24 Haziran 2020 Çarşamba

Ozan Kabak öncesi, Yunus Akgün'ü konuşuyorduk



Yunus Akgün için şimdi de İtalyan kulüplerinin adı geçiyor. Parma, Cagliari, Verona ve Fiorentina'nın futbolcuyla ilgilendiği yazılmış. Bu sezon U19 Ligi'nde 19 maçta 10 gol 9 asisti var. Yine de ben bu istatistiklere takılmıyorum. O seviyeyi açmış bir futbolcu, yaşı da 20 olacak. 2 yıldır A takımla birlikte idmanlara çıkıyor, ara ara şans bulduğu da oluyor. Özellikle de geçen sezonun ilk bölümünde bulduğu şanslar vardı. Ozan Kabak öncesi, Yunus Akgün'ü konuşuyorduk.

Şansı değerlendirmek gerekiyor. Yunus Akgün için çok fazla şans bulamadı denilse de, buna katılmam. Bulduğu şanslar, kupa da olsa 11 çıktığı maçlar var. Geçen sezonun Ocak ayında transferi konuşuluyordu ki o iş olmadı. Yoksa Belçika Ligi'ne gidiyordu. Sonrasında sözleşmesi 5 yıl uzatılınca kendisiyle alakalı beklenti duyulduğuna inanıyordum. Yine de o zamandan bu yana A takımın maç kadrosuna girmekte dahi zorlanıyor.

Önümüzdeki dönem belki de onun adına farklı olur. Yabancı sayısı aşağı çekilecek ve maliyetlerle de alakalı yerli futbolcular biraz daha ön plana çıkacak. İlk olarak da bu tarz altyapıdan çıkabilecek isimler konuşulur. Yunus Akgün'ün hala şansı var, yeter ki iyi bir kamp dönemi geçirsin. Her 2 kanatta, hatta forvette kullanabileceğimiz bir isim. Şu günlerdeki alternatif kıtlığında dahi adının geçmesi gerekiyor. Emin Bayram için belki erken de (katılmasam bile), Yunus Akgün'ün A takım tecrübesi yeterli.

Transferi de gündem olabilir. Bakarsınız teklif iyi gelir ve futbolcunun da önünü açmak adına değerlendirilir. Yunus Akgün'le alakalı umutlarım azalsa da, Avrupa sahnesinde görüntü değişebiliyor. Birçok gencimiz bu yollu önemli gelişim sağladılar. Yunus Akgün için de geçen sezondaki Belçika işi gerçekleşse eminim ki şu an farklı şeyler konuşuyorduk. O 5 yıllık sözleşme geldiğine göre, kendisiyle alakalı beklenti var diye düşünmeye devam ediyorum.

Geçen sezon dahi bu kadar fazla U19 maçına çıkmıyordu yalnız. A takımla daha fazla maçı vardı. Bu sezon ise aklıma dahi gelmiyor. Sürekli U19'da ve iyi iş çıkarıyor. Referans değil yine de, kendi yaş gruplarıyla mücadele etmiyor. Bir de o seviyeyi aşalı çok oldu. Şampiyonlar Ligi havasını dahi soludu, bu saatten sonra yeri orası değil. 20 yaşına gelecek, bir şeylerin başlaması adına geç bir yaş. Bizde olmayacaksa da, en azından olacak bir takımda kiralık olarak görelim.

8 yorum:

  1. Şu çocuğun taktik idman yerine artık güç idmanı yapması lazım. Boyuna ve fiziğine göre hızı da yavaş. Recep bence çok daha yetenekliydi, ki o bile burada 2.ligde tutunamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Recep Gül bence de çok yetenekliydi ama o da gittiği yerde oynayamıyor.

      Sil
  2. Vakit geldi artık Atalay, Emin, Berk, Ali Yavuz ve Yunus. City bile Fodeni yetiştiriyorsa bizimde mutlaka en az. 4-5 oyuncu atmamız lazım a takıma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atamıyoruz, geliştiremiyoruz, şans da vermez olduk :(

      Sil
    2. Hocam Foden dediğin adam, çok çok özel bir yetenek. Bunun yanında da fizik olarak çok güçlü olmamasına rağmen diri ve ciğersiz. Bizim Atalay ve Yunus, 87 jenerasyonundan Cafercan kadar yetenekli olmayıp kendini fiziksel ve mental olarak geliştirme çabasında bile değiller. Bu halleri en fazla 2. ve 3.lig görür. Ali Yavuz ve Emin farklı, onlar rotasyona girecektir seneye.

      Sil
    3. Foden bir örnek, her takımda belli ölçülerde gençler var.

      Sil
  3. Ligde daha fazla şans bulmalı 5 değişiklik hakkımız varken oyuna almak için uğraşmaliyiz bu oyuncuları. Yoksa yitip gitmeleri çok yakın artık.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir