27 Haziran 2020 Cumartesi

Salih Özcan & Galatasaray, bu saatten sonra beklemez ve bir üst seviyeyi kovalar


Sezon bittiğinde, Köln ile 1 yıllık sözleşmesi kalacak. Bu sezon, Holstein Kiel'de kiralık olarak forma giyiyor ve satın alma opsiyonları da var diye biliyorum. Yine de Holstein Kiel'de kalacağını sanmıyorum. Bundesliga 2 forması giyiyor ve orta sıralarda yer alıyorlar. Köln'e dönmek ve sözleşme uzatması da ihtimaller arasında. Belki başka talipleri de olur ama aşırı bir piyasası da yok gibi görünüyor. Transferi istenirse 1.5 - 2 milyon avro arasına bitebilir. Gelecek adına da ciddi bir yatırım olur.

Transferde ısrarla yerli isimleri konuşuyoruz. Hem yerli kalitesini arttırmak, hem de gençleşmek ve maliyeti düşürmek önemli. Salih Özcan da Almanya pazarındaki önemli gurbetçilerimizden. Potansiyelinden yıllardır bahsedilse de asıl çıkışı bu sezon yaptı diyebiliriz. Holstein Kiel'le 25 maçta 6 gol 6 asisti bulunuyor. Orta sahanın merkezinde, oyunun 2 yönünü oynayan bir futbolcu. Hızlı bir isim olmasa da, teknik / pas özelliğiyle öne çıkar, çalışkandır ve savunma gayreti de iyidir. Sert de bir isim, mücadeleden yılmaz.

Haberlerde "kiralık" ihtimali yazılsa da, bunu imkansız görüyorum. 1 yıllık sözleşmesi kalacak çünkü, Köln de bonservis bekler. Bu rakam da yüksek olmaz, düşünülürse alınabilir bir futbolcu. Köln'le sözleşme uzatsın, sonra kiralayalım gibi düşünceler çok mantıklı görünmüyor. Futbolcu forma giymeye ve iyi işler yapmaya başladı. Bu saatten sonra beklemez, bir üst seviyeyi kovalar gibi. Galatasaray da onun adına iyi bir adres.

Lemina ve Seri'nin durumu muamma. En azından 2'sinin birlikte tutulması zor. Gerçi 2'si dahi tutulsa, bu durumda da Belhanda'nın geleceği bilinmiyor. Orta saha alternatiflerini her şartta güçlü tutmak lazım. Merkez orta saha tarafında eksiğiz. Salih Özcan da hem yaşı, hem maliyeti, hem de yerli oluşuyla iyi bir alternatif gibi görünüyor.

Lemina'yı tutsanız, önü Salih Özcan / Mert Yandaş da olabilir. Birbirini tamamlayan bir üçlü. Seri'yi 6'ya yazsanız, bu sefer biraz tempo ve hız sorun olur ama yine ciddi alternatiftir. Gelişim sağlamaya, yükselmeye devam edecek gibi. Bu tarz kazanımlar da genelde tutuyor. 1.5 - 2 milyon avro verebilme durumu varsa bu transferi kaçırmazdım. Piyasa değeri de 2.7 milyon avro gibi duruyor ve bu yükselmeye devam edecektir. 1 yıllık sözleşmesi kalmışken kaçırmamak gerekir.

10.05.2020 tarihli yazı..

9 yorum:

  1. Onun tarzı bir orta saha elimizde bulunması her zaman avantajdır. Özellikle Alman alt yapısı çok önemli.

    YanıtlaSil
  2. 3m euro bile verilir bonservise. Yeter ki Maicon Belhanda hatta Feghouli ve Diagne den bonservis girdisi olsun. Şu dört oyuncudan ölü fiyatına 20m almalıyız ama beceremeyiz biz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verilir de, o kadar isteyeceklerini düşünmüyorum. Olası hamle bence.

      Sil
    2. Babel ve linnes de gitmeli.

      Sil
  3. Başakşehir alır biz bakarız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkay Özcan'da olduğu gibi hiç şaşırmam.

      Sil
  4. Mert hakan fenerde artık saymayalım onu. Aynı oyun düzeniyle kalacak isek lemina yerine seriyi tercih ederim

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir