22 Haziran 2020 Pazartesi

Okan Kocuk'u tek kelimeyle anlatın diye sorduklarında "şanssız" dedim



Okan Kocuk'u tek kelimeyle anlatın diye sorduklarında "şanssız" dedim. 2 tane şanssız maç geçirdi. Her 2'sinde de iyi iş çıkardığını düşünüyorum. Rizespor karşısında kurtardığı penaltının dönüşü gol olmasa başka şeyler konuşuyorduk. Gaziantep FK karşısında da iyi maç çıkardı. Özellikle de uzatmalarda yaptığı 2 kurtarış maç kazandıracak tipteydi. Maalesef öyle olaylar gelişti ki, bazısı ihaleyi Okan Kocuk'a bırakır oldu.

Yediği gollerde de bir şey yok. İlk golde felaket bir duran top savunması. Rakibin en güçlü fizikli ve kafa vurabilen futbolcusuna Belhanda verilmiş. 2. golde ise rakip, kaleciyi bozuyor. Net ofsayt olsa da iptal kararı gelmedi. En direkt serbest vuruşa da takılmayın, 2009'dan bu yana çalınmayan bir düdük. Kimler kaç saniye topu elinde tutuyor ve bunu herkes yapıyor. Aynı maç içinde de yapılmış, bu hakemin de daha önce çalmadığı bir düdük. O düdüğün niye geldiğini iyi biliyorsunuz.

Yapabileceğinin en iyisi bu yani. Kalede asla sırıtmadı, hatta bazı özellikleri itibarıyla "büyük takım kalecisi" olabilir. Bazı arkadaşlarımız ise ilk maçtan ihale bırakarak hedef seçiyor. Ayaklar temiz, asla çizgide çakılı değil, öz güveni de var. Yavaş yavaş açılacak, ısrarcı olmak lazım. Yeni kaleci gibi hayallere kapılmayın, Muslera dönene kadar en iyi performansı verecektir. Maalesef öyle 2 maç oynandı ki iyi performansın önüne başka şeyler koyuyoruz.

Kaleci işi biraz önündeki isimlerle de yorumlanır. Muslera ne kadar büyük olsa da, Luyindama / Marcao etkisinin bunda etkisi yok muydu? Hatta Fernando'yu da ekleyin. Okan Kocuk'un önünde oynayan stoperler Lemina / Ahmet Çalık, hatta 2. yarıda Taylan Antalyalı. Şu kurguda kalecilik yapmak inanın kolay değil. Üstelik takım da 10 kişi. Bir ara yediğimiz baskı sonrası iş bizim yarı sahamızda oynanır oldu. O dakikalarda da Okan Kocuk farkını konuşturdu.

Israr etmek, arkasında durmak lazım. Muslera dönene kadar iyi iş çıkartacağını düşünüyorum, o ışığı verdi. Şanssız maçlar oynamış olması bir şey değiştirmemeli. Yıllardır iyi bir yedek kalecimiz yok derken, Okan Kocuk'un diğer iddialı isimlerden farkı olduğunu görüyoruz. Şu ilk maçtan linç olayını bir türlü bırakamadık. Öyle isimlere yapıldı ki, Okan Kocuk ismi de hafif kalabiliyor. Biraz daha sakin olmak lazım.

16 yorum:

  1. Yeni kaleci almak büyük aptallık olur. Böyle defansla gol yememek imkansız. Stoperin yok, beklerin hücumcu. Buna rağmen çok iyi iş çıkardı. Arkasına tecrübeli bir yedek alıp sezona Okan ve Berk'le devam ederiz bence.

    YanıtlaSil
  2. aynen oldukça talihsiz ve hakem kurbanı oldu diyebilirim

    ofsayt kokan pozisyonda zaten golden hemen sonra elini kaldırmıştı.ofsayt olduğunu ima ederek
    o pozisyonda şut uzaktan geldi ama kaleci en öndeki rakip oyuncunun ne yapacağınıda hesaplıyor kafasında.bu hesaplama sırasında geç kalıyor tabi kurtarış için
    okan ofsaytta olduğunu düşünüyor ama kesin olarak bunu kestirmesi zor,yani rakip ofsaytta ben gelen şuta odaklanıyorum diyemez,haliyle hem şuta hemde rakibe odaklanmak zorunda kaldı,buda kurtarış için geç kalması demek idi
    bence bu tarz pozisyonlarda rakip hareketlenmese bile ofsayt olması gerekiyor,çünkü rakip oyuncu topla oynama mesafesinde,buda kalecileri tereddütte bırakıyor,

    6 saniye kuralında ise okan tamamen suçsuz,türkiyede ve hatta dünyada uygulanmayan bu kural ilk kez okan üzerinde uygulandı

    YanıtlaSil
  3. hocam o değilde benim dikkatimi çeken olay antalyaspor oldu bugün
    ilk 11 ine baktım DM yok ,süper ligde trabzonspordan sonra DM siz oynamaya başlayan bir başka takım daha
    son 5 maç 3 galibiyet 2 beraberlik

    merkez orta saha ikilisi hakan özmert ve fredy ,hakan 8 numara hatta ofansif orta sahaya daha yakın profil,fredy zaten orgini ofansif orta saha
    solda amilton sağda sinan gümüş ileride podolski ve jahoviç,

    izlemedim ama sağbekte 2000 doğumlu bünyamin balcı oynamış,yedekte yetenekli forvet geleceği olan oyuncu mukairu var

    enteresan bir kadro mühendisliği,bir yandan lüküs yabancı oyuncular ile oynarken diğer yandan küçük dokunuşlarla genç oyuncuları oynatıyorlar(gümüş,mukairu ,bünyamin,ufuk akyol gibi)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu Hamzaoğlu oynattığında beğenilmiyor, isyan ediliyordu. Galatasaray'da da. Melo sakatlığında Hamit Altıntop / Selçuk İnan göbeği vardı. Sende de Seri / Ömer / Belhanda oynadı Fenerbahçe deplasmanı.

      Sil
  4. Okan bence de çok iyi kaleci. muslera'nın yaşı 34 oldu ve sakatlığı var. o iyileşene kadar okan çok iyi performans gösterirse muslera defteri kapanmaya başlanır mı ? malûm yabancı sınırı da geliyorken artık yerli de monte etmek lazım kadroya ve bu bana kalırsa hücum hattında olmamalı.

    YanıtlaSil
  5. kesinlikle arkasında durulmalı. çok şanssız başladı. buna rağmen yeteneğini ispatladı. penaltı kurtardı, önemli başka toplar da çıkardı.

    muslera gibi bir devin arkasından kaleye geçmek kolay değil. stres de olur heyecan da. bence kafa golünde suçu yok. tek hatası uzaktan olandı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç değil hem de. Maalesef linç kültürümüz 1 maçtan yola çıkıyor.

      Sil
  6. Adamın önünde oynayan defans oyuncuları defans oyuncusu bile değilken gayet iyi iş çıkardı bence. Ben okan a güveniyorum. Oynadıkça daha da iyi olacak. Elestirenlere de el insaf diyorum. Okan dan muslera olmasını beklemeyin çünkü muslera baska bir seviye ama okan da kendi seviyesi için gayet iyi bir kaleci.

    YanıtlaSil
  7. Önündeki savunma hattı iki doksan dakikada 5-6 kere değişmiş bir kaleciye yediği gollerden dolayı kötü diyemeyiz kesinlikle.

    YanıtlaSil
  8. Okan bence de son 20 yılda gördüğümüz en iyi yerli kaleci olabilir. Muslera'nın da mentor dönemine denk gelmesi büyük şans. Yanında pişerse ve kendini geliştirirse hem bizim hem de ülke futbolu için büyük bir kazanım olacaktır. Arkasında durmak ve saçma sapan yabancı kaleci transferi filan yapmamak gerek. Beto filan okudum bir yerde, umarım asparagastır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son 20 yıl iddialı olur ama son yıllar konusunda katılıyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir