma

Mamadou Fofana & Galatasaray, Luyindama'nın satışı halinde konuşmaya başlarız



Normal şartlarda, bu aylarda transfer konuşulur. İçinde bulunduğumuz şartlar itibarıyla, sezonlar bugünlere sarktı. Şampiyonluk şansımız bana göre kalmadığı için de yine transfer konuşmaya başladık. Önemli bir değişim bekliyoruz, gençleşmek ve maliyetleri aşağı çekmek de olmazsa olmazımız. Metz forması giyen Mamadou Fofana ismi de Galatasaray'a yazılmış. Kendisini Bandırmaspor ve Alanyaspor performanslarıyla da hatırlıyoruz.

Sezon başında Alanyaspor'dan Metz'e transfer olmuştu. Bu sezon da toplamda 21 maç oynamış ve hemen hemen hepsinde 90 dakika sahadaydı. 22 yaşında, önemli bir yetenek. Metz günleriyle piyasasını biraz daha arttırdı diyebilirim. Acaba Luyindama gidiyor da, yerime mi düşünülüyor sorusu akıllara gelecek. Luyindama / Marcao kalacaksa yeni yabancı stoper düşünülmez. Fofana da biraz daha Luyindama tarzına yakın. 

Tabii onun gibi bir fizik avantajı yok. Luyindama atlet ve fizik özelliğiyle ön planda. O fiziğe oranla da ciddi bir hızı var. Fofana da atlet özellikleriyle ön planda, çalışkan, pozisyon bilgisi yüksek. Fizik olarak biraz daha gelişmeli. Hız konusunda ise fena değildir. Bu transfer için ciddi bir satış gerekecek, bonservis bedeli ancak karşılanabilir. Genç ve potansiyel sahibi oluşu değerli. Scout ekibinin de stoper konusunda ciddi başarıları var. Marcao ve Luyindama büyük kazanımlardı.

Fofana da transfer edilebilirse iyi bir genç adım olur. Luyindama'nın ayrılığı halinde düşünülebilir. Marcao gidecek olursa, gelebilecek stoper o tarzda bir isim olur. Hatta Luyindama yerine de daha pasör, geriden oyun kurabilen bir stoper olabilir. Donk'un oynamaya başladığı andan itibaren, takıma kattığı iyi noktalardan biri bu olmuştu. Marcao'yla birlikte iyi uyum yakaladılar ve geriden iyi oyun kurabilen, topla çıkabilen 2 stoperimiz birden oldu.

Stoper için şu ana kadar ağırlıklı olarak yerli futbolcuları konuştuk. Özellikle de alt ligler kaynaklı. Altyapıdan da gelmesini beklediğimiz stoperler var. Çok düşünmediğim bir pozisyon, orası mutlaka doldurulur. Orta saha kadar sıkıntılı bir pozisyon değil. Stoper işi daha kolay aşılır, elde birçok alternatif var. Ciddi bonservis getirme potansiyeli olan futbolculara sahibiz. Keşke birçok pozisyonda bu denli alternatiflere sahip olsaydık.

2 yorum:

  1. Hızlı bir stopere mutlaka ihtiyaç duyulur. Özellikle bizim gibi hücum oynayan takımlar için daha önemli. Ama oyun aklinin olması da önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevcut stoperlerimiz de ağır sayılmaz ama Fofana ciddi bir potansiyel.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir