27 Haziran 2020 Cumartesi

Rade Krunic & Galatasaray, bu tarz kiralamaları yine konuşacağız



Lemina, takımdan ayrılır diye düşünüyorum. Seri mi Lemina mı kalsın durumunda da, öncelik Seri olacaktır. Seri'nin üzerine bir yapı dahi oluşabilir ve söylenen 7-8 milyon avro'luk bonservis bedeli doğruysa da o rakam gözden çıkarılır. Lemina'nın defansif ağırlığı arttı ve rakip yarı sahasına geçmiyor bile. Geçtiğinde, biraz tempoyu arttırınca da sakatlık durumunu konuşuyoruz. Bu yüzden de yola devam etmek adına çok da hevesli değiliz gibi.

Orta sahada büyük bir değişim olmak zorunda. Seri de kalamadı desek, elde kalan tek alternatif Ömer Bayram. Emre Akbaba ve Taylan Antalyalı gibi isimleri biraz daha 10 numara gibi düşünüyorum. Hadi Taylan Antalyalı'yı orta sahanın derinine çekeriz de, Emre Akbaba orada hiç yapamıyor. Seri ve Lemina gibi isimler ayrılırsa da orada büyük bir boşluk olacak. Daha bunun gitmesi beklenen Belhanda'sı var. İlk 11 adına 2 ciddi orta saha transferi gerekir. Seri kalsa dahi gerekir.

Transfer döneminde "yeniden" kiralık yabancıları konuşacağız gibi. Sattığın kadar al sarmalı da bizi buna itecek. Satışlar ne ölçüde olur, kazanabileceğimiz bonservis bedelleri nedir bilmiyoruz tabii. Bu bilinmezlik altında da Seri ve Lemina tipi kiralık futbolcular daima gündem. Krunic ismi de bu anlamda gündeme gelebilir. Milan'da rotasyonun derinlerine indi ve yeniden ayağa kalkmaya çalışacak. Bu noktada da Galatasaray'ın son yıllarda başarısı var.

Krunic'i kiralama noktasında sorun olmaz. X takımın bonservis verip alma durumu, Milan'ın onu transfer ederken ödediği rakamdan az olur. Milan da futbolcusunu yeniden parlatmak ve piyasaya sunmak ister. Yaşı henüz 25, biraz da Lemina durumuna benzer diyebiliriz. Oyun tarzı da benziyor, bu transferi direkt onun yerine düşünürüz. Biraz daha hücum tarafı aktif tabii. Oyunun 2 yönünü oynayan, tempolu, topla çıkabilen, pas / teknik özellikleri iyi bir orta saha.

Transferinin gerçekleşmesi halinde, orta sahada yeni tempo belirleyicisi o olur. Hatta kafamda da bir 3'lü var, onu da yeri gelince yazar, üzerine konuşuruz. Krunic ve Seri isimler var, 3. ismi konuşurken bu duruma değiniriz. Bu tarz kiralamalara artık sıcak olmasam da, yapacak bir şey kalmıyor. İş bir noktadan sonra bizi buraya doğru sürüklüyor. Adı geçen Trezeguet de bu tarzda bir transfer olur. Böyle kiralamaları en az 1 sene daha konuşmak durumundayız.

2 yorum:

  1. Burak bey lemina nın hücuma destek vermemesi lemina dan değil ona verilen görevden kaynaklanıyor. Seri mi lemina mı derseniz ise kesinlikle lemina derim seri yi düşünmem bile. Seri fazlasıyla yumuşak bir oyuncu bire bir mücadele kazanamıyor. Taylan ı geriye çekmeyi düşünmek ise büyük bir hata olur. Emre de taylan da gole yakın oyuncular kaleden uzaklaştırırsaniz verim alamazsınız. Kadro mühendisliği hatalarına defalarca dikkat çekmiştik daha önce de umarım yeni sezonda da aynı sorunları yaşamayız. Krunic kiralık olur mu olmaz bilemem ama olursa iyi olur bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum. Seri o pozisyonda oynadığında hücuma destek veriyor. Melo da veriyordu, Fernando dahi veriyordu. Görev aynı görev. Lemina maalesef biraz olsun tempoyu yükseltip, biraz da hücum yapayım dediğinde sakatlanıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir