26 Haziran 2020 Cuma

Oumar Niasse & Galatasaray, Niasse transfer şenliklerine hepimiz hoş geldik



Everton'un sözleşme yenilemeyeceğini açıkladığı futbolcular arasında Niasse de var. Haliyle de "Niasse transfer şenlikleri" başlamış oluyor. Transfer dönemlerinin geleneğidir, Niasse'nin adı Türk takımlarıyla anılır ve transferi gerçekleşmek üzeredir. İşin bittiğine henüz şahit olamadık tabii. Yine de şu an bu düşüncede olan takımlarımız adına fırsat var. Bonservisini eline aldı çünkü, yıllık 1.5 milyon avro bandına da imza atar diye düşünüyorum.

Niasse'nin bu sezonu kayıp. Neredeyse maça dahi çıkmadı diyebiliriz. Everton onu kadrosunda düşünmedi ve futbolcu da ayrılmayınca kadroya dahi giremedi. 30 yaşına da geldi, piyasası ister istemez düşüyor. Everton'da belli dönemler parlamış olsa da, beklentiyi tam anlamıyla karşıladı diyemeyiz. Buna rağmen beklediğimden uzun bir Everton dönemi var. Tabii arada Hull ve Cardiff'teki kiralık dönemlerini atlamayalım.

Everton, Lokomotiv Moskova'ya 18 milyon avro vererek bu transferi gerçekleştirmişti. Niasse'nin Lokomotiv Moskova performansı gerçekten de eşsizdi. Müthiş bir patlama yaparak, o dönem için iddialı bir bonservise transferi gerçekleşti. Everton'un şanssızlığı aslında, Cenk Tosun da bu beklentilerle geldi ama istediklerini alamadılar. Forvetler için ciddi bonservis bedelleri ödeseler de, beklentileri karşılanmıyor.

Niasse'yi Akhisar Belediyespor'dan da biliyoruz. İyi de bir Türkiye kariyeri var ve bu performans da onu Lokomotiv Moskova'ya taşımıştı. 250 bin avro'ya transfer edilen futbolcudan, 5 milyon avro bonservis geliri elde ettiler. Lokomotiv Moskova da daha fazlasını kazandı. Lokomotiv Moskova'daki ilk sezonu da sallantıdaydı aslında. Hatta o dönem Galatasaray'a kiralabilir diye düşünüyor ve isyan ediyorduk. Hamza Hamzaoğlu dönemi, Burak Yılmaz'a alternatif aradığımız günler.

Çok da iyi transfer olurdu. Sonra ipin ucu kaçtı, gittiği rakamı gördünüz. İngiltere günleri istediği gibi olmadı, geçen her yılda da bu transferi konuşmaya devam ettik. Bonservis veremediğimiz şu dönemde de eminim ki konuşacağız, haberleri çıkacak. Bu sezonu kayıp olmasa soğuk da bakmam aslında. Andone de gidiyorken, aradığımız profil. Ön alanda hızlı, çalışkan, deli gibi pres yapacak, fizik olarak güçlü, kanatlara da atabileceğiniz bir forvet. Ülkeyi tanıyor, önemli avantajları var.

8 yorum:

  1. bedava gelsin :) rahatlarız

    YanıtlaSil
  2. Niasse kapalı bir kutu ne çıkacağı belli değil ama risk edilip alınabilir. Bu arada Mert Hakan konusuna ne zaman geleceksin sn Burak Eren :) (Alp)

    YanıtlaSil
  3. Fatih Hoca sever bu tarz forvetleri fayda sağlar mutlaka

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlar da bakalım isteyecek mi, merak ediyorum.

      Sil
  4. Ülkede transfer menajerlerin listeleri üzerinden dönüyor. Bir de menajer medyada sağlam bağlantılara futbolcuları medyada kapışılır. Federico İnsua yıllarca bize yazıldı sonunda Bursa'ya kakaladılar. Neustadter bize geldi, gelecek derken FB'ye geldi. Asamoah Gyan 3 büyükler derken Kayserili oldu. Liste uzar gider. Bakalım son 3 sezonu kayıp Niasse kimin elinde patlayacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki, Lemina mesela. Beşiktaş dendi biz aldık. Diaby ya da. Biz dendik, Beşiktaş aldı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir